Het Berghotel in Amersfoort wijzigt koers met nieuwe directeur

Auteur: Redactie
Personalia 11 oktober 2022
Het Berghotel in Amersfoort wijzigt koers met nieuwe directeur

Het Berghotel is naar eigen zeggen het meest karakteristieke hotel van Amersfoort. Het hotel dat al sinds 1903 in bedrijf is, wijzigt haar koers, zo meldt de directie. De huidige directeur van het Berghotel Amersfoort, Thomas van Arkel, draagt per 1 oktober het directeurschap van het Berghotel over aan zijn opvolger, Ben Gerrits. “Ben en ik hebben afgelopen jaar nauw samengewerkt tijdens de herstart van het hotel na de coronacrisis. Ik heb besloten mijn ambitie en ondernemersdroom na te jagen, het starten van een eigen projectmanagement- en consultancybedrijf. Ben, aan wie ik het mag overdragen is een zeer geschikte kandidaat om het hotel naar het volgende niveau te tillen en de koers door te zetten”, aldus Thomas van Arkel.  Ben, die het directeurschap zal overnemen, is voor vele in de hotellerie en inwoners in de omgeving van Amersfoort geen onbekende en is jaren actief op managementposities binnen verschillende hotels in midden Nederland. “Met deze stap voorwaarts maak ik mijn ambitie waar om directeur te worden van het Berghotel, ik ben trots en vereerd dat ik deze rol mag vervullen”, meldt Ben Gerrits.

Het Berghotel schrijft op haar website: “Er is afgelopen jaar hard gewerkt aan een vernieuwde koers welke zich primair richt op drie labels, namelijk; hét Berghotel Boutique Hotel, het Berghotel Meeting Center en Brasserie 1903. Eerder dit jaar konden wij al mededelen dat wij de samenwerking met BWH Hotel Group hebben aangepast naar een soft-brand samenwerking. Door deze strategische wijziging krijgen wij de ruimte om ons eigen merk uit te dragen, iets waarvan wij geloven dat dit goed past bij de huidige tijd, de Amersfoortse hotelmarkt en de authenticiteit en historie van het hotel.”

Het Berghotel, dat de afgelopen 10 jaar tot verschillende hotelketens toebehoorde, maakt met deze koerswijziging het besluit onder eigen merknaam verder te gaan. Het Berghotel is in Amersfoort naar eigen zeggen het enige hotel van dit formaat dat niet tot een keten behoort en is daarmee uniek in haar soort. Daarnaast kiest het hotel ervoor om naast de kamers, ook de brasserie en meeting rooms onder een eigen merk in de markt te zetten.

De Brasserie genaamd; ‘Brasserie 1903’ is de nieuwe merknaam voor de welbekende brasserie binnen het Berghotel. “De nieuwe menukaart is volledig geïnspireerd op het openingsjaar van het hotel, 1903 en de populaire Franse brasserie uit die tijd. Franse klassieke gerechten in een modern jasje en gemaakt met eerlijke en dagverse producten uit het seizoen. 120 jaar ervaring in gastvrijheid zorgt voor hét warme thuisgevoel van een brasserie! Een richting die goed past voor onze zakelijke en particuliere gasten”, aldus Ben Gerrits.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws