GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

1 november 2011 |
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de
driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award vervangt de awards voor In het juryrapport is te lezen: 'waar zit zijn plafond?'.

De awards
__Chef van het jaar:__ Margo Reuten, Da Vinci, Maasbracht

__Belofte van het jaar:__ Luc Kusters, Bolenius, Amsterdam

__Grand Prestige Award:__ Sergio Herman, Oud Sluis, Sluis

__Wijnkaart van het jaar:__ Het Savarijn, Nijmegen

__Sommelier van het jaar:__ Johan Kragtwijk, Grand Hotel Karel V, Utrecht

__Talentvol sommelier van het jaar:__ Peter Paul Kleiss, Boreas, Heeze

__Gastheer van het jaar:__ Danny Gonzalez, Grand Hotel Karel V, Utrecht

__Talentvol gastvrouw:__ Laura de Weerdt, 't Brouwerskolkje, Overveen

__Hotel van het jaar:__ Hotel en Spa Savarin, Rijswijk

__Terras van het jaar:__ Woods, Leiden

__Wijn Spijs specialist:__ Matthijs Vranken, Beluga, Maastricht

__Duurzaam restaurant:__ De Kas, Amsterdam

__Prijs Plezier 2011:__ Silvester's, Sittard

Er zijn dit jaar meer dan veertig nieuwe restaurants in de GaultMillau opgenomen. De hoogste binnenkomers zijn het Wereldmuseum in Rotterdam en het Perceel in Capelle aan de IJssel. Teleurstellingen moesten er ook worden verwerkt in de vorm van puntendalingen. Meer dan dertig restaurants zijn niet meer opgenomen in de gids.

Toprestaurants GaultMillau 2012, 20 t/m 16 punten
(punten, restaurant, plaats)
20, Oud Sluis, Sluis
19.5, Beluga, Maastricht
19.5, Inter Scaldes, Kruiningen
19.5, De Librije, Zwolle
19, Boreas, Heeze
19, De Leest, Vaassen
18, La Rive, Amsterdam
18, De Lindenhof, Giethoorn
18, De Kromme Watergang, Hoofdplaat
18, 't Brouwerskolkje, Overveen
18, Parkheuvel, Rotterdam
18, De Zwethheul, Schipluiden
18, De Leuf, Ubachsberg
17, Ciel Bleu, Amsterdam
17, Vermeer, Amsterdam
17, Calla's, Den Haag
17, Da Vinci, Maasbracht
17, De Lindehof, Nuenen
17, Cordial, Oss
17, Ivy, Rotterdam
17, De Vrienden van Jacob, Santpoort-Noord
17, Seinpost, Scheveningen
17, Wollerich, Sint-Oedenrode
17, De Groene Lantaarn, Zuidwolde
16, Herberg Onder De Linden, Aduard
16, Aan de Poel, Amstelveen
16, Halvemaan, Amsterdam
16, Ron Blaauw Amsterdam, Amsterdam
16, Vinkeles, Amsterdam
16, Yamazato, Amsterdam
16, Apicius, Bakkum
16, Het Koetshuis, Bennekom
16, Chapeau!, Bloemendaal
16, De Hoefslag, Bosch en Duin
16, Bar-resto Pure-C, Cadzand
16, The Raffles, Den Haag
16, Culinaire Verwennerij Bij Jef, Den Hoorn
16, Sonoy, Emmeloord
16, De Zwaan, Etten-Leur
16, Solo, Gorinchem
16, L'Atelier, Gulpen
16, Basiliek, Harderwijk
16, 't Nonnetje, Harderwijk
16, De Kromme Dissel, Heelsum
16, Het Jachthuis, Hoog Soeren
16, De Molen, Kaatsheuvel
16, Toine Hermsen, Maastricht
16, Tout-à-Fait, Maastricht
16, Le Marron, Malden
16, Latour, Noordwijk aan Zee
16, Amarone, Rotterdam
16, Fred, Rotterdam
16, La Trinité, Sluis
16, Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee
16, Valuas, Venlo
16, Restaurant-Hotel Savelberg, Voorburg
16, De Nederlanden, Vreeland
16, De Treeswijkhoeve, Waalre
16, Bretelli, Weert
16, Brienen aan de Maas, Well
16, Katseveer, Wilhelminadorp
16, Mijn Keuken, Wouw
16, 't Schulten Huas, Zutphen
16, Librije's Zusje, Zwolle

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: