Fletcher beticht van oplichterij

7 maart 2013
Fletcher beticht van oplichterij

De Fletcher Hotel Group wordt beschuldigd van oplichterij. Een consument die een zestal hotelbonnen van 10 euro bij het Kruidvat kocht, klaagt dat de vouchers op geen enkele manier te verzilveren zijn.

*Geen succes*
Hierover bericht het AD/Utrechts Nieuwsblad. De man die de bonnen afgelopen zomer kocht, zegt in de krant tussen september vorig jaar en afgelopen februari meermaals te hebben geprobeerd om bij diverse hotels in de weekeinden kamers te reserveren. Er zou echter nooit een plekje vrij zijn.

*Andere gedachte*
In een reactie laat Fletcher-directeur Rob Hermans in het dagblad weten dat kopers van de vouchers het idee achter de actie omdraaien. De bonnen zijn niet bedoeld om voor een tientje in de drukste weekeinden van het jaar zomaar in alle hotels te kunnen overnachten. De actieprijs is bedoeld voor mensen die het niet uitmaakt waar en wanneer ze overnachten. Men kan zo eens voordelig kennismaken de met de hotels van Fletcher.

Op de hotelvouchers staat duidelijk vermeld dat ze zijn te verzilveren wanneer de capaciteit dat toelaat. Wanneer mensen geen kamer kunnen boeken, kunnen ze de bon retour sturen en krijgen dan hun geld terug, zo legt Hermans uit in de krant.

*Opspraak*
De voucher van Fletcher, die al een aantal keer via het Kruidvat voor 9,95 te koop is geweest, komt vaker in opspraak. Zo zijn diverse hoteliers en Koninklijke Horeca Nederland het vanuit concurrentieoogpunt niet eens met de lage prijs. In de consumentenprogramma's en op -websites van Kassa en Radar wordt dikwijls geklaagd over de bon.

~Frank Lindner~

Overig nieuws