Veel gezonde bedrijven kampen momenteel met hoge schuldenlasten. Ter voorkoming van een noodlottig faillissement kan sinds 1 januari 2021 een schuldhe...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...
Tim Vissers, Managing Director van Hospecs, heeft de hotellerie de afgelopen tien jaar behoorlijk zien veranderen. De verschillende expertises binnen...
Hotel St. Joris verwelkomt op 18 mei, Hemelvaartsdag, officieel haar eerste gasten. Het kleurrijke Cityhotel beschikt over 54 bijzondere kamers, een l...
Hotelier Gabriella Esselbrugge zette eigenhandig Giethoorn op de internationale toeristische kaart. In haar Hotel De Dames Van De Jonge ontvangt ze to...
Woensdag 23 november stond ik in de rij bij de Tweede Kamer voor het debat over de digitale euro, oftewel de CBDC (Central Bank Digital Currency). Na...
Onlangs droomde ik dat alles weer was zoals in 2019. Ik werd wakker met een heerlijk zorgeloos gevoel. Wat maakten wij ons toen nog druk om niets. Som...
We are… We zijn een van de leukste bedrijven en we proberen letterlijk en figuurlijk een van de groenste bedrijven van Nederland te zijn. De...
De Nederlandse hotelmarkt is nog maar nauwelijks hersteld van de coronacrisis, maar de volgende crisis lijkt eraan te komen. Na de historisch grote te...
Bijna acht op de tien Nederlanders heeft vakantieplannen voor de rest van 2022. Ditzelfde aantal geldt ook voor inwoners uit de belangr...
Met een bijdrage van 32 miljard euro aan de Nederlandse economie in 2019 doet de vrijetijdseconomie het beter dan de landbouwsector. Toch krijgt de to...
Net als andere MKB-ers hebben hotels massaal belastingschulden opgebouwd in de coronaperiode. Er is gretig gebruik gemaakt van de uitstelregeling van...
Nu het lijkt alsof we corona achter ons hebben gelaten, treden er nieuwe uitdagingen op waar de toerismebranche mee moet omgaan. De oorlog in Oekra&iu...
Met de ‘the internet of things’ (IoT) en ‘artificial intelligence’ (A.I.) haal je heel veel gemak in huis. Die apps op je tele...
Ruim 80 procent van de Nederlanders wil op vakantie dit jaar, dit is een stijging ten opzichte van de 70 procent in dezelfde periode vorig jaar. Ook i...
Hoewel de leisuresector na een aantal zware jaren weer groei in het vooruitzicht heeft, is de sector nog niet terug op het niveau van vóó...
Dat Alexander Kluit, sinds 2018 verantwoordelijk voor alle 16 Leonardo en Apollo Hotels in de Benelux, zijn eerste jaren als managing director anders...
In 2021 kwamen er ruim 6 miljoen internationale gasten naar Nederland, 14% minder dan in 2020. Vergeleken met het pre-coronajaar 2019 is de daling met...
Dit is het vierde artikel over erfgoedhotels in het buitengebied, als vervolg op het dossier ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel...
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie...
Schulden lopen op – Dertig procent groei t.o.v. 2020 – Personeelstekort blijft groot probleem Iedere week dat de horeca langer dicht bl...
Het plan om de omstreden 2G-maatregel in te voeren, is door het kabinet in de ijskast gezet. Hugo de Jonge, demissionair Minister van Volksg...
In ongeveer twintig stappen verruilt de artiest de sereniteit van de ‘sterrenkleedkamer’ voor de imponerende, tot de nok toe gevulde theat...
Koninklijke Horeca Nederland reageert ontstelt op de voorgenomen nieuwe coronamaatregelen. In een persverklaring noemt de branche de maatregel om de h...
Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redact...
De hotelwereld zit een flinke dip door de uitbraak van de coronapandemie. Op internationaal vlak valt het vaccinatieprogramma nog altijd tegen en het...
De afgelopen decennia ging er geen jaar voorbij of er woedde wel een zware crisis ergens in de wereld, met gevolgen voor de hotellerie wereldwijd. Van...
De economie lijkt zich onverwacht snel te herstellen van de coronacrisis. De macro-economische groeiverwachtingen zijn fors omhoog bijgesteld en de co...
Een paar jaar geleden was het kantoor de enige plek waar je in Nederland kon werken en vergaderen. Maar door de coronapandemie is dit compleet anders...
De ontwikkelingen op het gebied van robotisering en automatisering binnen de hospitalitybranche volgen elkaar snel op. Experts en onderzoekers adviser...
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie&...
De horeca klimt uit het dal, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Marnix Grift, eige...
Met een oplopend aantal coronabesmettingen, zowel in Nederland als in andere Europese landen, valt de buitenlandse zomervakantie voor een aantal vakan...
Het acute personeelstekort in de horeca- en hospitalitybranche loopt flink op. De jacht op hospitalityprofessionals is gaande, terwijl hotelschol...
Het CBS heeft becijferd dat het aantal toeristische overnachtingen in Nederland in 2020 vergeleken met een jaar eerder met 30 procent afgenomen is naa...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...
De MICE-markt heeft vanwege de coronacrisis harde klappen gekregen. De storm die nu wordt getrotseerd roept veel vragen op, zoals de vraag of de markt...
De maatschappelijke en economische impact van het coronavirus neemt snel af en de economie herstelt zich. Het gaat ook wezenlijk beter dan vier w...
Dit is het vierde artikel in de reeks ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?’ Eerder verschenen artikelen over religieus, mi...