Actie tegen verhoging toeristenbelasting

17 december 2014
Actie tegen verhoging toeristenbelasting

Vanmiddag komt deze kwestie aan de orde in de raad. De invoering op 1 januari a.s. is geen redelijke termijn, aldus Residentie Hotels en
KHN. Dit is in strijd met het zorgvuldigheidsbeginsel dat zou moeten worden gehanteerd bij de invoering van een wijziging in het belastingstelsel. Er is onvoldoende tijd beschikbaar voor publicatie van de verhoging.

*Onmogelijk*
Het is voor de hotelbranche onmogelijk om per 1 januari de verandering te realiseren. Reeds gemaakte contracten voor 2015 zijn niet meer te herzien. Dit brengt dus juridische en fiscale gevolgen mee. De extra kosten zullen niet te verhalen zijn op de gast en komen dus voor rekening van de hotelier.

*Consequenties*
Woordvoerder/vicevoorzitter Arjan Verburg: ‘We verbazen ons ook over de tegenstrijdigheid in het coalitie akkoord, waar aan de ene kant wordt gesproken over versterking van een “Gastvrij Den Haag” en aan de andere kant te belasting wordt verhoogd. Dit kun je niet aan onze gasten en de Haagse toeristische sector uitleggen.

Het college denkt dat de verhoging geen consequenties heeft voor de minima. Dat wordt door het college onderschat. Maar liefst 1 op de 10 inwoners van onze stad dankt zijn inkomen aan de nu gelukkig nog steeds groeiende toeristische branche. Maar deze maatregel zal (om te besparen op bedrijfskosten) ongetwijfeld aan de onderkant van de arbeidsmarkt negatieve consequenties hebben.’

"*MEER LEZEN OVER BELASTINGEN? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=belasting&x=zoeken

Overig nieuws