Gouden St. Joris te paard beeld teruggeplaatst op toekomstig Hotel in Middelburg

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 8 juli 2022
Gouden St. Joris te paard beeld teruggeplaatst op toekomstig Hotel in Middelburg

De blikvanger van de St. Jorisdoelen (toekomstig Hotel St. Joris) is het iconische beeld van St. Joris te paard, die ten strijde trekt tegen de draak. Al jaar en dag prijkt dit kunstwerk – gebaseerd op een alom bekende en oude mythe - op het hoogste punt van dit gebouw aan de Balans in hartje historisch centrum van Middelburg. Na jarenlang blootgesteld te zijn aan de elementen, was het beeld zijn ‘glans’ verloren en was het tijd voor een professionele restauratie. Enkele weken geleden werd het beeld ‘opgehaald’ om vakkundig te worden gerestaureerd onder auspiciën van Bouwgroep Peters uit Middelburg. Op woensdag 6 juli was het zover, en is St. Joris blinkend en wel weer teruggeplaatst op zijn sokkel. Dit alles als onderdeel van een totaal-transformatie van het gebouw tot een luxe én duurzaam 4-sterren-plus hotel.

Van St. Jorisdoelen naar Hotel St. Joris

Inmiddels is de transformatie naar luxe ‘Cityhotel’ al weer een half jaar onderweg en is er door Bouwgroep Peters en al haar onderaannemers, onder leiding van uitvoerder Mark Geuze, al heel veel werk verzet. Zo is zeer recent het kenmerkende leien dak gerestaureerd (een specialistische klus) en zijn de buitenwerkzaamheden al dermate vergevorderd dat de steigers die het gebouw momenteel omarmen, stukje bij beetje worden verwijderd komende periode. Joeri Beekman van ontwikkelaar TEAM Concepts: “Prachtig om te zien dat het vakmanschap van Bouwgroep Peters en haar partners ook nu weer heeft geleid tot een hoogtepunt. Het restaureren van St. Joris te paard en de draak en het bekleden met bladgoud is pure ambacht van het hoogste niveau. De terugplaatsing een bekroning voor het harde werken de afgelopen periode; eigenlijk het ‘hoogste punt!”.

TEAM Concepts ontwikkelde dit project in nauwe samenwerking met het Middelburgse vastgoedbedrijf AVV Beheer van de familie van Velzen en de gerenommeerde Zeeuwse hotelorganisatie Kloeg Collection van de familie Kloeg. Bouwgroep Peters werd als partner betrokken voor de bouw- en realisatie van dit unieke hotelproject; een klus welke hen op het lijf geschreven is met alle ervaringen op het gebied van transformatie, restauratie en renovatie van historische objecten in oude stadscentra.

“Door deze renovatie en restauratie van het gebouw – alsmede haar nieuwe hotelfunctie vanaf 2023 – blijft het beeldbepalende pand ook weer bewaard voor de volgende generaties en daarmee slaan we meerdere vliegen in één klap” ligt ontwikkelaar Beekman nog toe.

Laatste kansen voor particuliere investeerders

Hotel St. Joris biedt particulieren de mogelijkheid te investeren in één of meerdere hotelkamers; City Rooms of City Rooms Plus, tegen een rendement van 4 - 5% netto per jaar en in de prijsklasse € 179.500,- tot € 189.500,-. Deze interessante formule bleef onder beleggers niet onopgemerkt en de verkoop verloopt zeer succesvol. Investeerders in Hotel St. Joris worden eigenaar van een compleet ingerichte hotelkamer, inclusief luxe interieur. Tevens worden de kopers volledig ontzorgd middels de succesvolle verhuur- en beheerformule van de Kloeg Collection. Ook zijn er uitstekende mogelijkheden voor eigen gebruik; voor een onbetaalbaar sociaal rendement. 

Foto: Jerko Productions, Goes

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws