KHN op weg naar een nieuwe cao horeca

8 februari 2012 |
KHN op weg naar een nieuwe cao horeca<

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet de horeca vernieuwen. Meegaan in verbeteren en verduurzamen. Dat geldt ook voor arbeidsverhoudingen. Investeren in personeel dat het ook wil verdienen. Voor kwaliteit betalen. Dat
moet meer omzet per werkende opleveren. Geen discussies over werkende die telkens teveel kosten. De trend van omzet met weer minder bedrijfsresultaat moet worden doorbroken. Inzet moet resultaat opleveren. Dat zal voor KHN ook de meetlat zijn voor het bereiken van overeenstemming in het lopende cao-overleg.

Meer kosten bij minder beschikbaarheid
Vakbonden hebben inmiddels veel voorstellen gedaan voor een nieuwe cao. Gelegd naast de KHN-meetlat blijken veel voorstellen meer loonkosten op te leveren bij minder beschikbaarheid. Bij dezelfde omzet minder bedrijfsresultaat.

Verwachtingen temperen
Vakbonden zetten in op direct resultaat: vervallen van de cao-mogelijkheid van 6 contracten bepaalde tijd in 5 jaren, vervallen van alle jeugdlonen, hogere aanvangslonen in de loongroepen, forse loonronde voor iedereen, meer invloed van de werknemer op zijn inzetbaarheid, zoals elke maand een verplicht vrij weekend met een zondag.

Kwaliteit terugverdienen
KHN heeft nog geen concrete cao-voorstellen gedaan om eerst goed over de visie en inzichten te kunnen overleggen. Een cao moet immers toevoegen aan het renderen van de onderneming. Dat betekent ook betalen voor kwaliteit die zich moet kunnen terugverdienen.

Naar elkaar luisteren
De verwachtingen bij vakbonden zijn blijkbaar hoog. Omzetten, prijzen en marges bij horecawerkgevers staan onder grote druk. KHN en vakbonden moeten dan eerst goed naar elkaar luisteren om gezamenlijk te kunnen afwegen wat wel en niet kan.

Inzetten op cao-resultaat en rust
De cao horeca kent een gematigde loonontwikkeling en het kenmerk is flexibiliteit en inzetbaarheid. De loontabel kan nu best worden aangepast, zowel de basislonen als de eindlonen.

Afspraken maken
KHN gaat discussie over vakvolwassen met een cao-beloning niet uit de weg. Vakvolwassen is echter geen kwestie van alleen leeftijd. Het gaat over vakbekwaamheid, competenties, ervaring en inzetbaarheid om de bedrijfsfunctie goed te vervullen. Daarvoor zijn criteria op te stellen en goede afspraken te maken.

Loon naar vakvolwassenheid
Daar staat tegenover dat je ook moet afspreken wat de beloning is als niet aan de criteria van 'vakvolwassen' wordt voldaan. Dan geldt geen cao-loongebouw, maar het wettelijke minimumloon met de geldende wettelijke jeugdloonpercentages. Je moet wel afspraken maken over het opbouwen van de benodigde ervaringstijd en de inspanningen die werkgever en werknemer van elkaar verwachten om wel aan de criteria van vakvolwassen te gaan voldoen.

Prestatie moet worden verdiend
KHN ziet de jaarlijkse beoordeling als het moment van evaluatie van het jaar en werkafspraken voor het komende jaar. De prestatieverhoging is compensatie voor de kwaliteit van geleverde werkzaamheden en de inflatie. Het moet worden verdiend.

Belonen naar presteren
Niet beoordelen door de werkgever geeft de werknemer automatisch recht op een vaste prestatieverhoging totdat het eindloon van de cao-loongroep is bereikt. Dat prikkelt beoordelen en belonen naar presteren.

Zo’n systematiek, ontwikkelmodel, is noodzakelijk om de loonkostenontwikkeling te kunnen beheersen en tegelijk kwaliteit te betalen.

Uitwerken cao-afspraken 2010
Over vakvolwassen beloning en ontwikkelcontracten met prestatieverhogingen is op basis van de cao-afspraken uit 2010 regelmatig met vakbonden gesproken. Dat heeft echter nog geen modellen opgeleverd die direct kunnen worden ingevoerd. Daarvoor verschilden partijen nog teveel van inzicht over allerlei praktische uitwerkingen.

Cao-overleg
Het cao-proces kent op 8 en 16 februari 2012 overleg. Dat wordt vervolgd in de tweede helft van maart 2012. KHN houdt u op de hoogte via ww.khn.nl

Raadpleeg www.cbsvooruwbedrijf.nl voor een snelle benchmark. Snel zien of uw onderneming boven of onder de gemiddelde waarden presteert.
Zie www.referentiefunctieshoreca.nl voor een overzicht van taken en prestatiegebieden van de verschillende horecafuncties.
Hoe steekt de huidige cao in elkaar. Klik bovenaan de pagina op DOWNLOADS om de cao voor het horeca- een aanverwante bedrijf te raadplegen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: