Eric Elzinga nieuwe Chef-kok Hotel Mennorode

6 oktober 2017 | Roy Spijker

Het in Elspeet gelegen Hotel & Congrescentrum Mennorode heeft in 2016 een ontwikkelingstraject ingezet om te groeien naar het 4-sterren segment. Hiervoor zijn de kamers en restaurants gerestyled en hebben de zalen een lichte metamorfose ondergaan. Op culinair gebied is er in 2016 eveneens gestart met een doorontwikkeling van het foodconcept naar een meer eigentijdse dinerformule met veel aandacht voor lokale producten en duurzaamheid. Gasten kunnen naast buffetdiners eveneens à la carte dineren in het vernieuwde Grand Café van het hotel. De huidige Chef-kok Michiel van Donkersgoed heeft vanwege zijn wens meer tijd aan het gezin te besteden besloten een stap terug te doen en verder te gaan als sous chef. Hierdoor is er ruimte vrijgekomen voor een nieuwe chef-kok. De directie heeft besloten op zoek te gaan naar een zwaargewicht binnen de keuken van een kwaliteitshotel.

Eric Elzinga (34 was tot voor kort Chef-kok bij het Best Western Berghotel in Amersfoort en heeft met ruim 10 jaar ervaring binnen dit gerenommeerde hotel een flinke dosis aan ervaring. Hiermee is hij de ideale kandidaat om Van Donkersgoed op te volgen. Hij zal met zijn creativiteit en vakmanschap het hotel op culinair gebied naar het volgende level brengen. Hotel Mennorode verwacht voor het eind van het jaar haar 4de ster op de gevel te mogen aanbrengen.

Achtergrond Mennorode

Op de Veluwe ligt op het meest centrale punt van Nederland Hotel & Congrescentrum Mennorode. Het hotel kent een rijke historie en opende in 1925 haar deuren als Doopsgezind Broederschapshuis.

Nu meer dan 90 jaar verder is het hotel uitgegroeid tot het grootste hotel van de Veluwe met 172 comfortabele hotelkamers en 35 meeting rooms waaronder het duurzame en met prijzen onderscheiden verbindingscentrum De Luwte en een amfitheater. Daarnaast beschikt het hotel over meerdere restaurants, een sfeervolle bar lounge, diverse sportieve faciliteiten en een parklandschap van 10 hectare. Het hotel is gelegen aan de Apeldoornseweg 185 in Elspeet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: