Je hebt gezocht op: Harderwijk

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin
19 maart 2024Nieuws

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin

Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij, het met een Michelinster en 16/20 in de Gault Millau bekroonde, Restaurant Latour in Noordwijk...

Gault&Millau 2024: De hoogst genoteerde stijgers, de top, de hoogste nieuwe binnenkomers en de 18 awardwinnaars
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau 2024: De hoogst genoteerde stijgers, de top, de hoogste nieuwe binnenkomers en de 18 awardwinnaars

De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...

René Middendorp - Claassen: "Zo snel mogelijk naar tien hotels en verder"
10 juli 2023Nieuws

René Middendorp - Claassen: "Zo snel mogelijk naar tien hotels en verder"

Groeien. Dat is wat René en Paul van Middendorp - Claassen met hun VMH Group willen. In drie jaar groeide de groep van één naar v...

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren
24 april 2023Nieuws

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren

De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...

Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster
24 april 2023Nieuws

Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster

De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend
21 april 2023Nieuws

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend

Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over
15 maart 2023Nieuws

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over

Met de overname van Kasteel De Essenburgh kondigt EHM Group de tweede aanwinst van dit kwartaal aan. Recentelijk werd de inlijving van een ander...

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht
2 juni 2022Nieuws

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht

Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...

Dit zijn de 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021
6 juli 2021Nieuws

Dit zijn de 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn zes kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...

Bjorn Massop; culinair architect van de Achterhoek
1 juni 2021Nieuws

Bjorn Massop; culinair architect van de Achterhoek

Het is een missie waar hij steeds radicaler in wordt. Chef-kok Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht streek in 2017 neer in de ongekroonde hoofd...

Alle Michelinsterren in één overzicht
29 maart 2021Nieuws

Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

Ton Heerts: ''De mensen durven nog niet naar de horeca''
17 juni 2020Nieuws

Ton Heerts: ''De mensen durven nog niet naar de horeca''

“Het is nog niet voorbij, voor mij is het geen dag voorbij”, vertelt Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderl...

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie
27 mei 2019Nieuws

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mo...

Van der Valk Hotel Harderwijk mag stuk bos kopen
28 november 2017Nieuws

Van der Valk Hotel Harderwijk mag stuk bos kopen

De Harderwijkse gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met de verkoop van het stuk bos dat grenst aan het Van der Valk Hotel Harderwijk. Enkel de fr...

Uitbreiding Van der Valk Harderwijk zeer onzeker
1 november 2017Nieuws

Uitbreiding Van der Valk Harderwijk zeer onzeker

Hotel Van der Valk Harderwijk wil ruim 25000 vierkante meter bosgebied naast het hotel  kopen om uit te breiden. Veel leden van de commissie...

Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
31 oktober 2017Nieuws

Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van...

Groot Warnsborn heeft nieuwe chef-kok
6 juni 2017Nieuws

Groot Warnsborn heeft nieuwe chef-kok

Sinds 1 april 2017 heeft Luuk van Rennes promotie gemaakt tot Chef Kok van Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn. Daarvoor was hij ruim 3 ja...

Hanzesteden internationaal op de kaart gezet
24 juni 2016Nieuws

Hanzesteden internationaal op de kaart gezet

Tijdens een bestuurlijke conferentie in Kampen is vanochtend het startsein gegeven voor een meerjarige internationale marktbewerking voor de negen Han...

Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016
13 januari 2016Nieuws

Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016

Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Na...

Oisterwijk meest L(i)oveable gemeente
10 juli 2015Nieuws

Oisterwijk meest L(i)oveable gemeente

Welke is de meest ‘L(i)oveable‘ stad/gemeente van Nederland naast de welbekende populaire toeristenbestemmingen? Het internationale online-boeking...

Van Melick kampioen Jonge Koks
15 januari 2014Nieuws

Van Melick kampioen Jonge Koks

Geoffrey van Melick, souschef ’t Nonnetje in Harderwijk heeft het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks uit...

Van der Valk in Tilburg
14 november 2011Nieuws

Van der Valk in Tilburg

Hotelbedrijf Van der Valk wil in Tilburg een nieuw hotel bouwen van 145 kamers. Locatie voor de nieuwbouw is Kempenbaan, een grootschalige gebiedso...

GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten
1 november 2011Nieuws

GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheve...

Stijgers en dalers Lekker 2012
27 oktober 2011Nieuws

Stijgers en dalers Lekker 2012

Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 201...

Horecava 2011 heel goed bezocht
14 januari 2011Nieuws

Horecava 2011 heel goed bezocht

Horeca-ondernemers gaan 2011 vol ondernemingslust tegemoet. Exposanten op Horecava melden dat de investeringsbereidheid onder de bezoekers groter is d...

Tom Lamers wint NK Jonge Koks
12 januari 2011Nieuws

Tom Lamers wint NK Jonge Koks

Tom Lamers van restaurant Het Nonnetje in Harderwijk heeft tijdens de Horecava de wedstrijd voor Jonge Koks gewonnen. Tweede plaats was voor Tim Horst...

Van der Valk geeft uitkijktoren cadeau
6 augustus 2010Nieuws

Van der Valk geeft uitkijktoren cadeau

Hotel Van der Valk in Harderwijk gaat de bevolking van Harderwijk een uitkijktoren schenken op het Transferium aan de Ceintuurbaan. Dat is één van de...

Best Western breidt uit op de Veluwe
7 juni 2010Nieuws

Best Western breidt uit op de Veluwe

Het vernieuwde hotel Hof van Putten heeft zich per 1 juni aangesloten bij Best Western Hotels. Het driesterrenhotel is een mooie aanvulling op het hui...

Oplaadstation auto's Van der Valk Harderwijk
14 april 2010Nieuws

Oplaadstation auto's Van der Valk Harderwijk

Als eerste horecalocatie in Nederland heeft het nieuwste Van der Valk hotel in Harderwijk een oplaadstation voor elektrische auto’s. Het is een openb...

Hotel Baars stapt over op Cloud Computing
18 maart 2010Nieuws

Hotel Baars stapt over op Cloud Computing

Best Western Hotel Baars in Harderwijk heeft een stap voorwaarts gezet door op het zogenaamde Cloud Computing over te stappen. Waar hoteldirecteur Jo...

Bouwstop Van der Valk Hotel Harderwijk
18 maart 2010Nieuws

Bouwstop Van der Valk Hotel Harderwijk

De gemeente heeft Van der Valk Hotel Harderwijk BV een bouwstop opgelegd. Het familieconcern is zonder bouwvergunning begonnen aan de bouw van een won...

Arjan Broekman wint Gouden Gastvrijheid Awards
12 januari 2010Nieuws

Arjan Broekman wint Gouden Gastvrijheid Awards

De drie genomineerden voor de Gouden Gastvrijheid Awards staan met gespannen gezichten naast elkaar op het podium. Volgens juryvoorzitter Hajé de Jag...

Inkomend toerisme naar Nederland
2 oktober 2005Nieuws

Inkomend toerisme naar Nederland

Het inkomend toerisme is van groot belang voor de Nederlandse economie; er gaat heel wat geld in deze sector om. Steeds meer toeristen ontdekken dat N...

Best Western Hotel Baars, Harderwijk: Een maatje groter
17 oktober 2004Nieuws

Best Western Hotel Baars, Harderwijk: Een maatje groter

In deze tijd van designhotels, boutiquehotels en art’otels; in deze tijd van ‘imagineering’ en beleving, hangt in hotel Baars geen (...

Holland Hotels breidt uit
17 juni 2004Nieuws

Holland Hotels breidt uit

Begin juli zijn hotel Het Wapen van Balveren uit Echteld en hotel Hardersluis uit Zeewolde toegetreden tot de stichting Holland Hotels. Beide hotels b...

Hotelketens adopteren de aanwas
11 juni 1999Nieuws

Hotelketens adopteren de aanwas

We weten het nog uit de geschiedenislessen: vroeger had je de gilden. Men werkte toen met het leerling-gezel-meester systeem: een knaap werd binnen...

Het gaat niet alleen om mooi, maar ook om praktisch
4 april 1998Nieuws

Het gaat niet alleen om mooi, maar ook om praktisch

Hoe wordt een hotelbadkamer een aantrekkelijke ruimte waarin de gast met plezier verblijft? Door te kiezen voor mooi vormgegeven accessoires, bijvoorb...

Winst op kleine borden
13 april 1997Nieuws

Winst op kleine borden

Italianen, voor wie la bella figura belangrijker is dan honger, snoepen 's ochtends van een cappuccino met een brioche; Duitsers arbeiten graag...