Je hebt gezocht op: Harderwijk

Flore** in De L’Europe Amsterdam hoort bij wereldtop en sluit tijdelijk deuren
Flore** is maandag tijdens de We’re Smart Green Guide-uitreiking in het Spaanse Valencia uitgeroepen tot vijfde beste groenterestaurant van de w...

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin
Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij, het met een Michelinster en 16/20 in de Gault Millau bekroonde, Restaurant Latour in Noordwijk...

Gault&Millau 2024: De hoogst genoteerde stijgers, de top, de hoogste nieuwe binnenkomers en de 18 awardwinnaars
De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...
René Middendorp - Claassen: "Zo snel mogelijk naar tien hotels en verder"
Groeien. Dat is wat René en Paul van Middendorp - Claassen met hun VMH Group willen. In drie jaar groeide de groep van één naar v...
Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren
De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...
Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster
De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...
EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over
Met de overname van Kasteel De Essenburgh kondigt EHM Group de tweede aanwinst van dit kwartaal aan. Recentelijk werd de inlijving van een ander...

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...

Dit zijn de 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021
Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn zes kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...

Bjorn Massop; culinair architect van de Achterhoek
Het is een missie waar hij steeds radicaler in wordt. Chef-kok Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht streek in 2017 neer in de ongekroonde hoofd...

Alle Michelinsterren in één overzicht
Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

Ton Heerts: ''De mensen durven nog niet naar de horeca''
“Het is nog niet voorbij, voor mij is het geen dag voorbij”, vertelt Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderl...

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie
De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mo...

Van der Valk Hotel Harderwijk mag stuk bos kopen
De Harderwijkse gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met de verkoop van het stuk bos dat grenst aan het Van der Valk Hotel Harderwijk. Enkel de fr...

Uitbreiding Van der Valk Harderwijk zeer onzeker
Hotel Van der Valk Harderwijk wil ruim 25000 vierkante meter bosgebied naast het hotel kopen om uit te breiden. Veel leden van de commissie...

Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van...

Groot Warnsborn heeft nieuwe chef-kok
Sinds 1 april 2017 heeft Luuk van Rennes promotie gemaakt tot Chef Kok van Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn. Daarvoor was hij ruim 3 ja...

Hanzesteden internationaal op de kaart gezet
Tijdens een bestuurlijke conferentie in Kampen is vanochtend het startsein gegeven voor een meerjarige internationale marktbewerking voor de negen Han...

Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016
Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Na...

Oisterwijk meest L(i)oveable gemeente
Welke is de meest ÂL(i)oveable stad/gemeente van Nederland naast de welbekende populaire toeristenbestemmingen? Het internationale online-boeking...

Van Melick kampioen Jonge Koks
Geoffrey van Melick, souschef Ât Nonnetje in Harderwijk heeft het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks uit...

Van der Valk in Tilburg
Hotelbedrijf Van der Valk wil in Tilburg een nieuw hotel bouwen van 145 kamers. Locatie voor de nieuwbouw is Kempenbaan, een grootschalige gebiedso...

GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten
De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheve...

Stijgers en dalers Lekker 2012
Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 201...

Horecava 2011 heel goed bezocht
Horeca-ondernemers gaan 2011 vol ondernemingslust tegemoet. Exposanten op Horecava melden dat de investeringsbereidheid onder de bezoekers groter is d...

Tom Lamers wint NK Jonge Koks
Tom Lamers van restaurant Het Nonnetje in Harderwijk heeft tijdens de Horecava de wedstrijd voor Jonge Koks gewonnen. Tweede plaats was voor Tim Horst...

Van der Valk geeft uitkijktoren cadeau
Hotel Van der Valk in Harderwijk gaat de bevolking van Harderwijk een uitkijktoren schenken op het Transferium aan de Ceintuurbaan. Dat is één van de...

Best Western breidt uit op de Veluwe
Het vernieuwde hotel Hof van Putten heeft zich per 1 juni aangesloten bij Best Western Hotels. Het driesterrenhotel is een mooie aanvulling op het hui...

Oplaadstation auto's Van der Valk Harderwijk
Als eerste horecalocatie in Nederland heeft het nieuwste Van der Valk hotel in Harderwijk een oplaadstation voor elektrische autoÂs. Het is een openb...

Hotel Baars stapt over op Cloud Computing
Best Western Hotel Baars in Harderwijk heeft een stap voorwaarts gezet door op het zogenaamde Cloud Computing over te stappen. Waar hoteldirecteur Jo...

Bouwstop Van der Valk Hotel Harderwijk
De gemeente heeft Van der Valk Hotel Harderwijk BV een bouwstop opgelegd. Het familieconcern is zonder bouwvergunning begonnen aan de bouw van een won...

Arjan Broekman wint Gouden Gastvrijheid Awards
De drie genomineerden voor de Gouden Gastvrijheid Awards staan met gespannen gezichten naast elkaar op het podium. Volgens juryvoorzitter Hajé de Jag...

Inkomend toerisme naar Nederland
Het inkomend toerisme is van groot belang voor de Nederlandse economie; er gaat heel wat geld in deze sector om. Steeds meer toeristen ontdekken dat N...

Best Western Hotel Baars, Harderwijk: Een maatje groter
In deze tijd van designhotels, boutiquehotels en art’otels; in deze tijd van ‘imagineering’ en beleving, hangt in hotel Baars geen (...

Holland Hotels breidt uit
Begin juli zijn hotel Het Wapen van Balveren uit Echteld en hotel Hardersluis uit Zeewolde toegetreden tot de stichting Holland Hotels. Beide hotels b...

Hotelketens adopteren de aanwas
We weten het nog uit de geschiedenislessen: vroeger had je de gilden. Men werkte toen met het leerling-gezel-meester systeem: een knaap werd binnen...

Het gaat niet alleen om mooi, maar ook om praktisch
Hoe wordt een hotelbadkamer een aantrekkelijke ruimte waarin de gast met plezier verblijft? Door te kiezen voor mooi vormgegeven accessoires, bijvoorb...

Winst op kleine borden
Italianen, voor wie la bella figura belangrijker is dan honger, snoepen 's ochtends van een cappuccino met een brioche; Duitsers arbeiten graag...