Golden Rock Resort viert tweejarig bestaan en benoemt Anthony Reid tot general manager

Auteur: redactie
Personalia 31 augustus 2023
Golden Rock Resort viert tweejarig bestaan en benoemt  Anthony Reid tot general manager

Op St. Eustatius, onderdeel van de BES-eilanden en een bijzondere gemeente van Nederland, bevindt zich het Golden Rock Resort. Dit is het enige luxe eco-resort op het eiland en viert donderdag haar tweejarig bestaan. Op deze bijzondere dag kondigt het resort de benoeming van Anthony Reid als general manager aan. Reid’s expertise op het gebied van infrastructuur, natuurbehoud en duurzame landbouw heeft een enorme toegevoegde waarde voor het duurzame beleid van het Golden Rock Resort en de rijke flora en fauna op het terrein.

Het resort is gelegen aan de voet van de slapende vulkaan de Quill en kenmerkt zich door haar tuinarchitectuur. In totaal telt het Golden Rock Resort zeventig kamers variërend van double rooms, villa suites en vrijstaande bungalows. Overal hebben gasten uitzicht op de tropische tuinen, de Quill en de Atlantische Oceaan. Meer dan 130 duizend verschillende bomen, planten en bloemen zijn er geplant en zorgen voor een groene en kleurrijke oase rondom het gehele resort. De 6 duizend vierkante meter grote greenhouse is een unieke plek op het terrein en verzorgt de twee restaurants van dagelijkse verse producten. Begin 2024 zal het resort een nieuw PADI-duikcentrum en duikschool openen genaamd Statia Divers.

Nieuwe general manager

“Ik ben blij om mij bij het team te voegen en de gemeenschap van Statia en onze internationale gasten te blijven dienen.” aldus Anthony Reid. “Het resort is een katalysator voor economische ontwikkeling en verandering in de gemeenschap, en dat gebeurt met behoud van het rijke culturele erfgoed en de natuur van het eiland. Ik heb de waarden van Golden Rock Resort altijd bewonderd en wil graag bijdragen aan de toekomst ervan.”

Als agronomisch ingenieur met een master in bedrijfsmanagement begon Reid zijn carrière bij het Fair Economic Development Program (FED-programma) in Suriname, waar hij aan de marrons die in het regenwoud leven nieuwe landbouwtechnieken leerde. In 2015 migreerde Reid naar Sint Eustatius om leiding te geven aan het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij voordat hij in 2017 werd benoemd tot directeur van het Directoraat Economie, Natuur en Infrastructuur. Reid werd tevens aangesteld als territorial authorizing officer van de Europese Unie voor EU-ontwikkelingsprojecten op Sint Eustatius. 

Golden Rock Resort is verheugd met de komst van Reid. De combinatie van zijn management skills en lokale ervaring en kennis maken Reid tot een General Manager die met een frisse blik aan het roer van Statia’s enige eco-resort staat. Onder zijn leiding zal het resort het hoogste serviceniveau blijven leveren en onvergetelijke ervaringen voor de gasten creëren.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws