Het uitvoeren van onderhoud, verbouwingen en renovaties hebben een grote invloed op de hoteloperatie. Het is daarom zaak dat alles rondom dergelijke p...
Veel gezonde bedrijven kampen momenteel met hoge schuldenlasten. Ter voorkoming van een noodlottig faillissement kan sinds 1 januari 2021 een schuldhe...
Na een dienstverband van 5,5 jaar kondigt algemeen directeur Bastiaan Klomp zijn vertrek bij Thermae 2000 aan. Hij zet zijn carrière voort bij...
In 2023 verbleven er 49,7 miljoen gasten in de Nederlandse hotels en op campings en recreatieparken, zo meldt het CBS op basis van nieuwe, voorlopige...
De Brabantse investeringsmaatschappij Somerset Capital Partners (SCP) heeft een aanzienlijke investering gedaan in hotel operator Black Label Hospit...
Gelegen in de Anna van den Vondelstraat, in hartje Amsterdam, ontvangt het Maison ELLE Amsterdam hotel medio december haar eerste gasten. Dit is de tw...
Mandarin Oriental kent zijn oorsprong, zoals het bedrijf er nu uitziet, in de jaren zestig van de vorige eeuw, maar het eigenlijke verhaal van de hote...
De Nederlandse hotelmarkt is grotendeels hersteld van de coronacrisis. Dit blijkt uit het nieuwe HOSTA rapport van Horwath HTL, dat dinsdag 13 septemb...
De Nederlandse hotellerie is de coronacrisis goed te boven gekomen, zo concludeert Ewout Hoogendoorn. De Managing Director van adviesbureau Horwath HT...
Dat de coronacrisis de hospitality branche hard heeft geraakt is niet onbekend. Hoewel het herstel gaande is, zijn er nog heel veel ondernemers die te...
De Amerikanen hebben helden nodig. Captain America, G.I Joe, Indiana Jones… Dat soort types. Met een wapperende Amerikaanse vlag erachter en ee...
Het in 2022 gelanceerde Parijse Maison ELLE opent binnenkort een tweede hotel. Niet in Frankrijk, zoals insiders in de hotelbranche hadden verwacht, m...
De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...
De Gemertse kasteeleigenaar Bas van de Laar, initiatiefnemer en grondlegger van het allereerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux, heeft...
Hotelondernemer Martin Hendricks, directeur van de Sittardse hotelgroep Black Label Hospitality, is woensdag 11 januari uitgeroepen tot Hotello of the...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag, op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruit...
Ginder (voorheen bekend als ZKA) heeft in opdracht van Stad Antwerpen onderzoek gedaan naar de ontwikkelperspectieven voor de logiesmarkt. De hotelsec...
Bedrijven hebben in 2021 NOW-steun aangevraagd voor 1,3 miljoen werknemersbanen. In de bedrijfstakken horeca en cultuur, sport en recreatie werd n...
Het Berghotel is naar eigen zeggen het meest karakteristieke hotel van Amersfoort. Het hotel dat al sinds 1903 in bedrijf is, wijzigt haar koers, zo m...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...
Op dit moment kan de overgrote meerderheid van de mbo-studenten een geschikte stageplek vinden, blijkt uit nieuwe cijfers van Samenwerkingsorgani...
op 28 september diende de zitting in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) namens acht individuele horecaondernemers tegen deS...
Welnee, dat lijkt maar zo. Toen we in bijvoorbeeld 2018 voorspelden dat het in 2019 nog weer ietsje beter zou gaan en dat toevallig ook nog uitkwam, l...
De Nederlandse hotelmarkt is nog maar nauwelijks hersteld van de coronacrisis, maar de volgende crisis lijkt eraan te komen. Na de historisch grote te...
De hotelier met genoeg vet op de botten zou het wel doorstaan, die coronacrisis. Met de steun van de overheid en alle Nederlanders die massaal in eige...
De omzet van de horeca steeg in het tweede kwartaal met 31,3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal, meldt het CBS. Dat komt vooral door het w...
Ondanks de inflatie gaven consumenten volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het tweede kwartaal van dit jaar 0,9 procent meer uit da...
Nieuwe tijden vragen om nieuw leiderschap. Ook in de hotellerie. Met transitie als rode draad in deze speciale uitgave van Hospitality Management, is...
De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...
Met een bijdrage van 32 miljard euro aan de Nederlandse economie in 2019 doet de vrijetijdseconomie het beter dan de landbouwsector. Toch krijgt de to...
Volgens Joeri Beusen, general manager van Holiday Inn en Holiday Inn Express in de Vlaamse stad Hasselt, zijn de hoteliers in zijn land moeilijk te ve...
Hoewel weer meer zakenreizen worden gemaakt, lag het aantal zakelijke hotelovernachtingen in april pas op driekwart van het niveau van maart 2019. Het...
Eigenlijk vinden chef-kok Ronald Bor en maître-sommelier Jan Ansink van Landgoed De Wilmersberg dat alle producten waar ze mee werken, uit de re...
Paul Polman was tussen 2009 en 2019 CEO van Unilever. Tijdens zijn bewind zette hij in op het verduurzamen van de multinational. Met succes. Terwijl d...
Bijna één op de vijf ondernemers (met meer dan vijf werknemers) geeft aan meer schulden te hebben dan voor de coronacrisis. Vooral bedri...
Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30 tot 35 procent. Ondanks de forse groei zal d...
Horecaondernemers zijn nog volop aan het herstellen van de coronacrisis en de volgende crisis dient zich alweer aan. Naast veel leed voor de mensen in...
Joost Callaars, eigenaar en oprichter van het Event Management Platform Yellenge, zag in aanloop naar de coronacrisis de event- en congreswereld al ve...