U heeft gezocht op : thuiswerken

13 november 2020 Ondernemen
Hoe moet het verder met het hotelvastgoed? 

Van der Vorm Vastgoed bestaat inmiddels 100 jaar en is sinds vier jaar ook actief in hotelvastgoed. Judith van Eijk en René Voortmeijer vertellen over die keuze en over het type hotelvastgoed dat bovenaan het lijstje van de Rotterdamse vastgoedeigenaar staat. De opsomming van ‘achie ...

6 november 2020 Coronacrisis
Werkgevers, vakbonden en kabinet roepen nogmaals op om thuis te werken

Kabinet, werkgevers en vakbonden doen opnieuw een gezamenlijke oproep om zoveel mogelijk thuis te werken. Belemmeringen hiervoor moeten sneller in beeld komen én worden aangepakt. Ook hebben ze afspraken gemaakt over het tegengaan van de drukte in de detailhandel. De werkgeversorganisaties ...

5 november 2020 Hotelketens Achtergronden
Geplaagd Hilton laat 'thuiswerkers' veilig en comfortabel werken

De computer die midden op de eettafel in de weg staat, een goede bureaustoel die mist en het uitzicht naar buiten is iedere dag hetzelfde. Voor velen onder ons wordt het thuiswerken steeds minder comfortabel. Echter biedt thuiswerken meer mogelijkheden dan alleen werken vanuit je woonkamer. Hilton h ...

4 november 2020 Interview Longread
De woelige baren van 2020

‘Te midden van de paarse heiden, waar samenstromen Mark en Aa’… Zo begint een lied uit 1929 dat sinds september 1991 het officiële volkslied van Breda is. Twee rivieren dus, en iedereen die ‘de parel van het zuiden’ een beetje kent, weet dat het Kasteel van Breda ...

30 oktober 2020 Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

22 oktober 2020 Column David Bakker
Column: Keizer, koning, kroonprins

Tijdens de opening van HotelTech 2019, bijna een jaar geleden, vroeg dagvoorzitter Jeroen Smit aan de zaal vol hoteliers met welk doel zij voor de hospitalitybranche hadden gekozen? Voor het geld? Of omdat gastvrijheid in je DNA zit? Uit zijn verhaal dat volgde concludeerde ik dat je alleen een gezo ...

20 oktober 2020 Hotelketens Coronacrisis
citizenM lanceert nieuwe subscriptions als antwoord op veranderd consumentengedrag

citizenM zet twee subscriptions in de markt die zich richten op de digital nomads, de thuiswerkers en de bedrijven die op zoek zijn naar invulling van het nieuwe hybride werken. Dit aanbod wordt wereldwijd beschikbaar. Vanaf vandaag kunnen remote workers en digital nomads werken én ontspannen ...

13 oktober 2020 Coronacrisis
Persconferentie coronamaatregelen: horeca dicht, hotels blijven wel open

De hieronder genoemde en zojuist door premier Rutte gedeelde maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken gelden voor vier weken. De 'routekaart moet de aanpak van het kabinet voorspelbaar maken. Er is dus sprake van een gedeeltelijke lockdown. De maatregelen gaan woensdag ...

8 oktober 2020 Hotelketens Achtergronden
Eden Hotels tovert kamers om tot privékantoor

Achter je laptop in het prachtige historische pand van The Manor in Amsterdam Oost, vol inspiratie typen in Designhotel Maastricht of aan het werk in het Babylon Hotel in hartje Den Haag. Met de lancering van de Eden Office Suites is het mogelijk. In elk van de dertien Eden Hotels is een aantal k ...

29 september 2020 Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

28 september 2020 Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D ...

17 september 2020 Hotel & Recht
Rechten en plichten ten tijde van corona

Corona heeft een grote impact op het aantal gasten in hotels en de manier waarop in de hotels moet worden gewerkt. Thuiswerken is meestal geen mogelijkheid en daarom is een veilige werkplek extra belangrijk. Deze nieuwe situatie roept veel vragen op over de rechten van werkgevers maar ook van werkne ...

2 september 2020 Wet- en regelgeving
Het coronavirus en de AVG: de do's en don'ts

De regels rondom AVG en corona gelden niet alleen voor je gasten. Je krijgt er ook mee te maken wanneer je personeel hebt. Wat mag je wel en niet doen? Als werkgever mag je nooit vragen naar de aard en oorzaak van ziekte bij je personeelslid. Je hebt hier als werkgever geen grondslag voor. Iemand ...

26 juni 2020 Columns
Column Sander Allegro: Glazen Bol

“Deze crisis zal reizen fundamenteel veranderen”. “Thuiswerken, teleleren en webinars zijn het nieuwe normaal”. “Vliegen wordt nooit meer hetzelfde”. Zomaar een paar koppen uit artikelen waarin experts ons trakteren op hun glazen bol wijsheden. Wijsheden die vo ...

15 juni 2020 Economie Coronacrisis
Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio's

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom ...

20 mei 2020 Coronacrisis
Tegelijk fysiek en digitaal vergaderen bij Regardz

Tijdens de persconferentie van 19 mei is bekend gemaakt dat de Horecabranche vanaf 1 juni binnen (met beperkt aantal gasten) en buiten weer open mag. Eerder introduceerde Regardz Hotels & Meeting Centers al ‘Meeting Hygienics’, waarmee ze haar locaties en services volledig heeft aang ...

29 april 2020 Coronacrisis
Ook Yays klaar voor anderhalvemetereconomie

Yays blijft, op gepaste afstand, gasten verwelkomen in Amsterdam. Met inachtneming van de benodigde voorzorgsmaatregelen is het veilig om dicht bij huis te verblijven in eigen land of stad. Om de gasten van Yays zo veilig mogelijk te kunnen blijven ontvangen en risico’s op besmetting tot ee ...

28 april 2020
Ibis Styles Haarlem City hotel opent haar deuren weer voor gasten

Na 6 weken gesloten te zijn opent het Ibis Styles Haarlem City hotel haar deuren weer voor hotelgasten. Vanaf dinsdag 28 april is iedereen welkom en arriveren de eerste vaste gasten reeds. “Uiteraard wel met een aantal regels naar aanleiding van de adviezen van de RIVM, maar ook door het door ...

24 april 2020 Economie Coronacrisis
Dit is de invloed van de coronacrisis op leisure

ABN AMRO publiceerde zojuist 'Ondernemen in tijden van Corona’, sector Leisure. Hierin wordt een beeld geschetst van de economische impact op de horeca- en leisurebranche, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende restricties. De sector leisure wordt geraa ...

23 april 2020 Opening Coronacrisis
Hotel Heerlickheijd van Ermelo opent met 'anderhalvemeternorm'

Vooruitlopend op de versoepelingen die gaan komen volgens minister-president Mark Rutte, waarbij rekening moet worden gehouden met het nieuwe ‘normaal’: de 1,5 meter samenleving, is hotel de Heerlickheijd vanaf vandaag weer geopend om haar gasten met diverse voorzorgsmaatregelen en randv ...

3 april 2020 Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk ...

2 april 2020 Interview Coronacrisis
Gevoelig punt: "Misschien moeten werknemers ook wat inleveren"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit twaalfde hoofdstuk ...

26 maart 2020 Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee ...

23 maart 2020 Blog Coronacrisis
Coronadagboek Bart Reints Bok: "Het sluiten van Oranjeoord is best emotioneel"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit vierde hoofdstuk be ...

11 januari 2018 Personeel Interview
Op zoek naar 160 nieuwe personeelsleden

Caroline Seyger is verantwoordelijk voor human resources bij InterContinental Amstel Hotel Amsterdam en het nog te openen QO Amsterdam. De laatste tijd is zij samen met haar collega’s enorm druk met het vormgeven van het team van het nieuwe QO hotel. “Het zal je niet verbazen dat keuken ...

27 juni 2016 Personeel Achtergronden
Human Resources: Hoe vinden hotels nog geschikt personeel?

Het vinden van geschikt personeel is voor veel hotels een loodzware opgave. Dit blijkt ook uit de vacatures die wij op hospitality-management.nl geplaatst zien worden. Met name op het gebied van F&B, en in de keuken in het bijzonder, is de nood aan de man. Pieter Bruns, general manager van het I ...

28 september 2015
5 trends in facility management

Na lang in de pubertijd te zijn blijven steken, is Facility Management (FM) volwassen geworden en is het een volwaardige sparringpartner in de boardroom. De laatste jaren is FM uitgegroeid tot een strategische tool die organisaties inzetten om doelstellingen te behalen, variërend van doelstelling ...

13 december 2006 Achtergronden Tech
Goed online de toekomst in

De komst van de mobiele telefoon, de steeds verdere vervolmaking van het mondiale mobiele netwerk en de sterk dalende kostprijs van mobiele telefonie heeft veel veranderd binnen de gastvrijheidsector. Er zal nog meer veranderen: het samensmelten van vaste telefonie, mobiele telefonie en internet gaa ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: