77.000 euro schade na vernielen suite Okura hotel

11 mei 2016
77.000 euro schade na vernielen suite Okura hotel

De Haarlemse schilder Huib K. ging volledig door het lint en sloopte meer dan twee jaar geleden de duurste suite van het Okura Hotel. Uiteindelijk
kreeg de man, die zich tegoed had gedaan aan cocaïne, champagne en escortdames, een rekening van 77.000 euro voorgeschoteld.

*Zitting*
Vorige week vond de zitting van de zaak plaats, waar K. zelf niet aanwezig was. Een nacht in de duurste accommodatie van het Okura, op de bovenste twee verdiepingen van het hotel, kost zo’n 12.500 euro per nacht. K., die al een tijdlang met financiële problemen kampte, was uitgenodigd in de penthouse suite tijdens de jaarwisseling van 2014. Daar deed hij zich tegoed aan hasj, coke, champagne en twee dames van plezier. Uiteindelijk draaide het plezier om in agressie, want K. haalde kunstwerken van de muur, vernielde glazen en flessen en ook de geluidinstallatie en het bioscoopscherm moesten eraan geloven.

*Gebrek aan bewijs*
Door een gebrek aan bewijs werd de man echter niet vervolgd. Wel betaalde hij 20.000 euro aan schadevergoeding aan het Amsterdamse hotel. Daarna verdween hij naar Frankrijk en Zwitserland. Of de huisschilder de rest van de rekening moet betalen, moet nog blijken. Het Okura is schadeloos gesteld door de verzekering en diende geen vordering in.

~Christel Tuin~

Overig nieuws