WestCord Hotels verkoopt Hotel Noordsee op Ameland

Auteur: redactie
Overname Hotelketens 20 maart 2024
WestCord Hotels verkoopt Hotel Noordsee op Ameland

WestCord Hotels kondigt de verkoop aan van Hotel Noordsee op Ameland aan vastgoedontwikkelaar Dunavast, met ingang van  27 maart 2024. Het hotel, dat sinds 2002 deel uitmaakte van het WestCord-portfolio, heeft een prominente positie ingenomen in de gastvrijheidssector op het eiland.

Hotel Noordsee, gelegen in het pittoreske dorp Nes op Ameland, staat bekend om zijn 56 hotelkamers en 54 appartementen/suites. Met voorzieningen zoals een bar, restaurant, terras, zwembad, wellnessfaciliteiten en vergaderzalen, heeft het hotel een rijke geschiedenis van het verwelkomen van gasten van over de hele wereld.

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels, deelde zijn gedachten over de transactie: "Hotel Noordsee is bijna twee decennia een waardevol onderdeel van ons bedrijf geweest. We koesteren de vele mooie herinneringen en successen die we met dit hotel hebben beleefd en zijn dankbaar voor de loyaliteit van onze gasten. Na uitgebreide planvorming hebben we besloten om onze focus te verleggen en elders in Nederland te investeren. We zijn ervan overtuigd dat Dunavast het hotel met toewijding zal voortzetten en wensen hen veel succes met hun toekomstige plannen."

De verkoop van Hotel Noordsee markeert een nieuw hoofdstuk voor zowel WestCord Hotels als Dunavast. Terwijl WestCord Hotels zijn strategische doelstellingen verder nastreeft, zal Dunavast het erfgoed van het hotel voortzetten en nieuwe mogelijkheden verkennen om het te laten gedijen binnen de lokale gemeenschap en de toeristische sector.

Aart Jan Verdoold, CEO Dunavast vult aan: "Met de afronding van deze transactie zijn wij trots een vastgoedobject als deze toe te mogen voegen aan onze vastgoedportefeuille. Het hotel zal een renovatie/verduurzaming ondergaan waarna het weer zal stralen als modern familiehotel op het populaire eiland.”

Dunavast nam onlangs ook Hotel-Restaurant Gaasterland over van Fletcher Hotels.

Over WestCord Hotels

WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat is opgericht in 1968. De hotelgroep bestaat uit vijftien unieke hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Groningen, Eindhoven en op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Onderdeel van WestCord Hotels zijn onder andere Hotel New York, ss Rotterdam en Hotel Jakarta Amsterdam.

Over Dunavast

Dunavast heeft sinds 2007 een uitgebreide en hoogwaardige vastgoedportefeuille opgebouwd in diverse sectoren. Dunavast ontwikkelt en belegt met gedrevenheid, creativiteit en sterk ondernemerschap, voor toekomstgericht vastgoed. Deze onderscheidende eigenschappen maakt Dunavast een beleggende vastgoedontwikkelaar met toegevoegde waarde voor de gebruiker én de omgeving.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws