'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

29 oktober 2009 |
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'<

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restaurant van Nederland. Meest opvallende binnenkomer in de top tien zou Da Vinci in Maasbracht zijn. Margo Reuten stijgt van plaats 21 naar een 9e positie. Ook De Leest (stijgt naar 3), Interscaldes (van 9 naar 5), Cordial (14 naar 6) zullen zeer tevreden zijn met hun verbeterde posities wanneer deze lijst de juiste blijkt te zijn.

De Vrienden van Jacob, De Lindenhof in Giethoorn en Chapeau! zouden hun top-10 notering kwijtraken. Verschillende bronnen bevestigen aan kokswereld en koksforum de juistheid van de nieuwe top 10. In een telefonische reactie laat Leo Kortland van Koksforum.nl aan De RestaurantKrant weten dat de bronnen "echt heel betrouwbaar zijn. We gaan ervan uit dat er in deze lijst geen wijzigingen worden aangebracht." Uitgegaan mag worden dat het geen publiciteitsstunt is voor de genoemde websites.

In een reactie laat de uitgever achter Lekker, Sanoma Uitgevers, weten dat deze informatie niet door Lekker of Sanoma is gecommuniceerd. "Wij vertrouwen op onze mensen. We vinden het wel leuk om te merken dat iedereen er zo mee bezig is. Het is natuurlijk ook het spel. Wij zouden er in ieder geval geen baat bij hebben om de top-10 vooraf via 'lekken' bekend te maken," aldus Dolly van de Akker, director corporate communications bij Sanoma.

Recentelijk maakte Lekker wel al officieel bekend dat in de top honderd elf nieuwe namen voorkomen, waarvan Francois Geurd's Ivy in Rotterdam de hoogste nieuwe binnenkomer is. Andere nieuwe binnenkomers in de top honderd zijn Lambermon’s in Haarlem en De Hoefslag in Bosch en Duin. De gids zou in totaal 74 nieuwe adressen tellen.

Dit zou de vermeende top-10 lijst voor 2010 kunnen zijn:

2010 (2009) Restaurant
1 (1) Oudsluis
2 (2) De Librije
3 (6) De Leest
4 (3) Beluga
5 (9) Interscaldes
6 (14) Cordial
7 (5) Zwetheul
8 (11) La Rive
9 (21) Da Vinci
10 (4) Bokkedoorns

Maandag 9 november wordt de gids voor 2010 echt gepresenteerd. Nog iets meer dan tien nachtjes slapen... Tot die tijd is het lekker lekken.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: