Over naar de cloud? Geen probleem

13 november 2014
Over naar de cloud? Geen probleem

Toch maar weer een nieuwe server aanschaffen of eindelijk maar eens over naar de cloud? Steeds meer hotels kiezen voor de tweede oplossing omdat
het minder investeringen vergt, de bedrijfszekerheid zeker stelt en het simpelweg beter is op alle fronten. Wanneer gaat u over?

*Over naar de cloud*
Rogier van Os is facility manager bij Hotel Theater Figi & Slot Zeist. Zijn hotel is in april overgegaan naar de cloud. “Bij ons was de keuze niet zo lastig; eigenlijk werden we gedwongen een switch te maken omdat Windows XP niet langer werd ondersteund en daarmee het beveiligingsrisico werd vergroot. Dan kun je twee dingen doen: het serverpark aanpakken óf in een cloudomgeving gaan werken. Dat laatste was het meest voor de hand liggend, gezien de investering. Daarna kies je ofwel voor een public cloud of een private cloud. Het verschil daartussen merk je als eindgebruiker niet: het werkt supersnel en het is betrouwbaar en veilig. Voor mij is bedrijfszekerheid het belangrijkste uitgangspunt geweest bij de keuze. Van Staalduinen Automatisering is gewoon de beste en meest betrouwbare partner voor ons gebleken.”

*Kiezen voor zekerheid*
Ook bij Valk & Co zijn ze te spreken over de migratie naar de cloud. Marino Berkhout is Computer Operations Manager en verantwoordelijk voor de IT-processen aldaar. “Wij werken nu anderhalf jaar met de cloudoplossing van Van Staalduinen Automatisering en dat bevalt uitstekend. We gingen op een gegeven moment verhuizen; een deel bleef achter op de oude locatie en een deel verhuisde naar een nieuwe plek. Daarnaast was de oude server aan vervanging toe en Van Staalduinen Automatisering stelde ons de vraag of we het aandurfden om in de cloud te gaan werken. We mochten het een maand uitproberen, maar na een paar dagen waren we eerlijk gezegd al overtuigd. Je kiest voor zekerheid: als bij ons het distributiecentrum stil ligt door een of andere fout in de server, dan is dat een drama. Het cloudsysteem is uiterst betrouwbaar en echt niet duurder.”

*Besparingen*
Over prijs en gemak gesproken. Wat zijn de voordelen? Marino: “Om te beginnen hebben we hier in de serverruimte geen airco meer nodig, wordt er geen stroom gevreten door een server en loop ik niet rond met de gedachte dat het weleens mis zou kunnen gaan. In het verleden ging er de ene keer een harde schijf stuk en de andere keer weer een voeding. Wanneer ik op vakantie ging, verwachtte ik ieder moment weer een telefoontje. Dat is allemaal verleden tijd nu. Ook op kantoor is iedereen positief over de overgang; het updaten van de werkstations gebeurt nu centraal, en niet meer per werkstation. Ook hebben we op werkplekken geen complete pc meer nodig om op te draaien. Alles gebeurt via de cloud. Dat levert echt een besparing op aan hardware, stroom, onderhoud en dat soort zaken.”

*Plug-and-play*
De keuze voor "Van Staalduinen Automatisering":http://vsa.nl/ is zowel bij Marino als bij Rogier goed bevallen. Rogier: “Zoals ik al eerder zei, is bedrijfszekerheid het belangrijkste aspect voor mij. VSA is niet de allergoedkoopste – en zeker ook niet de duurste – aanbieder, maar overduidelijk wel de béste partner voor hoteliers. Ze kennen de hotellerie en beseffen dat, wanneer de salesafdeling een storing heeft, er razendsnel ingegrepen moet worden. Weet je? Eigenlijk willen wij niet teveel verstand hebben van IT; wij zijn hoteliers en willen ons met ons vak bezighouden. Laat VSA zich maar bezighouden met IT: daar zijn zij dan weer goed in.” Marino beaamt dit: “Bij de migratie was het werkelijk een geval van ‘plug-and-play’. Zo goed ging het. Onze andere vestiging met ‘koel-vries’ gaat volgend jaar over op de cloud. Zij hebben bij ons gezien hoe gaat dat werkt, natuurlijk. Ik kan niet anders dan ze gelijk geven, want de betrouwbaarheid, flexibiliteit en prijsstelling van de cloudoplossing zijn fenomenaal en Van Staalduinen Automatisering is een goede partner gebleken.” Van Staalduinen Automatisering kan zich geen betere ambassadeurs wensen; werkelijk zonder enige aansporing onzerzijds zijn beide heren onverminderd enthousiast over VSA en de samenwerking. Zo blijkt maar weer dat toewijding, expertise en service van groot belang zijn. Zeker binnen de hotellerie.

*Enkele voordelen van een VSA cloudoplossing*
- Bedrijfszekerheid wordt verhoogd
- Werkgeheugen en processorkracht kunnen altijd tussentijds verhoogd worden
- Geen vervanging of reparaties aan de server
- Betere performance en stabiliteit
- De service van Van Staalduinen Automatisering is excellent
- Besparing op hardware en electriciteit
- Maandelijks vast bedrag. Dat biedt zekerheid
- Gratis ‘try-out’ en netwerkscan bij Van Staalduinen Automatisering

Overig nieuws