Foto's: Kloeg Collection opent Hotel St. Joris in Middelburg

Auteur: Redactie
Opening 17 mei 2023
Foto's: Kloeg Collection opent Hotel St. Joris in Middelburg Foto's: Ramanda de Bruijn

Hotel St. Joris verwelkomt op 18 mei, Hemelvaartsdag, officieel haar eerste gasten. Het kleurrijke Cityhotel beschikt over 54 bijzondere kamers, een luxe ontbijtlounge en een stadstuin. Het is het negende hotel dat Kloeg Collection opent. Dit familiebedrijf exploiteert sinds 2013 verschillende vakantieverblijven en restaurants in Zeeland.

Sint Joris van Zeeland

De Sint-Jorisdoelen zijn oorspronkelijk gebouwd in 1582 en fungeerden lange tijd als uitvalsbasis van het schuttersgilde van Sint Joris van Zeeland. Na de stadsbrand in 1940 is het pand weer in originele stijl opgebouwd en in ere hersteld. Zo zijn op de gevel onder andere het oorspronkelijke bouwjaar te zien, maar ook de pijl en boog, refererend naar het oude schuttersgilde. Ook opvallend is het beeld van Sint Joris en de draak, die na een restauratie weer in alle pracht en praal zijn plek op de top van het dak heeft ingenomen.Kleurrijk verblijf met een knipoog

Ook bij binnenkomst in Hotel St. Joris is het historische karakter nog duidelijk voelbaar. In de lobby en ontbijtlounge vallen de imposante gebogen balken meteen op en voelt het alsof je weer even terug in de tijd gaat. De vele hoekjes, trappetjes, en bijzonderheden van het pand geven Hotel St. Joris een unieke sfeer. De kamers zijn gedecoreerd met opvallend vogelbehang of historische schilderijen met een knipoog. Altijd kleurrijk en met respect voor de historie van het gebouw, maar mét een moderne twist.  

Van City Room tot romantische bruidssuite

Hotel St. Joris beschikt over 50 verschillende City Rooms, 3 City Lofts en een romantische luxe Suite. Michel Kloeg, eigenaar van Kloeg Collection, vertelt: “Wat Hotel St. Joris zo bijzonder maakt, is dat bijna geen enkele kamer hetzelfde is. Elke ruimte is apart bekeken om de inrichting te bepalen. Daardoor hebben de kamers elk een eigen beleving en indeling en blijft Joris verrassen.”Het sprankelende middelpunt is toch wel de romantische St. Joris Suite. Met de imposante schouw, het goudkleurige vrijstaande bad en de dubbele regendouche is deze suite uitermate geschikt als bruidssuite. “Voor wie op zoek is naar een romantisch verblijf met een gouden randje is dit echt een aanrader.”, aldus Michel Kloeg.

Personeel

Het team ter plaatse is grotendeels ingevuld, maar er staan nog enkele vacatures open. Laura Kloeg, directeur van Kloeg Collection Crew, vertelt dat er binnen het huidige personeelsbestand al veel animo was voor Hotel St. Joris: “De basis van het team bestaat uit collega’s die al bij ons werkten, maar dan in een andere functie of op een andere locatie. Het Hoofd Front Office bijvoorbeeld was al bij de eerste keer dat Joris ter sprake kwam super enthousiast. Dat is super fijn om te merken en werkt ook aanstekelijk naar de andere collega’s toe.” Voor de nog openstaande functies wordt vooral gezocht naar collega’s die in de buurt wonen. “Zo kan je lekker met de fiets naar het werk. Wel zo gemakkelijk én ook nog eens duurzamer dan met de auto.”Een sterk team

De transformatie van Sint-Jorisdoelen naar Hotel St. Joris is eind 2021 van start gegaan. Voor de ontwikkeling is samengewerkt met dezelfde partners die in het voorjaar van 2022 ook het bijzondere Hotel de Timmerfabriek in Vlissingen hebben opgeleverd. Met elkaar hebben projectontwikkelaar TEAM Concepts, Blom Interieurs, Bouwgroep Peters en Kloeg Collection met Hotel St. Joris naar eigen zeggen weer een uniek project opgeleverd.

Kloeg Collection

Michel en Sophie Kloeg staan aan het hoofd van Kloeg Collection. Inmiddels is het hele gezin werkzaam bij het familiebedrijf. Kloeg Collection exploiteert luxe 4-sterren vakantieverblijven op verschillende locaties in Zeeland. Hierbij wordt gestreefd naar een duurzame gastenbeleving hoog 4-sterren-plus niveau.  

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws