Nederlandse Green Key Certificaten worden uitgereikt in NH Krasnapolsky

8 februari 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten vandaag - donderdag 8 februari 2018 - worden de Green Key certificaten 2018 overhandigd uit handen van Ruud Koornstra, Nederlands eerste Energiecommissaris en voorzitter van de Groene Zaak.

Duurzame horeca en gastvrijheid, steeds belangrijker.

Met een Green Key certificaat dragen ondernemers bij aan de versterking van het duurzame imago van hun accommodaties, het imago naar overheden binnen de branche zelf, maar ook naar de markt. Voor consumenten wordt het met een Green Key logo steeds gemakkelijker een bestemming te kiezen waar duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de zakelijke markt in de keuze van vergader, training- of congresaccommodaties en restaurants. De Green Key staat garant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Samenwerking Good Fish Foundation

Vandaag tekenen Good Fish Foundation en Green Key Nederland een samenwerkingsovereenkomst. Green Key streeft naar een menukaart met duurzame producten en ingrediënten. Daar hoort ook verantwoorde vis bij. De Good Fish Foundation werkt aan de verduurzaming van visserij en visconsumptie. De samenwerking houdt onder andere in dat Green Key gecertificeerde bedrijven adviezen krijgen in de keuzen van de chef kok aangaande visgerechten. In het certificeringsschema van Green Key wordt gestuurd op duurzame vis op de kaart.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Hotel Achtergronden
Preston Palace heeft een eigen 'geluksmakelaar'

Ze is efficiënt, attent, ervaren, vriendelijk en ze weet álles over trouwen. Dat is Wendy, de Weddingplanner van Preston Palace. Ze doet alles voor de mooiste dag van haar gasten en werkt exclusief voor dit all-inclusive hotel. En dat doet ze goed. Geluksmakelaar "Ik geniet er...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Economie Achtergronden
De beste bestemmingen om in vastgoed te investeren

Door de groei binnen de toeristische sector blijft op het gebied van korte termijn-verhuur voor huiseigenaren en investeerders een rendabele bezigheid. Er zijn namelijk nog altijd veel interessante bestemmingen die snel rendement kunnen opleveren. Welke dat precies zijn, weet HomeToGo je te vertelle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: