Hotelier Privé: Marlies Vlek

21 juli 2015
Hotelier Privé: Marlies Vlek

Wat beweegt Marlies Vlek? Marlies is mede-eigenaar van Landgoed de Holtweijde en hotelier in hart en nieren. Ze is daarnaast ook echtgenote
en moeder van vier dochters. Hoe staat zij in het leven? 17 vragen om Marlies beter te leren kennen.

*1. Wat was uw grootste overwinning?*
Mijn grootste overwinning is dat we in augustus 2007 met ons gezin (onze dochters waren toen 18,16,13 en 10 jaar) naar Lattrop (Noordoost Twente) zijn verhuisd om samen met mijn partner Marcel Vlek Landgoed De Holtweijde te gaan runnen. Na 8 jaar kunnen we trots kijken naar een zakelijk succes. Daarnaast is het gelukt om ook privé een goede balans te vinden waar we altijd samen klaarstonden voor onze vier kinderen en ze een warm nest hebben gegeven.

*2. Wat doet u het liefst?*
Naast gezin en werk vind ik het heerlijk om te wielrennen en met mijn honden te genieten van een lange wandeling. Ook mijn wekelijkse hockeywedstrijden geven mij heel veel plezier!

*3. Wat had u liever echt anders gedaan?*
Achteraf gezien had ik na het behalen van mijn diploma aan de Hogere Hotelschool Maastricht nog een paar jaar ervaring willen opdoen in de internationale hotellerie.

*4. Wie respecteert u het meest en waarom?*
Ik heb niet echt een idool. Ik heb veel respect voor mensen die vol overgave ergens voor gaan en hun doel bereiken.

*5. Met welk type mens heeft u moeite?*
Er zijn voor mij geen typen mensen. Ik heb wel moeite met typen gedrag zoals ongefundeerd oordelen, overal kritiek op hebben, egocentrisch gedrag, niet oprecht en authentiek zijn.

*6. Wat is uw meest dierbare bezit?*
Materieel gezien kan ik, eerlijk gezegd, alles wel missen. Ook zonder huis, auto, telefoon en andere spullen kan ik prima gelukkig zijn. Mijn meest dierbare bezit is daarom dan ook mijn gezondheid en mijn vermogen om positief in het leven te staan.

*7. Wat moet u afleren van uzelf?*
Ik moet van mezelf eigenlijk niets afleren. Ik zou wel in bepaalde situaties wat minder fanatiek willen zijn.

*8. Wanneer was u het gelukkigst?*
Er is niet echt een bepaalde periode waarin ik het gelukkigst was. In de afgelopen 54 jaar ben ik dankbaar voor heel veel gelukkige momenten. Ik word gelukkig van een fijn gesprek, lekker eten met een goed glas wijn, samen zijn met mijn gezin, het beklimmen van de Mont Ventoux, tevreden gasten, een vol hotel, de zon, blije medewerkers en nog veel meer!

*9. Wat is de fijnste plek om te wonen?*
Ik heb op heel veel plaatsen in Nederland mogen wonen. De fijnste plek is mijn huidige woonplaats Lattrop, hier is het nog echt stil en donker. Ik geniet elke dag van de prachtige natuur en de ruimte om me heen!

*10. Wat is uw grootste zorg?*
Maatschappelijk gezien maak ik me wel zorgen over de verharding in de maatschappij. Privé is mijn grootste zorg de gezondheid en het geluk van mijn kinderen en mijn familie.

*11. Van welke verbintenis heeft u last?*
Ik heb in principe op dit moment geen last van verbintenissen. Alleen in bepaalde conflictsituaties kan een verbintenis lastig zijn/worden.

*12. Met wie of wat zou u zich graag willen verbinden?*
Ik voel me al verbonden met alles en iedereen waar ik graag verbonden mee wil zijn. Ik heb geen idee wat of wie ik hier nog aan toe wil voegen.

*13. Voor wie doet u het allemaal?*
Wat ik doe, doe ik uiteindelijk toch voor mezelf, niet om ergens aan het einde van de rit een schouderklop te krijgen.

*14. Wat betekent groei voor u?*
Groei betekent voor mij het blijven leren van andere mensen en situaties.

*15. Welke wedstrijd kunt u niet winnen?*
Ik geloof graag dat ik elke wedstrijd kan winnen. Als je echt iets wil bereiken dan lukt dat!

*16. Houdt u van verandering?*
Ik houd zeker van verandering. Veranderingen houden je scherp en zorgen voor uitdaging en vooruitgang. Daarnaast is het ook zo dat je bepaalde tradities wilt behouden zonder dat er iets verandert. Zo gaan we al 20 jaar de eerste week van mei met onze kinderen naar dezelfde boerderij boven op een berg, in ‘the middle of nowhere’ in de Auvergne. In ons hectische leven is dit een plek waar we het liefst niets zien veranderen. De tijd staat daar even stil. Heerlijk!

*17. Bent u vastberaden?*
Absoluut. Als ik mezelf een doel stel, dan ga ik er helemaal voor

HM302015

Overig nieuws