Crowne Plaza Maastricht gaat voor regionaal

12 april 2011 |
Crowne Plaza Maastricht gaat voor regionaal<

Crowne Plaza Maastricht is recentelijk een nauwe samenwerking aangegaan met een aantal exclusieve culinaire en voornamelijk Limburgse leveranciers. Daarmee confirmeert het hotel zich aan de bedrijven in de regio en past het binnen het beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat het hotel hanteert.

Nadruk op authenticiteit
In het Crowne Plaza Maastricht en het hotelrestaurant ‘de Mangerie’ is er recentelijk bewust gekozen om producten te veranderen en toe te voegen die passen bij het MVO-beleid. "Wij gaan nu bewust voor eerlijke producten van hoge kwaliteit die hun authenticiteit benadrukken", aldus de nieuwe general manager Lex Nijenhuis van het hotel. Denk hierbij aan: huisgemaakt, eigen recepturen, vers, biologisch, ambachtelijk en MVO.

Lokale producten
Vooral de samenwerking met de lokale bedrijven en het Vlaamsch Broodhyus is hierin onderscheidend. Zo wordt de geitenkaas geleverd door ‘De Bokkesprong’ uit Veulen in Noord-Limburg en levert het Vlaamsch Broodhuys de broden, bereid volgens de traditionele wijze. Het Maastrichtse bedrijf ‘De Poshoof’ levert dit seizoen het ‘Limburgse goud’ (asperges) alsook de zomerkoninkjes (aardbeien) welke goed samengaan met de wijnen van de Maastrichtse Hoeve Nekum. Naast dit alles staan ook diverse gerechten op de kaart bereid met het varkensvlees van de Livar varkens uit Echt en ontbreekt de Geuldal forel niet op de kaart.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Groot feest voor toekomstige werknemers nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel gelegen naast RAI Amsterdam beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verb...

Advertorial
Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche?

Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche? Daar heeft HÜPPE een aantal praktische oplossingen voor. Zodat de warmte beter in de doucheruimte blijft hangen en er minder water op de vloer komt. Tevens zijn de oplossingen ook toepasbaar op andere merken. Vast of beweegbaar segment voor in...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Hotelketens
Leonardo Boutique Hotel komt naar Nederland

Een aantal weken na de officiële opening van het eerste Leonardo Royal Hotel in Nederland, heeft Fattal Hotel Group bekend gemaakt ook het merk ‘Leonardo Boutique’ in Amsterdam te introduceren. Vanaf april 2020 zal Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre, na een half jaar durende r...

Hotelketens Internationaal
Ruby Hotels vindt vermogende investeerder en zet in op grote groei

De Otto-familie heeft een aandeel van 25% verworven in de Ruby hotelgroep. De overname vond plaats in het kader van een kapitaalsverhoging. Ruby Hotels is in 2013 opgericht als een 'Lean Luxury hotelgroep' en exploiteert momenteel zeven Ruby hotels. Nog eens tien hotels zijn in aanbouw of wo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: