Zes landen willen Bocuse d'Or Europe 2018

6 mei 2015
Zes landen willen Bocuse d'Or Europe 2018

Het internationale comité van de "Bocuse d’Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken wedstrijden heeft vandaag bekendgemaakt dat zes landen zich hebben aangemeld als
gastheer voor de Bocuse d’Or Europe finale in 2018. Bocuse d’Or Nederland is een van de zes. De overige landen zijn Denemarken, Duitsland, Estland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Gisteren stuurde het internationaal organiserend comité van de Bocuse d’Or de eisen die worden gesteld en de procedure voor het uitbrengen van een officieel bidbook.

*Finale tijdens Gastvrij Rotterdam*
Bocuse d’Or Nederland heeft de ambitie om de Europese finale te organiseren tijdens Gastvrij Rotterdam in 2018. Ter voorbereiding vindt de Nederlandse finale plaats op maandag 21 september 2015 op Gastvrij Rotterdam. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland ziet de organisatie van de Europese finale in Nederland als een belangrijke stap om culinair Nederland internationaal steviger op de kaart te zetten. "Met een hoogwaardig evenement als de Bocuse d’Or Europe zetten we de schijnwerper op wat ons land te bieden heeft. Op het gebied van de gastronomie en de totale horeca maar ook als producent van voedingsmiddelen van hoge kwaliteit en een aantrekkelijk land om als toerist te bezoeken."

Overig nieuws