Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois per direct: “Dat is niet gelukt en dat doet pijn”

Auteur: redactie
Michelin Personalia 18 juli 2025
Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois per direct: “Dat is niet gelukt en dat doet pijn”

In april kwam het nieuws naar buiten dat Ralf Berendsen eind dit jaar, na een dienstverband van vijftien jaar, vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois zou verlaten. Berendsen runde in het hotel ‘Restaurant Ralf Berendsen’, dat twee Michelinsterren mocht voeren. Aan de samenwerking is nu echter vroegtijdig een einde gekomen: afgelopen zaterdag was zijn laatste werkdag bij La Butte Aux Bois.

Berendsen opent volgend jaar met zijn partner en maître Soumia Chouaf een nieuw restaurant in Schin op Geul, net over de grens in Nederlands Limburg. De twee zouden daarvoor nog het jaar volmaken bij La Butte Aux Bois. Hier is het echter niet van gekomen: “Helaas is onze samenwerking onverwacht vroegtijdig beëindigd. We hadden gehoopt onze passie met jullie te kunnen blijven delen tot 31 december 2025. Dat is niet gelukt en dat doet pijn”, schrijven Chouaf en Berendsen op social media.

Wel spreken zij een dankwoord uit richting hun voormalige werkgever: “Toch kijken we met dankbaarheid terug op alles wat we samen hebben mogen beleven. We willen jullie uit de grond van ons hart bedanken. Dankzij jullie hebben we deze reis met enorm veel passie, liefde en toewijding kunnen maken. Jullie energie, warmte en waardering hebben ons elke dag opnieuw gemotiveerd. Dit is geen einde, maar het begin van een nieuw avontuur.”

La Source

La Butte Aux Bois heeft Ralph Hermans aangetrokken als opvolger van Ralf Berendsen. Het restaurant in het hotel gaat verder onder de naam La Source, zoals het al heette voordat het werd omgedoopt tot Restaurant Ralf Berendsen. La Butte Aux Bois spreekt van een nieuw hoofdstuk: “Met trots kondigen we aan dat restaurant La Source (voormalig restaurant Ralf Berendsen) vanaf 19 augustus de deuren zal openen - met respect voor het verleden en een frisse blik op de toekomst -onder leiding van chef Ralph Hermans.” Hermans is afkomstig van het Maastrichtse restaurant Rantrée, dat eerder een Michelinster had.

Overig nieuws