Groei toerisme schept wereldwijd 7 miljoen banen

27 maart 2018 |

Het jaarlijkse Economic Impact Research van WTTC, dat vandaag is gepubliceerd, toont aan dat Travel & Tourism verantwoordelijk was voor de creatie van 7 miljoen nieuwe banen wereldwijd. Het rapport laat ook zien dat 2017 een goed jaar was voor de wereldwijde sector Travel & Tourism, die met 4,6% groeide, veel sneller dan de economie als geheel (3% groei in 2017).

Gloria Guevara, president-directeur van WTTC: "Reizen en toerisme zorgt voor banen, stimuleert de economische groei en helpt bij het bouwen van betere samenlevingen. Ons onderzoek toont aan dat onze sector verantwoordelijk was voor de creatie van een op de vijf van alle banen wereldwijd. In de afgelopen paar jaar realiseren regeringen over de hele wereld de buitengewone voordelen van het toerisme en ik feliciteer hen met het nemen van stappen om het potentieel van onze sector te maximaliseren. "

Voor het zevende achtereenvolgende jaar presteerde de sector Travel & Tourism beter dan de wereldeconomie en was in 2017 de snelstgroeiende brede economische sector wereldwijd, die een sterkere groei liet zien dan alle sectoren, inclusief productie (4,2%), detailhandel en groothandel (3,4%), landbouw , bosbouw en visserij (2,6%) en financiële diensten (2,5%).  

De directe, indirecte en geïnduceerde impact van Travel & Tourism in 2017 was goed voor:

Bijdrage van US $ 8,3 biljoen aan het mondiale BBP (10,4%)

313 miljoen banen, 1 op 10 banen over de hele wereld 

US $ 1,5 biljoen export (6,5% van de totale export, 28,8% van de wereldwijde export van diensten) 

Investering US $ 882 miljard (4,5% van de totale investering) 

Guevara vervolgt: "2017 was het beste jaar dat werd geregistreerd voor de sector Reizen en Toerisme. We hebben toegenomen uitgaven gezien als een groeiend consumentenvertrouwen, zowel in eigen land als internationaal, herstel in markten in Noord-Afrika en Europa die eerder werden beïnvloed door terrorisme en aanhoudende uitgaande groei vanuit China en India. Dit is geweldig nieuws voor de miljoenen mensen die afhankelijk zijn van onze sector voor hun levensonderhoud. "

Hoogtepunten

De prestaties van Europa waren beter dan eerder verwacht, met een groei van 4,8% doordat de langeafstandsvraag (gedempt door bezorgdheid door terrorisme in 2016) sterk herstelde, en gepaard ging met sterke reizen binnen de regio dankzij de kracht van de Europese economie. In 2017 noteerden Europese luchtvaartmaatschappijen voor het eerst een passagiersgroei van 8,1% en meer dan 1 miljard passagiers. 

De bijdrage van Travel & Tourism aan het bbp in Noord-Afrika groeide in 2017 met 22,6%, een sterk herstel van de effecten van terrorisme in voorgaande jaren. Stellaire prestaties uit Egypte (72,9%) en een solide groei in Tunesië (7,6%) wekken vertrouwen in de regio, aangezien de toeristische activiteit blijft herstellen tot niveaus van vóór de aanval. 

Aziatische landen blijven de groei van het wereldwijde toerisme stimuleren, waarbij Noordoost-Azië met 7,4% en Zuidoost-Azië met 6,7% groeit. China blijft het voortouw nemen op 9,8%. In de komende tien jaar zal meer dan een derde van de absolute bbp-groei en bijna de helft van de werkgelegenheidsgroei worden gegenereerd door China en India. 

Latijns-Amerika liet een daling van 1,4% zien in het bbp van het toerisme, grotendeels als gevolg van een inkrimping van de internationale uitgaven aan de grootste Latijns-Amerikaanse economie, Brazilië, van 18,1% in vergelijking met 2016, en verergerd door de aanhoudende politieke en economische problemen in Venezuela. 

Voorspellingen voor 2018 wijzen erop dat de groei zal doorzetten, zij het in een trager tempo dan in 2017 als gevolg van de hogere olieprijzen. 

De langetermijnvooruitzichten tot 2028 blijven ongewijzigd, met een gemiddelde groei van 3,8% per jaar in het komende decennium. In 2028 wordt verwacht dat Travel & Tourism wereldwijd meer dan 400 miljoen banen ondersteunt, wat neerkomt op 1 op 9 van alle banen in de wereld; en de sector zal naar verwachting ongeveer 25% van de wereldwijde netto banencreatie in de komende tien jaar bijdragen. 

Guevara voegt hieraan toe: "Aangezien onze sector steeds belangrijker wordt, zowel als een generator van BBP en banen, is onze belangrijkste uitdaging ervoor te zorgen dat deze groei duurzaam en inclusief is. Al in 2017 beginnen we een terugslag te zien tegen het toerisme op een aantal belangrijke bestemmingen. In de toekomst moeten we ervoor zorgen dat de groei wordt gepland voor, goed beheerd en partnerships omvat tussen niet alleen de publieke en de private sector, maar ook de gemeenschappen zelf. Er is een enorme kans voor overheden om te profiteren van de kansen die Travel & Tourism biedt om nieuwe banen te creëren, vooral in die economieën waar veel banen worden bedreigd door nieuwe technologieën. WTTC kijkt uit naar samenwerking met overheden over de hele wereld om te zorgen voor voordelen voor iedereen. "

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: