Culinaire uitspattingen op de BBB en EFFF

2 februari 2011 |
Culinaire uitspattingen op de BBB en EFFF

Het was weer goed toeven op de BBB en EFFF, European Fine Food Fair. De spanning was van de geconcentreerde gezichten af te lezen op het Grand Concours Culinaire. Tijdens de kookwedstrijd A la minute streden diverse leerlingen om de felbegeerde wisselbokaal van Ecolab B.V.

Peentjes zweten
Onder het toeziend oog van de jury, pers en veel trotse docenten, ouders en aanhang was het peentjes zweten voor de jonge koks. De gerechten waar bloed, zweet en tranen in waren verwerkt werden opgediend door andere leerlingen in het restaurantgedeelte naast de Grand Concours Culinaire.


Smullen in het restaurant bij Grand Concours Culinaire

BBBiertje erbij
Ook op het BBBierplein was het een drukte van belang. Grote en kleine brouwers toonden er hun gistende paradepaardjes. Waar gretig aftrek van genomen werd.


De barmedewerkers van Grimbergen hadden het er druk mee


Ook het bier van Alfa smaakte naar meer

Op de stand van DeliXL stonden de bakkers van Desem enzo. Edwin Klaasen levert zijn desembrood bestaande uit water, meel en een klein beetje zeezout aan diverse horecagelegenheden. Uit het grote brood kunnen diverse kleine broodjes worden gesneden. "Dan heb je ook geen kontjes, al houd ik daar wel van hoor!" lacht Klaasen.


De bakkers van Desem enzo

Om 13:00uur was het gisteren dringen bij de nieuwe wedstrijd Culinair Italië. Vijf koppels van gastheren en -vrouwen met een kok gingen de strijd met elkaar aan. Terwijl de kok zijn culinaire kunsten vertoonde sprak Ramon Beuk met de gastheer of -vrouw over de werkwijze van het duo en nieuwe kooktrends.


Ramon Beuk in gesprek met een gastheer

De 'E' van European
De 17e editie van de EFFF stond in het teken van de 'E' van 'European nieuw leven inblazen'. Er was veel aandacht voor de streekproducent, de specialist op het gebied van gastronomische authenticiteit. Naast Limburgs klonk er dan ook veel Italiaans, Spaans, Duits en Vlaams bij de stands. De regio's, Andalusië (Sp.), Vlaanderen, Pfalz, Roero (It.) en natuurlijk Limburg waren volop vertegenwoordigd.


Verse oesters van de oesterman

Studenten van de Cas Spijkers Academie kokkerelden afgewisseld met Emiel Vullers, Nel Schellekens, Harold Kok en meer culi-helden, dat het een lieve lust was op het Limburgplein. Daar horen natuurlijk wat verfrissende arbeidsvitaminen bij.


Arbeidsvitaminen op het Limburgplein

Leerzaam en direct toepasbaar
Op het kookpodium bij de entree van de hal gingen ook diverse koks aan de slag met bijzondere streekproducten. Ook bij de presentaties op het kookplein van de Culinaire Saisonnier vielen culi-liefhebbers met hun neus in de boter. Onder het koken legden diverse chefs nieuwe technieken uit. Erg leerzaam en direct toepasbaar achter de kachel.


Bij het kookpodium werkt met streekproducten gekookt

Dit jaar bleek eens te meer dat er veel te ontdekken is over de culinaire grenzen. Ontdek wat uw specialiteit is en blink erin uit. De beurzen BBB en EFFF zijn mooie plekken om inspiratie op te doen maar kijk ook om u heen tijdens een vakantie of weekendje weg. De culi-wereld is volop in beweging.


~Eline Dragt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: