Lindelauf start Mercure in Amersfoort

6 december 2012
Lindelauf start Mercure in Amersfoort

Accor Hotels heeft een franchisecontract getekend met ML Hospitality Exploitatie van Martin Lindelauf voor de nieuwbouw van het Mercure hotel Amersfoort Centre. Het hotel krijgt 142 kamers.

*Reactie Lindelauf*
Martin Lindelauf zegt: “Wij zijn trots op de samenwerking met Accor Hotels. De keuze voor deze keten van hotels is gebaseerd op haar goede franchisecondities, wereldwijde netwerk en expertise op het gebied van verkoop- en distributiesystemen. We vertrouwen erop dat, door deze samenwerking met Accor Hotels, we onze ambities naar een hoger plan kunnen tillen."

*Reactie Schöningh*
Accor Hotels Nederland laat via franchisedirecteur Rudolph Schöningh weten: “Via de ‘asset right’-strategie streeft Accor Hotels naar flinke groei in het aantal hotels door het aangaan van franchise- en managementcontracten. Met de contractondertekening in Amersfoort voegen we een unieke, centrale locatie in Nederland toe aan ons portfolio. Ook in 2013 verwachten wij diverse franchisecontracten te gaan tekenen binnen ons multibrand-portfolio.”


~Een artist impression van de hotelkamer in het nieuwe Mercure hotel in Amersfoort~

Het hotel wordt onderdeel van Oppidium, een binnenstedelijk complex voor retail, woningen en vergaderingen. Behalve de kamers krijgt het hotel een à la carte restaurant, een bar, en 700 m2 vergaderzalen voor bijeenkomsten tot 500 personen. Accor hotels verwacht dat het hotel in maart 2013 open gaat. Met de ondertekening telt Nederland dan 14 Mercure hotels, wereldwijd meer dan 700 hotels.

~Frank Lindner~

Overig nieuws