Nieuw restaurant bij Hotel Newport

4 april 2014
Nieuw restaurant bij Hotel Newport

Het Gooi is een culinaire hotspot rijker: Club Newport 1852. Direct gelegen aan de haven bij Hampshire Hotel Newport in Huizen. Een uniek restaurant 'inspired by' sterrenchef Peter Gast. Een
toegankelijke ‘place to be’ voor liefhebbers van culinair hoogstaande lekkernijen, met heerlijke gerechten op de kaart als gekonfijte zalm, kalfszwezerik, rauw gesneden tonijn en vlees van het MRIJ rund, gegrild en geserveerd op hout speciaal voor het restaurant gerijpt.

*Schulten Hues*
Drijvende kracht achter Club Newport 1852 is Peter Gast, chef-kok van sterrenrestaurant Schulten Hues* in Zutphen. Peter: “Club Newport 1852 is een restaurant met een informeel en gezellig karakter waar iedereen zich prettig voelt.”

*Nautische mijl*
Club Newport 1852 is een plek waar je met vrienden kunt genieten van een goed glas wijn met oesters of een uitgebreid vijf-gangenmenu. De plek om te loungen en culinair te genieten op een fantastische locatie, direct aan het Gooimeer. Het nummer ‘1852’ in Club Newport 1852 is een verwijzing naar de nautische mijl. Samen met interieurdesigner Feran Thomassen van Feran Hugo is chef Peter Gast verantwoordelijk voor de inrichting en de relaxte, gastvrije uitstraling. Club Newport 1852 wordt met dezelfde bevlogenheid gerund als het sterrenrestaurant Schulten Hues in Zutphen. Uiteraard zijn de wijn-spijs-combinaties op de kaart afkomstig van Peter Gast en gastvrouw Jacqueline van Liere. Peter zorgt voor de mooie, verse gerechten en Jacqueline voor de bijpassende wijnen.

*Rawfood bar, slurpen mag*
Tijdens een zonnige dag is het heerlijk loungen aan de waterkant, het gevoel van een minivakantie aan de côte d’Azur. Het terras is uniek gelegen aan het Gooimeer met uitzicht op de haven van Huizen. Per boot ook ideaal te bereiken want er is een aanlegsteiger zodat gasten kunnen aanmeren. De kaart is zeer uitgebreid met oesters, Fruits de Mer per twee personen aan te vullen met king krab, halve en hele kreeft. Een selectie van dungesneden hamsoorten als Copa Negra cebo, Livar en Paletta Belotta geserveerd met crostini’s en zwarte olijventapenade. Het restaurant biedt een ruime keuze aan lunchgerechten zoals een heerlijke club sandwich kreeft of groentetuin, een vegetarische, biologische salade Schulten Hues met kruiden, bloemen en groenten. Tijdens het diner kunnen gasten zich laten verrassen door de chef met een drie-, vier-, of vijf-gangen verrassingsmenu. Bij ieder gerecht is een mooie, bijpassende wijn te vinden op de selectief samengestelde wijnkaart.

*Over Hampshire Hotel Newport Huizen*
Hampshire Hotel – Newport Huizen is een viersterrenhotel midden in het Gooi met 61 comfortabel ingerichte hotelkamers en suites. Het biedt gasten uitzichten op het Gooimeer en de jachthaven van Huizen. Een ideaal startpunt voor tripjes naar bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Muiderslot, het Nederlands Vestingmuseum in Naarden of museum Singer in Laren. Of het startpunt van een wandel- of fietstocht in omliggende natuurgebieden. Kortom, dit is een uitstekende plek voor een weekendje rust en culinair genieten afgewisseld met een activiteit.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws