16 september 2016 Food
Friethoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

Naast hun winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om hun friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk hun dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn ze de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via grooth...

16 september 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Jeu Claes

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Jeu Claes (1999). Het rendement in de horeca noemt hij ‘abnormaal laag’. De omzetten kunnen volgens hem omhoog door handiger en innovatiever met produc...

15 september 2016 Regelgeving Horeca
1 euro pensioen minst waard in horeca

Werknemers in de ene sector worden ouder dan de andere. Mannelijke werknemers in de horeca worden gemiddeld drie jaar minder oud dan de gemiddelde Nederlander. Mannen in de zakelijke dienstverlening juist drie jaar ouder. Adviesbureau Willis Towers Watson ontwikkelde daarom een model dat ui...

15 september 2016 Achtergronden Blog
Blog Renée Cohen: de eerste maand van opening 

De eerste maand van het Hilton Garden Inn Brussels Louise zit erop. Nu is zo’n eerste maand van opening is op zich al lastig, laat staan wanneer dat ook nog eens augustus is. Augustus in Brussel is de maand dat iedereen nog met vakantie is en de Europese instituten hun deuren nog gesloten houd...

15 september 2016 Events
Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 thema...

15 september 2016 Achtergronden
Interview: Jerry van Zuylen, oprichter en eigenaar Amadore

“Dit is de enige boulevard op het zuiden.” Jerry van Zuijlen, oprichter en eigenaar van Amadore, vertelt het met onverholen trots. Niet dat hij die boulevard van Vlissingen zelf aangelegd heeft, maar we mogen gerust stellen dat zijn bedrijven daar dominant aanwezig zijn. Hooguit enkele c...

15 september 2016 Regelgeving Rookverbod
Rechter staat rookruimten in de horeca toe

Roken in speciale rookruimten in horecagelegenheden blijft toegestaan. De rookruimten gelden als uitzondering op het rookverbod dat geldt in Nederlandse cafés en restaurants. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag gisteren in de zaak die was aangespannen door belangenbehartiger Clean Air Nede...

15 september 2016 Wijn
Prestigieuze wijncollectie Henk Savelberg binnenkort geveild

Op zondag 25 september aanstaande komt de wijncollectie van Henk Savelberg bij Winefield’s Auctioneers onder de hamer. De collectie wordt geveild in Restaurant Dauphine aan het Prins Bernardplein te Amsterdam. Savelberg’s interesse in wijn en spijs begon al op 20-jarige leeftijd toen ...

15 september 2016 Horeca
Beroerde zomerperiode Nederlandse horeca

Hoewel het de afgelopen dagen bijzonder zonnig is, gingen er in augustus 2016 maar liefst 27,3% meer bedrijven failliet dan het jaar ervoor in augustus. Dit blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Opmerkelijk, want het aantal faillissementen in Nederlan...

14 september 2016 Culinair
Groot tekort aan topchefs dreigt

Met het sterk groeiende aantal restaurants in Amsterdam, dreigt er een tekort aan topchefs te ontstaan. Dit werd duidelijk tijdens de lunch voor een nieuwe generatie sterrenchefs, die aan het begin staan van de Sterklas, de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks. De jaarlijkse lunch vond deze...

14 september 2016 Awards
Amsterdam ID Aparthotel in de prijzen

Amsterdam ID Aparthotel heeft vorige week zondag in Forte Village, Sardinie?, de World Travel Award voor ‘Netherlands’ Leading Serviced Apartments 2016' in ontvangst mogen nemen. Hotel manager Guido Lips en zijn team ( Marieke van der Eijk, Marit van der Schans, Macha Koop) namen tij...

14 september 2016 Economie Airbnb
Airbnb steeds populairder onder Nederlandse 60+’ers

In tegenstelling tot het heersende beeld over de typische Airbnb host, blijken 60+’ers in Nederland met stip op één de snelst groeiende leeftijdsgroep op Airbnb te zijn. Steeds meer senioren ontdekken het platform en ontvangen als host reizigers van over de hele wereld bij hen th...

14 september 2016 Hotel
Plaats gratis je hotelvacature op onze website!

We hebben weer een nieuwe feature voor je. Op de website van Hospitality Management is het vanaf heden mogelijk om zelf je hotelvacatures te plaatsen. Voorlopig is dat bovendien helemaal gratis! Via deze link maak je een account aan, waarna je aan de slag kunt gaan. Hospitality Management biedt ...

13 september 2016 Toerisme Achtergronden Tech
Pokémon Go is boost voor reizen onder millennials

52% van de millennials is bereid om te reizen voor het populaire spel Pokémon Go, blijkt uit onderzoek van Hotels.com™. Het onderzoek, gehouden onder 3.000 reizigers tussen 18 en 30 jaar oud van over de hele wereld, laat ziet dat 85% van hen van plan is op reis Pokémon Go t...

16 september 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Jeu Claes

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Jeu Claes (1999). Het rendement in de horeca noemt hij ‘abnormaal laag’. De omzetten kunnen volgens hem omhoog door handiger en innovatiever met produc...

9 september 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Sjoerd Dijkstra (2002)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Sjoerd Dijkstra (Eden Hotelgroep) uit 2002. Slechts vier hotels, maar het is toch een keten die aan de weg timmert. De Eden Hotelgroup heeft pas vanaf 1998 echt vor...

2 september 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Wytze van den Berg (2011)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Wytze van den Berg (Best Western) uit 2011. Bijna vier jaar geleden was de rubriek Hotelketen gewijd aan Best Western. Inderdaad, dat was nog vóór de...

26 augustus 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: Interview Caro van Eekelen (2009)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Caro van Eekelen, dat wij in november 2009 publiceerden. Dat het woord 'crisis' in ons land nogal lichtzinnig gebruikt wordt, en derhalve aan inflatie onde...

19 augustus 2016 Achtergronden
Bekijk hier het dossier '25 Jaar Hospitality Management'

Hospitality Management bestaat 25 jaar, en dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Gedurende de afgelopen 25 jaar beleefde de hotelwereld vele ups en downs en publiceerden we in Hospitality Management talrijke exclusieve interviews. Iedere week plaatsen we een nieuw item en via deze link vi...

19 augustus 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview met hotelschoolstudenten (1996)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview uit 1996. In dit item komen drie studenten van de Hotelschool aan het woord. Of ze nu nog werkzaam binnen de hotellerie? Wat denk je? Lees hieronder het interview uit ...

12 augustus 2016 Hotel Hotelketens Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Léon Dijkstra, Eden Hotel Group

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview uit 2006. Léon Dijkstra, algemeen directeur van Eden Hotel Group, waarin hij vertelt over de positionering in stadscentra, over herinvestering en F&B. Amste...

5 augustus 2016 Achtergronden
Hospitality management 25 jaar: interview Hans Kennedie

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. In 2005 bezocht Hospitality Management Hans Kennedie, de CEO van Golden Tulip B.V. Het hoofdkantoor van Golden Tulip Hospitality B.V. bevindt zich niet in de hoofdstad, noch in de hofstad, maa...

29 juli 2016 Hotel Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: Dossier hotels en B&B's

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews en artikelen die de aandacht trokken. In 2008 werd de B&B-branche door de hotellerie met argusogen bekeken. Datzelde geldt nu voor Airbnb. Welke parallellen zijn er? Hieronder het artikel uit 2008. Al een aantal j...

22 juli 2016 Hotelketens Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: Claus Company; Marriott

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Dit keer aandacht voor een artikel uit 2005, waarin de gebroeders Claus worden bevraagd over hun Claus Company. 'Company' en twee broers... Met de huidige olieprijzen zal menigeen - va...

15 juli 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: Maik Willems aan het woord

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. In 2012 bezochten wij Maik Willems van de Bastion Hotel Groep. Er werd gesproken over zakelijke gasten, uitbreiding en online in- en uitchecken. Precies tien jaar geleden interviewde Hospitali...

15 juli 2016 Hotelketens Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: IBM kiest voor 'hotelkantoren'

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. IBM-woordvoerder Walter van het Hof werd in 1999 bevraagd over het plan van het bedrijf om werknemers meer te laten flexwerken. Daarbij zouden potentieel ook hotels als flexwerkplekken worden in...

8 juli 2016 Hotelketens Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: Sol Meliá: derde hotelgroep in Europa

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Dit artikel over Sol Meliá dateert uit 1997. Destijds was Sol Meliá de derde hotelgroep in Europa. Sol Meliá, de derde hotelgroep in Europa (na Accor en Golden Tulip) en ...

24 juni 2016 Hotelketens
Hospitality Management 25 jaar: Interview Martin Lindelauf

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Dit interview met Martin Lindelauf dateert uit 2011. Op zijn LinkedIn-pagina staat hotel operator. Moeten we daarbij aan chirurgische ingrepen denken? Aan militaire operaties? Een legerofficier di...

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: