EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over

Auteur: Redactie
Hotelketens Overname 15 maart 2023
EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over

Met de overname van Kasteel De Essenburgh kondigt EHM Group de tweede aanwinst van dit kwartaal aan. Recentelijk werd de inlijving van een ander kasteelhotel, Engelenburg in Brummen, bekendgemaakt. 

Dat er opnieuw een monumentaal bedrijf onder de vleugels van EHM Group komt is geen toeval. “Wij hebben een passie voor bijzondere gebouwen en de mogelijkheid die deze bieden om er een unieke sfeer te creëren. Zo’n uitstraling is met een modern gebouw vaak moeilijk te evenaren. We zijn daarom erg trots dat we met Kasteel De Essenburgh opnieuw een uniek hotel aan ons portfolio kunnen toevoegen”, aldus Bas Tolmeijer, Managing Director van EHM Group.

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over van het Harderwijkse ondernemerspaar Jos en Angela Baars. “Wij hebben het prachtige bedrijf geëxploiteerd sinds 2010 en met veel liefde omgebouwd van trainingsinstituut, tot een heerlijke pleisterplaats waar je ontspannen kunt recreëren, een onvergetelijke bruiloft kunt geven en inspiratievol kunt vergaderen. Het exploiteren van de Essenburgh en onze andere locatie, Hotel Baars in Harderwijk, hebben we altijd goed kunnen combineren. We willen de komende jaren echter de volledige focus kunnen hebben op Hotel Baars om daar de gewenste groeiambities waar te maken. Toen we in gesprek kwamen met Tolmeijer en zijn onderneming voelde het meteen goed. Wij hebben met een warm gevoel de sleutel aan EHM Group overgedragen”, aldus Jos Baars.

Het oudste deel van het 22 hectare grote landgoed, dateert uit 1641. Het huidige Kasteelhotel omvat 37 kamers en suites, een restaurant, een kelderbar, terrassen en diverse conferentie- en feestzalen. “Allereerst willen we een flinke upgrade doorvoeren in het interieur, de kamers en de food & beverage outlets van De Essenburgh. Daarnaast willen we de synergie met het nabijgelegen Veluwe Hotel De Beyaerd optimaliseren. In beide bedrijven zullen we fors investeren om daarmee nieuwe segmenten te kunnen bedienen. De transformatie moet over drie jaar gereed zijn. Dan staat er een hotel dat zich op gebied van gastvrijheid en gastronomie met de top van Nederland kan meten”, zo besluit Tolmeijer.

De dagelijkse leiding van Kasteel De Essenburgh is in handen van hotelmanager Jasper Ebbink onder aansturing van Director of Operations, Wouter Dekker. Ebbink vervulde tot zijn overstap dezelfde positie in Veluwe Hotel De Beyaerd.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws