U heeft gezocht op : Marijke Stevens

4 juni 2019 Wet- en regelgeving Columns Hotel & Personeel
Transitievergoeding en horecapersoneel: wat verandert er?

U hebt het vast gelezen: de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is op 28 mei 2019 aangenomen door de Eerste Kamer. Per 2020 gaan er een aantal regels veranderen. Zoals bijvoorbeeld de transitievergoeding. Als het tot een ontslag komt, is de werkgever in verreweg de meeste situaties een ontslagvergoe...

2 mei 2019 Wet- en regelgeving Columns Hotel & Personeel
Hotelpersoneel ontslaan, kan dat zomaar?

Veel personeelsleden werken prima, zij zijn gedreven en loyaal. Toch is er ook een groep die het niet zo nauw neemt met instructies van de werkgever om op tijd te komen, zich te houden aan hygiënevoorschriften of conflicten lijken op te zoeken met collega’s of leidinggevenden. Kortom, een...

20 november 2018 Wet- en regelgeving Columns Hotel & Personeel
Roken op het werk

Lange tijd was het heel gewoon dat niet alleen gasten in een café rookten, maar ook dat de barman een sigaretje opstak terwijl hij zijn gasten van een drankje voorzag. Dat beeld is veranderd. Wat zijn ook alweer de regels omtrent roken op of rondom het werk? De werkgever heeft de wette...

19 oktober 2018 Wet- en regelgeving Columns Hotel & Personeel
De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

20 juni 2018 Wet- en regelgeving Columns Hotel & Personeel
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

23 mei 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen Hotel & Personeel
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

18 april 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen Hotel & Personeel
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

14 maart 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen Hotel & Personeel
Drugsgebruik tijdens bedrijfsuitje: welke arbeidsrechtelijke sancties zijn er?

Een Chef Bediening op een (hotel)schip had drugs gebruikt tijdens een bedrijfsuitje. Zijn werkgever was daarvan niet gediend en plaatste deze werknemer in een lagere functie, met een daarbij behorend lager salaris. Deze degradatie en salarisverlaging hielden bij de rechter stand. Het stond vast dat ...

23 februari 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen Hotel & Personeel
Hoe ga je om met drugs op de werkvloer?

Alcohol en inmiddels ook drugs komen frequent voor binnen de horeca. Niet alleen gasten nuttigen het een en ander, personeelsleden soms net zo. Een aantal jaren geleden was er een serveerster, werkzaam in een hotel op Aruba, die in haar vrije tijd cocaïne had genuttigd. De dag erop moest zij ee...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: