Zeeuws luxehotel al voor de opening bankroet

15 februari 2010
Zeeuws luxehotel al voor de opening bankroet

Het gloednieuwe hotel 't Veerse Duin in het Zeeuwse Kamperland is nog voor de opening getroffen door een faillissement. De eigenaar van het viersterrencomplex, Kamperduin bv, is bankroet verklaard. Het hotel en wellnesscentrum met 55 appartementen en 24 suites zou volgende maand open gaan. Maar al enige tijd staat de afbouw stil. Wel zijn enkele appartementen reeds verkocht en opgeleverd. "'t Veerse Duin is een slachtoffer van de economische crisis", denkt curator Steven van Boven uit Middelburg.

"Er waren veel gunstigere verwachtingen, maar de verkoop van appartementen en het vinden van investeerders bleven enorm achter. Zo heeft de schuld zich kunnen opstapelen, totdat het bedrijf niet meer aan de betalingsverplichtingen kon voldoen." De schuld van het bedrijf ligt boven de vijftien miljoen euro, schat Van Boven. Voornaamste schuldeiser is de Rabobank, die het hotel voor dertien miljoen euro financierde.

*Open in de zomer?*
De curator stelt zijn best te gaan doen om voor het zomerseizoen het hotel alsnog open te krijgen en houdt de komende tijd gesprekken met partijen die het mogelijk willen overnemen. "Er ligt een prachtig bijna afgebouwd hotel op tafel. Ik ben wel op zoek naar een miljoeneninvesteerder, maar het complex is opgezet door horecaprofessionals en heeft zeker potentie."

Kamperduin bv , met eigenaar Mark Achterberg, kon gisteren niet reageren.

~Hospitality Management, Sanny Visser~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/zeeuws-luxehotel-al-voor-de-opening-bankroet/

Overig nieuws