Blog Shima Zeroual (10/12)

28 maart 2012 |
Blog Shima Zeroual (10/12)<

%{font-size:14pt}Vliegende tijd% Nog zes weken te gaan voordat ik mijn onderzoek en competentierapport moet inleveren. De tijd gaat snel als je het naar je zin hebt!

Statistische analyse
Deze maand ben ik voornamelijk bezig met het bekijken van de resultaten die uit de enquêtes komen. Hiervoor wordt een special programma gebruikt namelijk SPSS. SPSS is een statistisch computerprogramma, dat het mogelijk maakt om data in te voeren, samen te voegen en te analyseren. Aangezien ik alleen de basis van SPSS ken, krijg ik gelukkig heel veel hulp van mijn coach Alinda Kokkinou.

Wat is de gewenste duur van een maaltijd?
In een van de vorige afleveringen heeft u kunnen lezen dat het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken wat de gewenste duur van de maaltijd is. In de enquête heb ik niet alleen gevraagd wat de gewenste duur behoort te zijn, ik heb ook gevraagd wat respondenten te lang of te kort vinden duren en hoe laat men het liefst eet. Naar aanleiding van deze resultaten wordt er gekeken of de tweede onderzoeksvraag ook beantwoord kan worden. De tweede vraag was: is het mogelijk de tafel twee keer op een avond te verkopen en daardoor meer winst te maken?
Aangezien de enquête nog een week ingevuld kan worden, kan ik helaas nog niets met u delen wat betreft de resultaten, dit om het onderzoek niet te beïnvloeden.

Einde in zicht
Volgende maand kunt u lezen over de uitslag van de resultaten. Wat tevens ook de een na laatste maand is dat ik deze blog schrijf op deze site. Zoals ik al eerder aangaf: de tijd vliegt voorbij als je het naar je zin hebt.

Tot volgende maand!

Shima Zeroual

Wilt u reageren? Stuur dan uw reactie naar de "redactie van Hospitality Management"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: