Nederlands hospitality-concept The Social Hub steekt Kanaal over voor eerste Britse vestiging

Auteur: redactie
Internationaal Hotelketens 16 april 2024
Nederlands hospitality-concept The Social Hub steekt Kanaal over voor eerste Britse vestiging

The Social Hub Glasgow heeft gisteren, 15 april, de deuren geopend en vormt het debuut van het hybride hospitality-concept in het Verenigd Koninkrijk. Dit is het achttiende pand van het in Amsterdam gevestigde bedrijf met bestaande locaties in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje.

De nieuwe hub, met 494 kamers verdeeld over 20 duizend vierkante meter, is ontworpen om creatieve geesten samen te brengen, te inspireren en verbinden via de verschillende unieke openbare ruimtes. Het hotel richt zich op een diverse gemeenschap, inclusief reizigers, zakelijke professionals, studenten en de lokale gemeenschap, en staat bekend om zijn nadruk op het stimuleren van betekenisvolle connecties.

Creating a better society together

The Social Hub, opgericht door ondernemer Charlie MacGregor, afkomstig uit het Schotse Edinburgh, stelt dat een betere samenleving ontstaat wanneer mensen met visie en talent vanuit diverse achtergronden samenkomen: “Ik ben super trots om The Social Hub te lanceren in het land waar ik ben opgegroeid en waar ik mijn professionele carrière ben begonnen. Hier in Engeland deed ik praktijkervaring op en kreeg ik de eerste inspiratie voor een hospitality-merk dat is uitgegroeid tot wat The Social Hub nu is. Als pionier in de hybride hospitality-industrie, ben ik enthousiast om weer thuis te zijn en de impact te zien die de activiteiten en openbare ruimtes van de Glasgow Hub gaan hebben op de gemeenschap. Het is een plek die de grenzen van de traditionele hospitality doet vervagen, omdat we elke dag werken aan onze ambitie om samen met iedereen die onze deuren binnenloopt, een betere samenleving te creëren.”

Het bedrijf is op een missie om positieve verandering te brengen in de verschillende gemeenschappen waarin ze actief zijn. Hiervoor creëren ze speciale ruimtes die ontmoetingen tussen bijvoorbeeld buurtbewoners en zakelijke reizigers bevorderen. De nieuwe locatie van het unieke en bekroonde hybride hospitality-concept omvat, zoals je van The Social Hub gewend bent: hotelkamers, studentenkamers, 'longstay' kamers en diverse gemeenschappelijke ruimtes zoals co-working faciliteiten, vergaderruimtes, een gemeenschapskeuken, een restaurant, een bar en een sportschool. 

The Social Hub in het hart van Glasgow

Met een investering van meer dan 90 miljoen pond en de inzet van meer dan 80 lokale medewerkers bevindt het langverwachte nieuwe pand zich in Merchant City, een van de meest prestigieuze en trendy wijken van Glasgow. De wijk staat bekend om zijn cafés in geplaveide straten en bruisende muziekscene, en is daarmee de ideale uitvalsbasis om de historische stad en de omliggende regio te verkennen. De nieuw gebouwde hub is 20 duizend vierkante meter en telt 494 kamers. De ruimtes zijn gecreëerd en ontworpen om creatieve geesten samen te brengen en te inspireren.  The Social Hub Glasgow heeft een van de grootste rooftop bars van de stad, evenals een stijlvol restaurant en bar met een scala aan internationale en lokaal geïnspireerd eten en drinken. Het gemiddelde nachttarief voor een hotelverblijf is 105 pond. 

Hotelaccommodatie: The Social Hub Glasgow biedt comfortabele kamers met inspirerende werkruimtes en dagelijkse schoonmaakdiensten. Gasten genieten van een energieke gemeenschap. De studio's met kitchenettes zijn beschikbaar voor digital nomads  en zakenreizigers, tegen een gemiddeld nachttarief van 105 pond.

Studentenaccommodatie: Studenten kunnen verschillende beschikbare kamers boeken inclusief full-service ervaring bestaande uit:  een divers programma van evenementen voor zowel lichaam als geest, toegang tot een gemeenschappelijke keuken met alle benodigdheden, een wasserette op locatie, studieruimtes, een sportschoolabonnement, maandelijkse linnen- en kamer schoonmaakdiensten.

Co-work ruimte: The Social Hub Glasgow biedt met plek voor maximaal 222 co-workers zowel flexibele lidmaatschappen, inclusief toegewijde bureaus als privé kantoren aan. Leden maken deel uit van een wereldwijde gemeenschap van ambitieuze creatievelingen, digitale nomads en ondernemers. Ze kunnen werken in stilte ruimtes, vergaderen in privé ruimtes en profiteren van de sportschool en netwerkevenementen. Kortom een inspirerende werkplek waar verbinding en ideeën tot leven komen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws