Laatste kans voor tophotel in Amsterdam

5 mei 2014
Laatste kans voor tophotel in Amsterdam

Vincent Huizinga, van DTZ Zadelhoff, licht "de unieke verkoop":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/uw-hotel-in-paleis-van-justitie-14943/ van het voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam toe. Uniek is deze locatie zeker, aangezien in de nota ‘grenzen aan het hotelbeleid’
van stadsdeel Centrum Amsterdam staat beschreven, dat de medewerking aan initiatieven voor nieuwe tophotels in het centrum wordt teruggebracht tot slechts één initiatief, namelijk de eventuele ontwikkeling van het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht. Een en ander uiteraard onder door de gemeente gehanteerde voorwaarden.

*Laatste kans*
‘’We hebben van vrijwel alle grote hotelketens reacties ontvangen naar aanleiding van de verkoop van het voormalige Paleis van Justitie. Niet alleen buitenlandse, maar ook Nederlandse investeerders zien dit als een unieke kans om ‘aan de grachten’ een tophotel te kunnen ontwikkelen. Het is tevens de laatste kans, aangezien de gemeente vindt dat er genoeg hotels zijn in dit gebied. Kortom: de markt lijkt op slot te gaan. Een dergelijke kans doet zich slechts één keer in de tien tot vijfentwintig jaar voor, en de gemeente wil haar medewerking verlenen aan de bestemming voor een hotel, mits het een tophotel wordt’’, vertelt Vincent Huizinga.

*Betrouwbare partner gezocht*
Afgelopen juni is het Paleis van Justitie leeg komen te staan na de verhuizing van Justitie naar de IJ-oever in Amsterdam. Op dit moment wordt het pand gebruikt door tijdelijke huurders, veelal jonge ondernemers. Wanneer de procedure in januari 2015 afloopt, zal gekeken worden naar de beste en meest geschikte bieder. Huizinga: ‘’De gemeente wil een betrouwbare en geschikte partner voor de (her)ontwikkeling van deze toplocatie. ’’

*Investeerders in de rij*
De ontwikkeling van hotels in stadsdeel Centrum komt na de herontwikkeling van het voormalige Paleis van Justitie tot stilstand en duidelijk is, dat dit de laatste kans is om een dergelijk pand te bemachtigen. Niet gek dat investeerders uit binnen- en buitenland een grote interesse aan de dag leggen. Overigens is het niet uitgesloten dat het gebouw geen hotel wordt, maar bijvoorbeeld een kantoorfunctie behoudt. Wordt vervolgd.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws