Veertien nieuwe leden verrijken Relais & Châteaux-collectie

Auteur: redactie
Hotelketens 18 november 2025
Veertien nieuwe leden verrijken Relais & Châteaux-collectie

Relais & Châteaux verwelkomt met groot genoegen 14 nieuwe leden, die een passie voor authenticiteit en lokale cultuur delen. Daarmee staat de teller dit jaar op 34 nieuwe eigendommen.

“Onze organisatie bewandelt een duurzame koers. Via gastronomie en gastvrijheid bouwen we aan een respectvollere wereld in harmonie met al het leven. Het is een eer om deze 14 nieuwe leden te verwelkomen, die onze waarden en passie delen”, aldus Laurent Gardinier, voorzitter van Relais & Châteaux.

Relais & Châteaux Auberge du Pont de Collonges – Paul Bocuse, Lyon, Frankrijk

2 Michelinsterren in 2025

80 couverts, vanaf € 230

Met aangepaste wijnen: € 290 per persoon

Paul Bocuse wordt unaniem beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren in de gastronomische wereld. Hij liet een indrukwekkend culinair erfgoed na, belichaamd in dit iconische huis met groene gevel en rode luiken. Het restaurant, een eeuw na opening nog steeds in handen van de familie Bocuse, brengt tijdloze klassiekers samen met nieuwe creaties van Meilleurs Ouvriers de France Gilles Reinhardt en Olivier Couvin. Met een wijnkelder van 35.000 flessen blijft dit een tempel van gastronomie.

Relais & Châteaux Casa de Chá da Boa Nova, Leça da Palmeira, Portugal

2 Michelinsterren in 2025

30 couverts, vanaf € 140 

Aangepaste wijnen vanaf € 135

Dit gebouw werd in de jaren 1960 ontworpen door Álvaro Siza Vieira, een grote naam in de wereld van moderne architectuur. De combinatie van futuristische lijnen, wit beton, donker hout en scherpe hoeken leverde het de status van nationaal monument van Portugal op. Hoewel het gebouw zelf misschien wel het meest opvallende kenmerk van Relais & Châteaux Casa de Chá da Boa Nova is, blijven de gerechten van chef-koks Rui Paula en Catarina Correia niet ver achter. Deze unieke locatie ten noorden van Porto – op een rots die uittorent boven de oceaan, met golven die dramatisch aan de voet ervan breken – is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor het duo. Het menu is een eerbetoon aan de Portugese dichter Luís Vaz de Camões. Het menu, in 6, 12 of 21 ‘chants’, viert regionale vis en zeevruchten en werd bekroond met twee Michelinsterren.

Relais & Châteaux Restaurant Pearl Morissette, Jordan Station, Canada

2 Michelinsterren en 1 groene ster in 2024 

55 couverts, € 130 voor het degustatiemenu

Aangepaste wijnen vanaf € 60

Op het eerste gezicht lijkt Relais & Châteaux Restaurant Pearl Morissette, op een landbouwgrond van 17 hectare, meer op een traditionele Noord-Amerikaanse schuur dan op een met Michelinsterren bekroond restaurant. En toch werd deze opvallende structuur in zwart hout, vlak bij Lake Ontario en Niagara Falls, in mum van tijd een van de meest geprezen culinaire bestemmingen van Canada. Het restaurant dankt zijn succes aan de toewijding waarmee chef-koks Eric Robertson en Daniel Hadida aan de slag gaan met de ingrediënten die worden geproduceerd op het domein, met onder meer een boerderij, een moestuin, een boomgaard, een bakkerij en een wijnkelder (ze maken ook wijn van hun eigen domein en van Niagara-wijngaarden, geteeld volgens biodynamische methodes). Het menu is opgebouwd rond ingrediënten die afkomstig zijn van kleinschalige, duurzame boerderijen uit de streek, en die met de grootste liefde en creativiteit worden opgediend in Restaurant Pearl Morissette. Eric Robertson vat het treffend samen: “De smaken komen tot bloei in het veld en worden vertolkt in de keuken.” Deze interpretatie illustreert het vakmanschap en de vindingrijkheid van het duo, in totale harmonie met de seizoenen.

Relais & Châteaux The Torridon, Torridon, Schotland

18 kamers (waarvan 3 suites) – vanaf € 530 per nacht 

1887 Restaurant, fine dining van veld tot bord

Bo & Muc, casual brasserie met streekgerechten

Deze zandstenen Victoriaanse lodge aan Loch Torridon, ligt op een landgoed van 23 hectare aan het diepblauwe water van Loch Torridon. Het ademt rust en charme uit, met elegante kamers, een whiskybar met 365 single malts en Restaurant 1887, waar Danny Young creatieve Schotse gerechten serveert. Gasten ontdekken de Highlands via wandelingen, fietsen, kajakken of boottochten.

Relais & Châteaux Casa de São Lourenço, Manteigas, Portugal

20 kamers (waarvan 5 suites) – vanaf € 285 per nacht 

Restaurant Fatiga, traditionele gerechten van veld tot bord

Spa van 400 m²

Relais & Châteaux Casa de São Lourenço ligt in het hart van Portugal, in het gebergte van Serra da Estrela. In deze regio op het hoogste punt van het land vind je het Estrela Geopark, een van de mooiste natuurparken van het Iberische schiereiland, erkend door UNESCO. Het is hier dat 70 jaar geleden een van de eerste pousadas van Portugal werd geboren. Deze charmante Portugese ‘herberg’ ligt knus tussen de dennen op een hoogte van 125 meter. Het hele jaar door halen liefhebbers van de natuur hier hun hart op. De 20 knusse en uitnodigende kamers en suites van het hotel hebben grote ramen met een vrij uitzicht op de Zêzere-gletsjervallei en in de verte het dorp Manteigas. Gasten kunnen er ook ontspannen in de rustgevende spa met zijn ruime binnenzwembad, om daarna te genieten van de culinaire hoogstandjes van restaurant Fatiga, met authentieke gerechten die zijn geïnspireerd op de traditionele maaltijden van lokale herders, en tafels die een panoramisch uitzicht op het landschap bieden. 

Relais & Châteaux San Montano Resort & Spa, Ischia Island, Italië

62 kamers (waarvan 32 suites en 1 villa) – vanaf € 350 per nacht 

La Veranda, traditionele gerechten van Ischia

Franco’s, vis en zeevruchten uit de regio 

Spa van 300 m²

Eigendom verzusterd met Relais & Châteaux Borgo Santandrea

Hoewel het eiland Ischia misschien wel het best bewaarde geheim van de Baai van Napels is, wordt het al lang geroemd om de kwaliteit van zijn geothermische wateren, waar de Romeinen al in de tijd van Cicero kwamen baden. Relais & Châteaux San Montano Resort & Spa ligt op een rotsachtige heuvel met uitzicht op het strand van San Montano en het haventje van het stadje Lacco Ameno. Het is een elegant toevluchtsoord op het eiland, ver weg van alle drukte. De familie De Siano zorgt voor dit hotel en cultiveert de kunst van Italiaanse gastvrijheid. De blauwe tinten van de hemel en de zee worden weerspiegeld in de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes, de 62 kamers en suites en het verfijnde servies. Alles hier lijkt ontworpen om het uitzonderlijke panorama te tonen. Gasten genieten van lokale gerechten, thermale baden en de ontspannen sfeer van dit familiehotel.

Relais & Châteaux Sequoia Lodge, Adelaide Hills, Australië

14 suites – vanaf € 800 per nacht

Enkel volwassenen

Sequoia Lounge, hedendaagse Australische keuken

Spa van 130 m²

Op luttele kilometers van de hoofdstad van Zuid-Australië liggen de Adelaide Hills, met Mount Lofty als hoogste punt. Hier bevinden zich verschillende beschermde natuurparken. Dit glooiende landschap nodigt bezoekers uit om een natuurbad te nemen en meteen ook een van de meest gerenommeerde wijnregio's van het land te verkennen. Het is hier dat Relais & Châteaux Sequoia Lodge en zijn elegante suites uitkijken over de schilderachtige Piccadilly Valley. De 14 suites combineren natuurlijke materialen met rustgevende luxe. Gasten kunnen wandelen, sterrenkijken en koala’s spotten. Gastronomie speelt een centrale rol in Sequoia Lodge, van de verfijnde gerechten van chef-kok Nicolas Reverte tot een picknick in de schaduw van de bomen van het landgoed. Deze culinaire momenten worden nog versterkt door de wijnkelder van het hotel, waar 1300 flessen liggen, met een bijzondere focus op de beroemde wijnen uit de streek.

Relais & Châteaux Hotel Biaclyn Hakodate, Hakodate, Japan

6 suites – vanaf € 1840 per nacht

BIACYA, lokale ingrediënten bereid volgens Franse technieken

Sushi Dokoro FUNAMI, workshop Omakase sushi

Wellnessruimte van 134 m²

Dit hotel heeft een verhaal te vertellen. Het gebouw werd in 1908 opgetrokken op een heuvel in de woonwijk Hakodate, op het eiland Hokkaido. Hier zetelde oorspronkelijk het Russische keizerlijke consulaat. Het onderging recent een ingrijpende renovatie, waarbij ook een nieuwe vleugel voor wellness werd toegevoegd. Het eigendom heropende intussen als Relais & Châteaux Hotel Biaclyn Hakodate, in een elegante mix van klassieke charme en een eigentijdse stijl. In de oorspronkelijke residentie, de vleugel waar het consulaat zat, liggen twee ruime suites van 102 m². Ze ademen nog altijd het historische karakter van het gebouw dankzij opvallende architecturale kenmerken, zoals een grote, donkere houten trap, geometrische marmeren vloeren, plafonds met prachtige sierlijsten, kroonluchters en grote erkers die uitkijken op de haven beneden. Elke suite beschikt over een eigen sauna, jacuzzi en tuin en is ingericht met designstukken die harmonieus passen in de verfijnde sfeer van Hotel Biaclyn Hakodate. In de Wellness Wing liggen vier ruime suites met Japanse tuinen, een binnenzwembad, een droge sauna, een hamam en een vuurplaats, waar gasten heerlijk relaxen voor ze aan tafel gaan voor een gastronomisch diner. Ze kunnen kiezen tussen de Franse cuisine met Russische en Japanse invloeden van restaurant BIACYA, of de Ezo-mae sushi die Sushi Dokoro FUNAMI maakt van uitzonderlijk verse vis.

Relais & Châteaux Ytri, Træna-eiland, Noorwegen

Opent in april 2026

38 kamers (waarvan 6 suites) – vanaf € 450 per nacht

Verblijf van minimaal 2 nachten

Alma og, gastronomische visgerechten

Tweede restaurant, traditionele bistrogerechten

Een wellnessruimte van 250 m² met verwarmd buitenzwembad

Het schiereiland Træna voor de Helgeland-kust in het noorden van Noorwegen rijst op uit de inktblauwe zee met een dramatisch schouwspel van ruige pieken en rauwe schoonheid. In het hart ervan ligt Husøy, een van de oudste vissersgemeenschappen van Noorwegen. Het leven van de zowat 400 inwoners is nauw verweven met lokale tradities en de natuur. Dit diepgewortelde culturele erfgoed is het fundament van Relais & Châteaux Ytri, een uniek resort dat zijn deuren opent in 2026. Het hotel ontleent zijn naam aan het Oudnoorse woord ytri, wat ‘uiterste’ betekent. Hiermee verwijst het naar de afgelegen locatie, op de rand van de wereld. In dit duurzame resort bepalen lokale vangst en seizoensproducten het menu. Activiteiten variëren van hiken tot walvissen spotten en wellness met uitzicht op de oceaan.

Relais & Châteaux Borgo Pignano Volterra - Toscane, Volterra, Italië

24 kamers en suites en 8 villa’s – vanaf € 450 per nacht

Villa Pignano, Toscaanse gastronomie

Al Fresco, relaxed dineren in de openlucht

Spa beschut door gewelfde kalksteen 

Eigendom verzusterd met Relais & Châteaux Borgo Pignano Firenze

Gelieerd aan Relais & Châteaux vanaf 1 januari 2026

Tussen Volterra en San Gimignano ligt een eeuwenoude stenen residentie verscholen. Statige rijen cipressen tonen de weg. Alles hier belichaamt de tijdloze schoonheid van Toscane, met zijn glooiende heuvels bekleed met wijngaarden en olijfbomen. Op het terrein van een traditioneel dorp uit de 12e eeuw schitteren de goudgele stenen van Relais & Châteaux Borgo Pignano Volterra – Toscane te midden van meer dan 300 hectare aan privétuinen en bos. De biologische boerderij levert ingrediënten voor chef Stefano Cavallini. Gasten genieten van Toscaanse rust, wellness en activiteiten zoals wandelen, paardrijden en truffeljacht.

Relais & Châteaux Hotel Katarina, Orebić, Kroatië

11 suites – vanaf € 350 per nacht

Enkel volwassenen, minimumleeftijd 18 jaar

The Captain’s Terrace, fine dining met streekgerechten

The American Bar, kustgerechten en eigen cocktails

Eigendom verzusterd met Relais & Châteaux Villa Korta Katarina & Winery

Zo aan de Adriatische kust gelegen heeft Kroatië een complex netwerk van eilanden en schiereilanden omzoomd met wijngaarden, uitgestrekte dennenbossen en baaien met kristalhelder water. Dit ongerepte paradijs aan zee wordt belichaamd door het vissersdorpje Orebić, in een adembenemende setting aan de voet van de heuvels aan de Dalmatische kust. Dit is het schilderachtige decor van Relais & Châteaux Hotel Katarina, dat direct aan zee ligt, niet ver van de jachthaven en het historische centrum van het dorp.

Het hotel ligt in een schaduwrijke tuin, met een prachtig buitenzwembad omringd door palmbomen. Lee en Penny Anderson, de eigenaars van het nabijgelegen Relais & Châteaux Villa Korta Katarina & Winery, voerden hier ingrijpende renovaties uit om het eigendom om te toveren tot een charmant boetiekhotel. Ze deden een beroep op Marie Meko, een gerenommeerde Amerikaanse designer, die een chic resort ontwierp met een kleurenpalet dat perfect opgaat in de omringende natuur, met haar hemel, koraalriffen, palmbomen en zand. Hier heerst een heldere, opbeurende maritieme sfeer. De elf suites, met elk een balkon of een terras, bieden een prachtig uitzicht op zee, net als restaurant The Captain’s Terrace. Chef-kok Kristijan Feskov serveert er streekgerechten die zijn geïnspireerd op deze kustplaats, vergezeld van de beste wijnen van het landgoed Korta Katarina. Hotel Katarina is uitsluitend voor volwassenen. Het belooft welzijn en ontspanning met de hulp van zijn spa, compleet met hamam, sauna en fitnessruimte.

Relais & Châteaux Casa Góngora, Villanueva del Ariscal, Spanje

Opent in het voorjaar van 2026

13 kamers (waarvan 5 suites) – vanaf € 500 per nacht 

Verblijf van minimaal 2 nachten

Góngora, Andalusische gastronomie

Sky Bar, panoramische wijnbar 

Wine Bar, wijn en fingerfood 

Spa van 223 m² 

Relais & Châteaux Casa Góngora ligt in de Zuid-Spaanse regio Aljarafe, waar het mediterrane klimaat wordt getemperd door een zeebries. Dit is een van de mooiste wijndomeinen van het land. Deze historische bodega maakt al wijn sinds de 17e eeuw. Achter de witgekalkte muren van het landgoed, waar het erfgoed van de familie Góngora nog steeds de wijnbouw hier inspireert, gaat traditioneel Andalusische architectuur schuil, met als hart een wijnpers uit de 16e eeuw en oude gewelfde kelders. Het landgoed ligt op minder dan 30 minuten rijden van de Andalusische hoofdstad Sevilla. De Moorse invloeden die kenmerkend zijn voor de regio zijn hier nog steeds merkbaar. Deze inspiratie schemert door in het design van het nieuwe hotel, dat in april zijn deuren opent in het hart van de bodega, met 13 kamers en suites en drie onafhankelijke villa's. Terracotta vloeren en handgemaakte keramische tegels weerspiegelen het sprankelende licht van het platteland, terwijl traditionele meubels, verlichting en ambachtelijke decoratie uit de streek de Andalusische cultuur naar binnen halen. Gasten genieten er binnenkort van een verfijnde culinaire reis in restaurant Góngora, waar streekgerechten worden geserveerd met de beste wijnen van het landgoed. Het hotel, Casa Góngora, zal ook een speciale wellnessruimte bieden, als aanvulling op zijn zwembad en schaduwrijke tuinen vol palmbomen.

Relais & Châteaux Nile Canopus, Egypte

Opent in december 2025

12 kamers (waarvan 4 suites) – vanaf € 1000 per nacht (all inclusive, met alle maaltijden en bezoeken)

Verblijf van minimaal 3 nachten

Minimumleeftijd: 12 jaar

Restaurant Canopus, gerechten uit het Midden-Oosten

Eigendom verzusterd met Relais & Châteaux Al Moudira Hotel

Een reis op de Nijl is een must voor reizigers die dromen van exotische bestemmingen en geschiedenis. Voor een werkelijk uitzonderlijk avontuur dat de omgeving op authentieke wijze omarmt, gaat er niets boven zeilen in een dahabiya. Relais & Châteaux Nile Canopus is ontworpen in de stijl van deze traditionele boten uit de 18e en het begin van de 19e eeuw. Met twee grote, driehoekige latijnzeilen en een bijzonder lage diepgang glijden deze schepen geruisloos met de wind mee. Ze kunnen de oevers veel makkelijker naderen dan grotere cruiseschepen. Op deze route – tijdens een reis van drie of vier nachten tussen Luxor en Aswan of zeven nachten heen en terug – ontdekken gasten de tempels van Philae, Abu Simbel, Kom Ombo, Edfu en Luxor, monumenten die getuigen van drie millennia geschiedenis. De acht kamers en vier suites van dit drijvende hotel zijn ingericht in een stijl die doet denken aan de jaren 20 en de romans van Agatha Christie. Ze bieden verfijnd comfort, wat een verademing is na een excursie in de verzengende Egyptische hitte. Vanuit hun ramen of vanaf het dek van Nile Canopus bewonderen gasten de woestijn die zich uitstrekt achter de rijen palmbomen en papyrus die de rivier omzomen. Deze all-inclusive ervaring is een prachtige kans om te proeven van de royale, aromatische gerechten van chef-kok Hussein Gaber, van het eerste licht van de dageraad tot de nacht vol fonkelende sterren.

Relais & Châteaux Few & Far Luvhondo, Waterpoort, Zuid-Afrika

6 villa’s – vanaf € 1600 per gast per nacht, all-inclusive (maaltijden, dranken en excursies)

Verblijf van minimaal 2 nachten

Terras, gerechten van veld tot bord

Boma voor een traditionele Zuid-Afrikaanse braai

Wellnessbehandelingen onder een eeuwenoude baobab

Met zijn uitgestrekte, beschermde wildernis en bloeiende biodiversiteit biedt Zuid-Afrika een unieke kans om de meest legendarische bewoners van het dierenrijk te ontmoeten. Hoog in het noorden ligt Limpopo, een ecologisch gezien bijzonder rijke regio die toch gespaard is gebleven van het massatoerisme. Hier, in het Vhembe Biosphere Reserve – uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed – liggen in een oud baobabwoud zes suites van Relais & Châteaux Few & Far Luvhondo verborgen. De elegante lodges op een klif zijn door lokale ambachtslieden gebouwd met duurzaam gewonnen eucalyptus. Ze hebben elk een breed privéterras met een adembenemend uitzicht over de vallei. Van zonsopgang tot zonsondergang aanschouw je hier van op de eerste rij de vele wilde dieren en de ongetemde natuur.

De gerechten van chef-kok Nhalkanipho Sokhela worden naar keuze geserveerd in de suite van de gasten, als picknick in de bush of rond het vuur van de Boma Braai, een traditionele barbecue op houtvuur. De verblijven zijn all-inclusive, dus mét maaltijden en activiteiten. Op de planning: natuurwandelingen met een gids, jeepsafari’s, slapen onder de sterren, culturele ervaringen en actief helpen met natuurbescherming. Vanaf het najaar van 2025 zijn gasten welkom op een luchtsafari aan boord van de Solyrus-kabelbaan op zonne-energie, om het landschap op een adembenemende, verrassende manier te bewonderen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws