Je hebt gezocht op: loonkosten

Drie belangrijke redenen waarom hotels in 2023 investeren in RMS-technologie
17 november 2022Nieuws

Drie belangrijke redenen waarom hotels in 2023 investeren in RMS-technologie

Revenue Management speelt een essentiële rol in het operationele en commerciële succes van elk hotel of resort. Maar het overhalen van alle...

SER-Advies; hervorming arbeidsmarkt
20 juli 2022Nieuws

SER-Advies; hervorming arbeidsmarkt

De horeca maakt in belangrijke mate gebruik van flexibele arbeidsrelaties. Denk daarbij aan oproepkrachten, maar ook aan personen die door tussenkomst...

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei
12 mei 2022Nieuws

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30 tot 35 procent. Ondanks de forse groei zal d...

Bijna 20 procent coronasteun naar horeca
21 februari 2022Nieuws

Bijna 20 procent coronasteun naar horeca

Vanaf maart 2020 tot en met september 2021 hebben ondernemers circa 31 miljard euro aan steun gekregen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten...

Voornamelijk horeca maakte gebruik van NOW 7
11 februari 2022Nieuws

Voornamelijk horeca maakte gebruik van NOW 7

Voornamelijk horecabedrijven, in totaal ongeveer 16.000, hebben in de maanden november en december van het vorige jaar, loonsteun ontvangen vanwege hu...

Jonge Honden: Dominique van Ruiten wacht op het juiste moment
26 januari 2022Nieuws

Jonge Honden: Dominique van Ruiten wacht op het juiste moment

Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie...

Horecaondernemers sturen open brief aan Utrechtse burgemeester
14 januari 2022Nieuws

Horecaondernemers sturen open brief aan Utrechtse burgemeester

Beste Sharon, Vandaag is opnieuw een dag dat er, vooruitlopend op de persconferentie van het Kabinet, allerhande ideetjes in de media worden &lsquo...

Horeca goed voor bijna helft NOW-aanvragen
11 januari 2022Nieuws

Horeca goed voor bijna helft NOW-aanvragen

Bijna de helft (47 procent) van de toegekende aanvragen voor coronasteun komt van werkgevers uit de horeca- en cateringsector. Dat meldt uitvoeringsin...

Kabinet gaat onverkoopbare voorraden niet vergoeden
22 december 2021Nieuws

Kabinet gaat onverkoopbare voorraden niet vergoeden

Ondanks de klachten van veel horecaondernemers heeft het kabinet besloten horecaondernemers met niet verkoopbare voorraden niet tegemoet te komen. Dat...

Kabinet breidt coronasteun uit na directe lockdown
21 december 2021Nieuws

Kabinet breidt coronasteun uit na directe lockdown

De horeca blijft tot minimaal 14 januari 2022 gesloten. Dat maakte het kabinet afgelopen zaterdagavond in de persconferentie bekend. Voor veel horecao...

UWV opent NOW-loket op maandag 13 december
10 december 2021Nieuws

UWV opent NOW-loket op maandag 13 december

Werkgevers die loonsteun willen aanvragen voor de maanden november en december van dit jaar kunnen daarvoor vanaf aanstaande maandag (13 december) een...

Datum aanvragen definitieve berekening NOW-steun nadert
29 juli 2021Nieuws

Datum aanvragen definitieve berekening NOW-steun nadert

37% van de werkgevers weet niet dat zij zélf de definitieve berekening van hun NOW-tegemoetkoming moeten aanvragen. Tot nu toe heeft pas 46% va...

Beëindiging steunpakket corona na derde kwartaal
29 juni 2021Nieuws

Beëindiging steunpakket corona na derde kwartaal

De maatschappelijke en economische impact van het coronavirus neemt snel af en de economie herstelt zich. Het gaat ook wezenlijk beter dan vier w...

Winst en omzet horeca keihard geraakt door de coronacrisis
26 mei 2021Nieuws

Winst en omzet horeca keihard geraakt door de coronacrisis

De coronacrisis en de lockdownmaatregelen hebben de horeca ontzettend hard geraakt. Dit zien we terug in een ongekende krimp van de omzet- en de winst...

Hotelpersoneel in trek binnen andere sectoren
7 mei 2021Nieuws

Hotelpersoneel in trek binnen andere sectoren

Alhoewel onze branche in last is, zijn mensen met een hospitality-achtergrond in trek binnen andere sectoren. Niet alleen de zorg zit verlegen om mens...

FNV Horeca: extreem banenverlies in de horeca
23 maart 2021Nieuws

FNV Horeca: extreem banenverlies in de horeca

De nieuwste banencijfers van het CBS voor de horeca stemmen FNV Horeca enorm verdrietig. Sinds de start van de coronacrisis zijn bijna 90.000 horecame...

CBS: horecabedrijven koploper bij aanvraag steunmaatregelen corona
12 februari 2021Nieuws

CBS: horecabedrijven koploper bij aanvraag steunmaatregelen corona

In 2020 maakte 48 procent van de bedrijven met 2 of meer werkzame personen gebruik van een coronasteunmaatregel. Het merendeel had een steunmaatregel...

NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel
13 januari 2021Nieuws

NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze wer...

Freek van der Valk somber over voortbestaan noodlijdende hotels
11 januari 2021Nieuws

Freek van der Valk somber over voortbestaan noodlijdende hotels

Freek van der Valk heeft in een inerview met Nieuwsuur een donker toekomstbeeld voor hotels geschetst. Als de overheid niet heel snel met meer onderst...

KHN wil vlotte heropening horeca na lockdown
5 januari 2021Nieuws

KHN wil vlotte heropening horeca na lockdown

Nederland zit door de huidige lockdown economisch voor een groot deel op slot en het is nog onduidelijk hoe de situatie er na 19 januari uit gaat zien...

Het jaar van Dirk Beljaarts
30 december 2020Nieuws

Het jaar van Dirk Beljaarts

De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het meest bewogen jaa...

Het effect van Covid-19 op de contractuele relatie
13 november 2020Nieuws

Het effect van Covid-19 op de contractuele relatie

Sinds de Covid-19 pandemie de wereld in haar greep houdt zijn hotelexploitanten en hun verhuurders voortdurend met elkaar in gesprek in een poging een...

Waar moet je op letten bij een reorganisatie? 
12 november 2020Nieuws

Waar moet je op letten bij een reorganisatie? 

COVID-19 raakt ons allemaal zwaar. Een grote terugloop in gasten en een onzekere toekomst leidt tot reorganisaties bij veel hotels. In het u...

Horecaondernemers verliezen 18% van inkomsten sinds begin coronacrisis
5 november 2020Nieuws

Horecaondernemers verliezen 18% van inkomsten sinds begin coronacrisis

Vanaf het begin van de lockdown in maart tot aan de sluiting in oktober kregen restaurant- en café-eigenaren gemiddeld € 12.182 minder op...

KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden
17 september 2020Nieuws

KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevo...

Rechten en plichten ten tijde van corona
17 september 2020Nieuws

Rechten en plichten ten tijde van corona

Corona heeft een grote impact op het aantal gasten in hotels en de manier waarop in de hotels moet worden gewerkt. Thuiswerken is meestal geen mogelij...

KHN: Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend
9 september 2020Nieuws

KHN: Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend

Het coronavirus heeft de hotelsector hard getroffen. Hotels hebben hun deuren niet hoeven sluiten, maar tijdens de lockdown kwamen er nauwelijks gaste...

Derde steunpakket aanstaande, maar wel in afgeslankte vorm
27 augustus 2020Nieuws

Derde steunpakket aanstaande, maar wel in afgeslankte vorm

Het is nog te vroeg om te juichen, maar volgens Haagse ingewijden komt er een derde steunpakket, dat tot 1 juli 2021 van kracht zal zijn. Voor de hore...

"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"
20 mei 2020Nieuws

"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk
20 mei 2020Nieuws

KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichtin...

KHN: horecaondernemers redden het alleen met extra steun
18 mei 2020Nieuws

KHN: horecaondernemers redden het alleen met extra steun

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de horecabranche in hoog tempo toenemen. Veel horecaonder...

De nieuwe realiteit: "Zo veel mogelijk omzet maken in zo min mogelijk tijd"
13 mei 2020Nieuws

De nieuwe realiteit: "Zo veel mogelijk omzet maken in zo min mogelijk tijd"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

Tweede pakket steunmaatregelen: ontslagboete verdwijnt
11 mei 2020Nieuws

Tweede pakket steunmaatregelen: ontslagboete verdwijnt

  De nu nog geldende 'ontslagboete' die werkgevers moeten betalen als ze gebruik maken van het eerste steunpakket, verdwijnt in het tw...

Ook Booking.com vraagt staatssteun aan
16 april 2020Nieuws

Ook Booking.com vraagt staatssteun aan

Booking.com gaat de Nederlandse overheid om financiële steun vragen, zo lezen we in De Volkskrant. Volgens het dagblad bedraagt het aantal boekin...

De nieuwe realiteit betekent een ander bedrijfsmodel
14 april 2020Nieuws

De nieuwe realiteit betekent een ander bedrijfsmodel

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk
8 april 2020Nieuws

KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-lok...

Bart Reints Bok: dagboek van een hotelier in tijden van crisis, deel 2
19 maart 2020Nieuws

Bart Reints Bok: dagboek van een hotelier in tijden van crisis, deel 2

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij zal de Nederlandse hotellerie...

Kabinet presenteert noodpakket voor banen en economie
17 maart 2020Nieuws

Kabinet presenteert noodpakket voor banen en economie

Het kabinet gaat alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat bedrijven omvallen tijdens de coronacrisis. Er worden tientallen miljarden vrijgemaakt om o...

Toegenomen arbeidsplaatsen horeca vrijwel volledig ingevuld door uitzendkrachten en oproepkrachten
14 januari 2020Nieuws

Toegenomen arbeidsplaatsen horeca vrijwel volledig ingevuld door uitzendkrachten en oproepkrachten

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) presenteerden vandaag tijdens de Horecava de nieuwe Arbeidsmarktrappo...

Fotoreportage: Opening Savoy Hotel Rotterdam
9 juli 2019Nieuws

Fotoreportage: Opening Savoy Hotel Rotterdam

Donderdag 4 juli is de heropening van het Savoy Hotel Rotterdam feestelijk gevierd. Al sinds 1961 ontvangt het Savoy Hotel Rotterdam gasten uit het bi...