Interview: Hotel ’t Lansink

1 mei 2013
Interview: Hotel ’t Lansink

Lars van Galen en Richard van den Hoeven hebben nieuw leven geblazen in hotelrestaurant ’t Lansink in het Overijsselse Hengelo. Wanneer men aan een culinair weekeindje weg denkt, moet dit adres in Twente direct op het netvlies verschijnen. Met het hoogstaande culinaire aanbod voor een uitstekende prijs-prestatieverhouding zit het met die wens wel snor.

Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink is al bijna een eeuw een begrip in Hengelo en omgeving. Het hotel is gelegen in de monumentale wijk Het Tuindorp. In de buurt treft men het industrieel erfgoed van machinefabrikant Stork. C.T. Stork en diens nakomelingen waren sociaal geëngageerd. Voor de werknemers werd een hoogwaardige woonwijk gerealiseerd. Het in 1916 gebouwde theehuis gold als het sociale middelpunt. Daaromheen kwamen arbeiderswoningen en panden van fabrieksdirecteuren door elkaar te staan. Met elkaar leven en van elkaar leren. Het theehuis is later uitgebouwd en sinds 1956 is hier Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink in gehuisvest. Sinds maart 2012 staan hoteldirecteur-eigenaar Van den Hoeven en patron-cuisinier Van Galen er aan het roer. Daarvoor waren ze beide werkzaam bij De Bloemenbeek in De Lutte.

Van Galen en Van den Hoeven zijn fier dat ze op hun droomlocatie mogen bouwen aan de toekomst. Van den Hoeven: “Het hotel stond altijd als goed aangeschreven. Het was wellicht een beetje ingeslapen. Een zakenhotel dat doordeweeks open was en in het weekeinde gesloten. We zijn maar wat trots dat we het hier nu mogen uitbouwen.” Van Galen vult aan: “Het is een hotel met een ziel. We willen dat gasten graag naar ons komen.”

"Lees het volledige interview in dit nummr van Hospitality Management":http://www.hospitality-management.nl/blad/90/

Overig nieuws