Je hebt gezocht op: visserij

Golden Rock Resort viert tweejarig bestaan en benoemt  Anthony Reid tot general manager
31 augustus 2023Nieuws

Golden Rock Resort viert tweejarig bestaan en benoemt Anthony Reid tot general manager

Op St. Eustatius, onderdeel van de BES-eilanden en een bijzondere gemeente van Nederland, bevindt zich het Golden Rock Resort. Dit is het enige luxe e...

Helft horecabedrijven heeft meer schulden dan vóór corona
24 mei 2022Nieuws

Helft horecabedrijven heeft meer schulden dan vóór corona

Bijna één op de vijf ondernemers (met meer dan vijf werknemers) geeft aan meer schulden te hebben dan voor de coronacrisis. Vooral bedri...

De top 10 van de meest gezochte kleinere Nederlandse bestemmingen
19 april 2021Nieuws

De top 10 van de meest gezochte kleinere Nederlandse bestemmingen

Een jaar na het begin van de pandemie houdt de reislust niet op: ondanks de aanhoudende reisbeperkingen blijven Nederlanders het web raadple...

CBS: horecabedrijven koploper bij aanvraag steunmaatregelen corona
12 februari 2021Nieuws

CBS: horecabedrijven koploper bij aanvraag steunmaatregelen corona

In 2020 maakte 48 procent van de bedrijven met 2 of meer werkzame personen gebruik van een coronasteunmaatregel. Het merendeel had een steunmaatregel...

Familiebedrijven goed voor kwart omzet BV Nederland
10 december 2020Nieuws

Familiebedrijven goed voor kwart omzet BV Nederland

De Nederlandse economie draait voor een groot deel op familiebedrijven. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Nederland ruim 270.000 familiebedrijven t...

Rabobank: Horeca krijgt grote klap, maar toont veerkracht
14 september 2020Nieuws

Rabobank: Horeca krijgt grote klap, maar toont veerkracht

Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudend...

Waarom gooien we zoveel eten weg?  (En wat kunnen we eraan doen?)
22 november 2019Nieuws

Waarom gooien we zoveel eten weg? (En wat kunnen we eraan doen?)

Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de...

Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan
12 maart 2019Nieuws

Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als ee...

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe: 78.000 euro
13 juni 2018Nieuws

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe: 78.000 euro

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft gisteren op de Scheveningse visafslag een bedrag opgeleverd van 78.000 euro. Groothandel Makro deed het...

Groei toerisme schept wereldwijd 7 miljoen banen
27 maart 2018Nieuws

Groei toerisme schept wereldwijd 7 miljoen banen

Het jaarlijkse Economic Impact Research van WTTC, dat vandaag is gepubliceerd, toont aan dat Travel & Tourism verantwoordelijk was voor de creatie...

Nederlandse Green Key Certificaten worden uitgereikt in NH Krasnapolsky
8 februari 2018Nieuws

Nederlandse Green Key Certificaten worden uitgereikt in NH Krasnapolsky

Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten vandaag - donderdag 8 februari 2018 - worden de Green Key certificaten 2018 overhandigd...

CBS: steeds meer banen en horeca in de voorhoede
16 augustus 2017Nieuws

CBS: steeds meer banen en horeca in de voorhoede

In het tweede kwartaal van 2017 is het aantal banen opnieuw toegenomen. Op jaarbasis is de banengroei de grootste sinds 2008. Ook het aantal vacatures...

Resultaten uit studie over F&B-sector gepubliceerd
10 augustus 2016Nieuws

Resultaten uit studie over F&B-sector gepubliceerd

De resultaten uit de Edelman Trust Barometer 2016-resultaten voor de voedsel- en levensmiddelenindustrie zijn recentelijk gepublic...

De populairste vestingsteden van Nederland
4 mei 2016Nieuws

De populairste vestingsteden van Nederland

HOTEL INFO heeft 25 vestingsteden en versterkte steden in Nederland onderzocht met minder dan 60,000 inwoners en liet internetgebruikers drie weken...

Wat je proeft is wat je ziet
29 juni 2011Nieuws

Wat je proeft is wat je ziet

De plaatsnaam Aduard; het klinkt meer als een voornaam, en eigenlijk past dat prima bij Geerhard Slenema, een 'grumpy old man' (BBC) met een g...

Goed maatje dit jaar
3 juni 2010Nieuws

Goed maatje dit jaar

Er zal dit jaar tijdens de start van het haringseizoen op 8 juni genoeg haring van goede kwaliteit voorhanden zijn, zo meldt de Nederlandse haring-gro...

Monaco doet bedreigde tonijnsoort in de ban
14 april 2009Nieuws

Monaco doet bedreigde tonijnsoort in de ban

Alle restaurants, viswinkels en supermarkten in Monaco hebben Atlantische blauwvintonijn van de menukaart en uit de schappen gehaald. De Atlantische b...

Aantal faillissementen horeca daalt sterk
14 augustus 2008Nieuws

Aantal faillissementen horeca daalt sterk

In de eerste helft van 2008 is het aantal faillissementen met meer dan een vijfde gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dit is de sterkste afname...

Hotel De Harmonie  Waar voelt een hotelier zich het lekkerst bij?
22 december 2007Nieuws

Hotel De Harmonie Waar voelt een hotelier zich het lekkerst bij?

Dat Giethoorn ooit door de Zuiderzee in tweeën gespleten is (het centrum werd weggevaagd), weet lang niet iedereen. Het 'wereldbekende' d...

Column Ewout Hoogendoorn: Statussecretaris?
17 februari 2003Nieuws

Column Ewout Hoogendoorn: Statussecretaris?

Ja, ik heb de klok horen luiden, heb me rotgezocht, maar weet niet waar de klepel hangt. Velen met mij, vermoed ik. KHN wil graag een staatssecretaris...

De lange strijd van Carpentier Alting: Vlietland als de Rivièra van de Randstad
14 april 2000Nieuws

De lange strijd van Carpentier Alting: Vlietland als de Rivièra van de Randstad

Na een periode van dertien jaar, waarin Recreatiecentrum Vlietland BV en het ministerie van VROM elkaar op het scherpst van de snede bevochten, lijkt...

'Daar onder bij die mielies, bij die groen doringboom'
17 april 1995Nieuws

'Daar onder bij die mielies, bij die groen doringboom'

Mooi en aardig, zo'n themanummer, maar er zijn grenzen natuurlijk. Zuid-Afrika?! - Hebben ze daar dan een eigen keuken? Nu ik het veldwerk achter...