NH opent Nhow hotel in Rotterdam

31 maart 2014
NH opent Nhow hotel in Rotterdam

In ‘De Rotterdam’ is dit weekend het Nhow hotel officieel geopend. De baas van NH hotels, Federico González Tereja, was hierbij aanwezig. Met het Nhow hotel in Rotterdam staat de teller inmiddels op
377 hotels voor de keten. Architectenbureau Oma/Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp van het gebouw als de inrichting van de 278 kamers.

*Design*
Opvallend is de 'rauwe' uitsraling van het hotel. De muren en plafonds zijn bijvoorbeeld bewust deels niet afgewerkt. Lokale kunstenaars hebben een flinke bijdrage geleverd in de aankleding van het hotel. De forse ramen bieden een prachtig uitzicht op de Rotterdamse skyline, met de Erasmusbrug in zicht en uitzicht op gigantische schepen die voorbijvaren.

*Bezettingsgraden onder druk*
De bezettingsgraden staan in Rotterdam al langere tijd onder druk, maar op de langere termijn moeten de bezettingsgraden weer op peil zijn. Dit is mogelijk, aangezien de Markthal opent en veel internationale bedrijven juist Rotterdam kiezen als uitvalsbasis. De Rotterdamse vestiging is het derde Nhow hotel, na vestigingen in Berlijn en Milaan.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws