Je hebt gezocht op: Assen

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok
Sinds de veelbesproken opening in maart heeft Restaurant Judith - het fine dining restaurant van Kasteel Engelenburg - indruk gemaakt met een uitgespr...

a&o Hostels noteert 3,1 miljoen overnachtingen en omzet van 116 miljoen
Europa’s grootste particuliere hostelketen a&o noteerde in de eerste helft van 2025 in totaal 3,1 miljoen overnachtingen en 1,4 miljoen gast...

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”
Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...

Blou Rooftopbar Bar in Hotel Haarhuis lanceert verrassend nieuw concept
Na een complete metamorfose is Blou Rooftopbar op de bovenste verdieping van Hotel Haarhuis in Arnhem klaar voor een nieuw hoofdstuk. De rooftopbar he...
“De gast is koning, personeel wordt daarin soms overgeslagen”
In juni 2023 werd het nieuws officieel bekendgemaakt: Inntel Hotels Art Eindhoven zou worden overgenomen door WestCord Hotels. Inmiddels draagt het ho...

“Groeien door te ontzorgen: de nieuwe rol van non-foodpartners”
Sinds 1 juni 2025 is Francesco Gribling de nieuwe general manager van Bunzl Foodservice. Met meer dan twee decennia aan internationale ervaring in com...

Koepelcafé in Renaissance Amsterdam Hotel heropent haar deuren
Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...

Stayokay Eindhoven heropent deuren en vernieuwt kameraanbod met pods
Stayokay Eindhoven heeft recent een grondige renovatie afgerond, waarbij onder meer innovatieve pods zijn toegevoegd aan het kameraanbod. Het hostel,...
“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam lanceert uniek zomerconcept
Serre Restaurant, onderdeel van Hotel Okura Amsterdam, kondigt met trots de lancering van een uniek zomers culinair concept aan: Serre's Summer Okonom...

Michael Struck, Ruby: “We hebben ruim 2 jaar onderhandeld om ons DNA te behouden”
Met de overname door InterContinental Hotels Group eerder dit jaar en een goed gevulde pijplijn met nieuwe hotels, waaronder een tweede Nederlandse lo...

Michelin voegt opnieuw 10 hotels toe aan de hotelselectie
Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld en sinds enige tijd heeft het Franse bedrijf ook een uitbreiding gema...

Minor Hotels breidt verder uit in Kopenhagen
Met lange dagen, een frisse zeebries en focus op design en duurzaamheid zijn Scandinavische steden dé bestemming voor een stijlvolle coolcation...

Ruby Group kondigt eerste hotel aan in Griekenland
Ruby Group heeft plannen bekendgemaakt voor haar eerste hotel in Griekenland: een Lean Luxury-hotel met 114 kamers in het hart van Athene. Het project...

ING: Vooruitzichten hotelbranche positief
De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

Dit zijn de 'World's 50 Best Restaurants' van 2025
De wereld van de gastronomie kwam donderdagavond 19 juni 2025 samen in de stad Turijn om The World's 50 Best Restaurants 2025 te erkennen, waarbij Mai...
Quality Lodgings introduceert QL Golf
Quality Lodgings introduceert QL Golf: een collectie van bijzondere hotels in Europa waar golf en gastronomie op topniveau spelen. Geen massale golf r...

Distillers Hotel brengt leven terug naar Schiedamse branderij
Op de plek waar ooit het Schiedamse goud werd gestookt, verrijst een nieuwe bestemming. In de voormalige Dirkzwager-branderij, een rijksmonument uit 1...

De eerste Global Revenue Forum in Amsterdam: een terugblik
De eerste editie van het Global Revenue Forum in Amsterdam is een feit. Dit unieke evenement vond gelijktijdig plaats in Amsterdam, Madrid en Parijs,...
“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...

Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant
Verlichting doet in een restaurant veel meer dan alleen de ruimte verlichten: het beïnvloedt hoe je gasten zich voelen, hoe lang ze blijven, wat...

WorldHotels voegt The Florian Amsterdam Schiphol Airport toe aan Crafted Collection
WorldHotels, een merk binnen het netwerk van BWH Hotels, breidt haar collectie in Nederland uit met een nieuwe aanwinst: The Florian Amsterdam Schipho...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Restaurant-Bar Mystique opent 1 augustus in het Efteling Grand Hotel
Het Efteling Grand Hotel, waar de Efteling de hoogste kwaliteit van luxe gaat aanbieden, herbergt vanaf 1 augustus twee nieuwe unieke restaurants. Bij...

Topontwerpers creëren exclusieve garderobe voor Rosewood Amsterdam
Rosewood Amsterdam heeft By Rockland, specialist in corporate fashion, gevraagd voor het maken van alle kleding voor het personeel. Het Amsterdamse mo...
The Social Hub breidt hybride hotelconcept uit over Europa
Onder het motto ‘studenten verdienen beter’ startte de Schotse ondernemer Charlie MacGregor ruim vijftien jaar geleden de keten die tegenw...

Joost van Damme opent Hotel De Zeevaartschool op 4 juni
Op woensdag 4 juni opent in Vlissingen Hotel De Zeevaartschool, een nieuw hotelconcept waarin historisch erfgoed en moderne gastvrijheid samenkomen. G...

AI-Agents - Van appstore naar autonomie
Waarom AI Agents de volgende gamechanger zijn voor hoteloperaties We hebben de tools, de dashboards, de integraties. Maar eerlijk? Veel van die techn...

Slimme AI-tools voor hoteliers: directe boekingen stimuleren én commissiekosten besparen
In een tijd waarin distributiekosten steeds verder oplopen en OTA’s een stevig deel van de marges opslokken, zoeken steeds meer hotels naar mani...
Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel
Met het Efteling Grand Hotel is de Efteling vanaf 1 augustus twee restaurants rijker. Op de begane grond van het nieuwe hotel opent diezelfde dag rest...

Hotelschool The Hague organiseert EuroCHRIE 2025, conferentie voor hospitality en toerisme
Van 10 tot en met 13 november 2025 komen hospitalityprofessionals, docenten en onderzoekers uit de hele wereld samen in Den Haag, waar Hotelschool The...

Fletcher Hotels versterkt positie in luxesegment met overname Parkhotel De Wiemsel
Fletcher Hotels kondigt met trots de overname aan van het gerenommeerde, beroemde en zeer luxe Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum. Dit exclusieve viers...

Mis het niet! Wetgeving, praktijk & ervaringen omtrent self service in hotels
Leer in de praktijk hoe je met self service-kiosken, incheckzuilen en interactieve lobby-entertainment in jouw hotel aan de European Accessibility Act...

Leonardo Hotels breidt uit met overname Oranje Hotel Leeuwarden
Met trots kondigt Leonardo Hotels de overname aan van het Oranje Hotel in Leeuwarden, een historisch hotel dat al sinds 1879 een vaste waarde is aan d...

Campanile Hotels in Amsterdam en Eindhoven introduceren nieuwe Superior Rooms
Campanile Hotels blijft investeren in het comfort van haar gasten en introduceert binnenkort Superior Rooms in Campanile Amsterdam en Campanile Eindho...

Ruim helft Nederlanders overnachtte in afgelopen drie jaar in hotel in eigen land
Meer dan de helft (52 procent) van de Nederlanders heeft in de afgelopen drie jaar overnacht in een hotel in eigen land. Van der Valk en Fletcher Hote...
Nijpend personeelstekort grote uitdaging voor Russische hotellerie
Ondanks internationale sancties vanwege de inval in Oekraïne, het vertrek van buitenlandse ketens als gevolg van diezelfde oorlog en hoge inflati...