Tip 4: Wel of geen werkkostenregeling?

6 december 2012
Tip 4: Wel of geen werkkostenregeling?

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Reden genoeg om u te voorzien met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. De vierde tip gaat over de betekenis van de werkkostenregeling (WKR).

*Wel of geen WKR? Maak uw keuze*
Tot en met 2013 geldt een overgangsperiode waarin het u vrijstaat om de overgangsregeling voor kostenvergoedingen en verstrekkingen toe te passen of over te stappen naar de werkkostenregeling (WKR). Onder de WKR kan een werkgever in 2013 1,5% van zijn totale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Deze mogen dan niet voor 30% of meer afwijken van de vergoedingen en verstrekkingen die in vergelijkbare omstandigheden gebruikelijk zijn. Reis- en verblijfkosten blijven in beginsel onbelast, terwijl vergoedingen van intermediaire kosten, gericht vrijgestelde kostenvergoedingen en bijzondere verstrekkingen zoals een fruitmand voor een zieke werknemer geen loon vormen. Vergoedt of verstrekt u meer dan de vrije ruimte, dan bent u een eindheffing verschuldigd van 80%.

Voor werkgevers met weinig vergoedingen en verstrekkingen in het algemene forfait kan het interessant zijn om de WKR toe te passen.

De eindejaarstips komen mede tot stand dankzij de medewerking van Roland van Gessel en Robert van de Rest van "Mazars Accountants en Belastingadviseurs":http://www.mazars.nl/.


Robert van de Rest
(088) 277 21 00
06-15 11 60 39
"Robert van de Rest":mailto:Robert.vandeRest@mazars.nl

Overig nieuws