Hotel St. Joris in Middelburg gaat deze maand open

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 14 maart 2023
Hotel St. Joris in Middelburg gaat deze maand open

Het gaat snel met de bouwactiviteiten in en rond de voormalige Sint Jorisdoelen in de Middelburgse binnenstad. Aan de Balans in hartje centrum opent Hotel St. Joris met 54 hotelkamers en hotelappartementen haar deuren volgens planning in de maand mei. Voor diegenen die niet kunnen wachten tot de opening van het hotel wordt vanuit TEAM Leisure de mogelijkheid geboden om alvast binnen te kijken tijdens de St. Joris Voorjaar Experience op 25 maart.

Het gebouw en de locatie kennen een zeer uiteenlopende en rijke historie van het huisvesten van schuttersgilden tot aan kantoorruimten voor provinciale diensten. “Samen met AVV Beheer, Kloeg Collection en Bouwgroep Peters transformeren wij deze voormalige Sint Jorisdoelen op vakkundige wijze tot een cityhotel van formaat”, aldus Joeri Beekman, ontwikkelaar TEAM Concepts.

Het bouwproces kende al diverse momenten, zoals het terugplaatsen van het beeld “St. Joris te paard; strijdend met de draak” op de voorgevel. Het beeld werd eerder dat jaar voor restauratie van de voorgevel gehaald en werd onder andere voorzien van nieuw bladgoud. Het eerstvolgende hoogtepunt vormt de oplevering en de opening van het hotel, medio mei.

Ondertussen wordt de hotel-exploitatie al volop voorbereid door Kloeg Collection die inmiddels diverse hotels in de prachtige provincie Zeeland exploiteert. “Wij zijn zeer verheugd dat we dit unieke cityhotel met 54 accommodaties, een fantastische (ontbijt)lounge en mooie stadstuin in hartje centrum van Middelburg straks mogen toevoegen aan onze collectie. De combinatie van cultuur, kunst, winkels, uitstekende horeca en de prachtige monumentale binnenstad bieden alle aspecten waar de toekomstige hotelgast naar op zoek is. Tel daar de ligging zo dicht aan de kust bij op en het plaatje is compleet”, vertelt directeur Michel Kloeg van de gelijknamige hotelketen.

Een ander aspect in dit hotel is dat particuliere investeerders een hotelsuite kunnen kopen in het project. Op deze wijze investeren zij heel direct en tastbaar in een uniek recreatief concept in een aantrekkelijke provincie en een monumentenstad die door de eeuwen heen haar attractiviteit en aantrekkingskracht heeft bewezen. “De suites waren grotendeels al verkocht voordat de bouw aanving begin 2022, maar we hebben nog twee unieke kansen bewaard voor kandidaten die nog willen investeren in Hotel St. Joris”, legt Alexander Snoodijk van TEAM Leisure uit. “TEAM Leisure biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om vanaf € 179.500, - Vrij Op Naam een aantrekkelijk hotelappartement te kopen. Eigenaars genieten niet alleen een financieel rendement uit verhuur, maar profiteren ook van het sociaal rendement van zo nu en dan eigen gebruik”, vertelt Snoodijk tot slot.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws