Column Tanja Seegers: Ongedierte (en hoe Booking.com haar in de steek liet)

23 september 2019 | Thijs Jacobs

De telefoon rinkelt… Ik kijk op mijn horloge: 7.50 uur. Wie belt er in godsnaam tijdens de ontbijtservice. Ik haal snel de eitjes uit de pan en neem op. Een man begint een lang verhaal af te steken maar het enige wat ik opvang is bedwantsen. Bedwantsen??? Wat??

Omdat de ontbijtzaal nog vol zit, kan ik de man helaas niet uitgebreid te woord staan en ik vraag hem of ik hem later terug mag bellen. Er gaat van alles door mijn hoofd. Het zal toch niet… Nee, dat kan niet. Als ik hem de volgende dag eindelijk te pakken krijg, vraag ik hoe het met meneer gaat. Nog steeds jeukende uitslag, maar hij is wel aan het werk en kan niet lang aan de telefoon blijven. Ik heb inmiddels een ongediertebestrijdingsdienst ingeschakeld en ik beloof de jongeman op de hoogte te houden.

“Het is ontzettend druk mevrouwtje, we hebben pas morgen tijd.” Tja, 37 graden en alles broeit en groeit. Mijn zorgen inmiddels ook. De volgende dag rijdt er een reclameloos busje voor de deur: dienstverlening Van der Linde. Ik slaak een zucht van verlichting. De buurt en de op dat moment aanwezige gasten hoeven helemaal niets te merken. De man pakt zijn spullen uit de bus en loopt naar de kamer. Binnen tien minuten is de kamer onherkenbaar. Werkelijk geen vierkante centimeter blijft onopgemerkt. Alles wordt grondig gecheckt en man wat ben ik dáár blij mee. “Mevrouw, er zijn hier echt geen bedwantsen. Misschien heeft uw gast de uitslag elders opgelopen of heeft hij last van de eikenprocessierups. Die is heel actief in de omgeving van Nijmegen.”

Het maakt mij niets uit, ik ben zó opgelucht. Ik moet hem bellen om het goede nieuws door te geven. Ik open zijn reservering en zie tot mijn grote verbazing een review verschijnen met de hartslagverhogende kop: ‘Zorgwekkend’. Ik geloof mijn ogen niet. Hij heeft gewoon een review geschreven met de bewering bij mij bedwants-beten te hebben opgelopen nog voor ik de officiële uitslag met hem kon delen. Ik grijp de telefoon, maar meneer neemt niet op. Ik besluit hem een bericht te sturen. Ieder kwartier check ik zijn reactie maar die blijft uit. Na vijf telefoontjes geef ik het op. Er gaan allerlei scheldwoorden door mijn hoofd. Maar een stemmetje roept: “Netjes blijven Tanja, netjes blijven.”

Ik bel Booking.com. Ik weet zeker dat ze mij, als goede partner, kunnen helpen dit recht te zetten. Zulke beweringen, die nu bewezen onjuist blijken, kunnen immers de potentiële klanten afschrikken. Een vriendelijke man sommeert de verklaring van de bestrijdingsdienst te sturen zodat de review verwijderd kan worden. Het pdf’je is al verstuurd voordat hij verder kan praten. Er gaan echter drie werkdagen overheen voordat ik antwoord krijg van de reviewcommissie. Verzoek afgewezen. Naast de scheldwoorden die al door mijn hoofd spookten jegens de gast kwamen nu woorden naar boven die ik maar niet zal uitspreken. Netjes blijven Tanja!

Ik voel me in de steek gelaten door mijn ‘partner’. Althans, zo noemen ze mij als de forse maandelijkse bijdrage weer betaald moet worden. Tssss, van een partner verwacht ik bescherming, steun, medeleven. Maar niets van dat alles. Ik los dit zelf wel op. Hoe, dat weet ik nog niet.

Tanja Seegers

Tanja Seegers is eigenaresse van Boutique Hotel Straelman in Nijmegen. In 2018 interviewde Hospitality Management haar uitgebreid. Lees het hele interview hier

Noot van de redactie: Booking.com blijkt de bewuste review inmiddels verwijderd te hebben. Ten tijde van het schrijven van de column was dit nog niet het geval. Goed nieuws voor Tanja.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: