Hotel Ritz heropent deuren in Parijs

8 juni 2016
Hotel Ritz heropent deuren in Parijs

In de Franse hoofdstad Parijs heropende deze week het myhtische hotel Ritz de deuren, na een renovatie die vier jaar duurde.
Het Parijse luxehotel Ritz, het favoriete hotel van bekende kunstenaars, staatshoofden en industriëlen, is na een renovatie die bijna vier jaar duurde, heropend. De renovatie, die 140 miljoen euro kostte, was een grote uitdaging voor de eigenaar: vernieuwen zonder te veranderen.

*Roemrijke geschiedenis*
Het chique hotel aan de Place Vendôme is gekend als woonplaats van ontwerpster Coco Chanel - ze woonde er van 1937 tot 1971 - en de plaats waar de Britse prinses Diana in 1997 haar laatste uren doorbracht vooraleer ze verongelukte. De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway schreef ooit het volgende over het hotel: ‘Als ik over het hiernamaals droom, dan gebeurt alles altijd in het Ritz in Parijs.’

*Nieuwe tunnel*
Tijdens de renovatie werd het aantal hotelkamers teruggebracht van 159 tot 142, werd elke kamer uitgerust met de nieuwste technologie en werd een heuse tunnel gebouwd om gasten - desgewenst - naar een discrete uitgang te leiden. Een nacht doorbrengen in het luxueuze hotel kost u 1.100 tot 18.000 euro.

*Video*
Om de heropening extra glans te geven, liet de eigenaar een filmpje maken door Zoe Cassavetes. In ‘Behind the door’ zien we een amoureus koppel dat een magische reis maakt doorheen de lichtstad:


~Christel Tuin~

Overig nieuws