Horeca Talentendag in Ruurlo

16 februari 2011 |
Horeca Talentendag in Ruurlo

Wie wordt er 15 maart uitgeroepen tot Horeca Talent van de Achterhoek 2011? Wie wint een week meelopen in Michelinsterren-restaurant De Librije met Jonnie en Thérèse Boer? Op de genoemde datum organiseert de Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) de jaarlijkse Horeca Talentendag in de sfeervolle Orangerie ‘Huize Ruurlo’ in Ruurlo.
Actieve leermeesters
De Horeca Talentendag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Horecatalent Achterhoek. Deze stichting bestaat uit een aantal actieve leermeesters uit de horeca, ondersteund door docenten van regionaal opleidingencentrum het Graafschap College, adviseurs van Kenniscentrum Kenwerk en vrijwilligers. Doel van de Horeca Talentendag is de promotie van het horecavak, het horecaonderwijs en de regionale producten en diensten.

Vakwedstrijden
Leerlingen van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw strijden van 09.30 tot 16.00 uur om de prestigieuze titel ‘Achterhoeks Horecatalent’. Doel van deze vakwedstrijden is om de motivatie van leerlingen een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. Aan de hand van het niveau en het vakgebied krijgen de wedstrijddeelnemers meerdere opdrachten. Een deel van de opdrachten wordt vooraf uitgevoerd bij het leerbedrijf, de overige opdrachten worden ter plekke volbracht.

Leerling-leermeester
Er wordt ook een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester gezamenlijk kunnen meedoen. Zij zullen samen een smakelijk streekgerecht op tafel zetten. Nieuw dit jaar is de baristawedstrijd. Een barista is een meester in de koffie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Séverine van den Heuvel van Restaurant en Wijnbar La Cucina Enschede.

Jury en prijzen
Een deskundige jury zal de culinaire prestaties van de koks en de gastvrijheid van de gastheren en –vrouwen beoordelen. Er zijn mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een stage van een week bij Michelinsterren-restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer.

Activiteiten
Naast de vakwedstrijden zijn er tal van andere activiteiten voor het publiek, zoals interessante demonstraties door gerenommeerde koks en gastheren en -vrouwen uit de regio, stands met regionale lekkernijen, een workshop cocktails shaken en een horecakennisquiz.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: