Horeca Talentendag in Ruurlo

16 februari 2011 |
Horeca Talentendag in Ruurlo<

Wie wordt er 15 maart uitgeroepen tot Horeca Talent van de Achterhoek 2011? Wie wint een week meelopen in Michelinsterren-restaurant De Librije met Jonnie en Thérèse Boer? Op de genoemde datum organiseert de Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) de jaarlijkse Horeca Talentendag in de sfeervolle Orangerie ‘Huize Ruurlo’ in Ruurlo.
Actieve leermeesters
De Horeca Talentendag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Horecatalent Achterhoek. Deze stichting bestaat uit een aantal actieve leermeesters uit de horeca, ondersteund door docenten van regionaal opleidingencentrum het Graafschap College, adviseurs van Kenniscentrum Kenwerk en vrijwilligers. Doel van de Horeca Talentendag is de promotie van het horecavak, het horecaonderwijs en de regionale producten en diensten.

Vakwedstrijden
Leerlingen van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw strijden van 09.30 tot 16.00 uur om de prestigieuze titel ‘Achterhoeks Horecatalent’. Doel van deze vakwedstrijden is om de motivatie van leerlingen een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. Aan de hand van het niveau en het vakgebied krijgen de wedstrijddeelnemers meerdere opdrachten. Een deel van de opdrachten wordt vooraf uitgevoerd bij het leerbedrijf, de overige opdrachten worden ter plekke volbracht.

Leerling-leermeester
Er wordt ook een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester gezamenlijk kunnen meedoen. Zij zullen samen een smakelijk streekgerecht op tafel zetten. Nieuw dit jaar is de baristawedstrijd. Een barista is een meester in de koffie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Séverine van den Heuvel van Restaurant en Wijnbar La Cucina Enschede.

Jury en prijzen
Een deskundige jury zal de culinaire prestaties van de koks en de gastvrijheid van de gastheren en –vrouwen beoordelen. Er zijn mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een stage van een week bij Michelinsterren-restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer.

Activiteiten
Naast de vakwedstrijden zijn er tal van andere activiteiten voor het publiek, zoals interessante demonstraties door gerenommeerde koks en gastheren en -vrouwen uit de regio, stands met regionale lekkernijen, een workshop cocktails shaken en een horecakennisquiz.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Achtergronden Tech
Reissector: Google wordt nu echt een maatje te groot

Ruim dertig bedrijven uit de reissector dienen een klacht tegen Google in bij de Europese Commissie. Google geeft namelijk de resultaten uit de eigen zoekmachine voorrang op het aanbod van reisbedrijven, zo meldt de Financial Times. Met andere woorden: als je googelt naar een hotel in Praag, dan zie...

Interview
"Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten"

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: