Interview: Postillion-hotel

15 december 2011
Interview: Postillion-hotel

Het is lang geleden dat we een 'snelweghotel' in de schijnwerpers, dan wel koplampen gezet hebben. Snelweghotels zijn nu eenmaal... Nou ja, het zijn snel-weer-weg-hotels, toch? Zo'n pleisterplaats staat doorgaans langs de route; zelden aan het einde. Maar het Postillion-hotel aan de A12 is niet zomaar een 'convenience resort'.

Wat onmiddellijk opvalt aan dit hotel, is de omvang. De entree oogt zelfs een beetje imposant; daar heeft het bordes vast iets mee te maken. Zou een gezinnetje dat de Ford Ka geparkeerd heeft op de ruim bemeten parkeerplaats (achter slagbomen), hier à loisir binnenlopen voor een omelet of uitsmijter? "Nou en of!" antwoordt Thijs Merks, de managing director van de zes Nederlandse Postillion-hotels.

Maar laten we eerst even teruggaan naar de tijd van de Kevers, Snoeken en Lelijke Eendjes, want Postillion Utrecht Bunnik staat hier al een halve eeuw. Aan het einde van de jaren vijftig was het nog louter een wegrestaurant, genaamd Motoresto. Ongeveer acht jaar na de opening kwam Motoresto in handen van de Postiljon Groep; destijds nog geschreven met een "j", geheel volgens de Nederlandse spellingvoorschriften. Gaandeweg werd het restaurant uitgebreid met hotelkamers en zalen. "Dit is onze belangrijkste vestiging," zegt Merks. "En omdat dit hotel een landelijke uitstraling heeft, is het als eerste gerenoveerd. We faciliteren hier veel vergaderingen van vakbonden en brancheverenigingen. Mensen uit het hele land komen naar deze locatie om elkaar te ontmoeten."


"Lees het volledige artikel in dit nummer van Hospitality Management.":http://www.hospitality-management.nl/blad/5/

Overig nieuws