Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016

13 januari 2016 |
Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016

Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg
de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016 uitgereikt door Onno Kokmeijer, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI.

Jonge koks
Acht jonge koks uit topbedrijven streden om het kampioenschap. De deelnemers mochten niet ouder zijn dan 25 jaar. Tweede werd Yornie van Dijk, chef de partie in Restaurant Ratatouille in Harderwijk. De derde plaats was voor Kevin Kion, chefkok in Restaurant Hout in Haarlem.

Prijzen
De opdracht was het à la minute bereiden van een amuse en een driegangenmenu voor vier personen op basis van verse seizoensingrediënten, die ter plekke moesten worden geshopt. De creativiteit van de koks stond dus centraal. De winnaar won naast het Zilveren Koksmes een Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van € 750, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Versvishandel Jan van As, een geldprijs van € 500 van Index Hospitality Systems en een cheque van het Gastronomisch Gilde van € 250.

Hoge notering
De jury, bestaande uit voorzitter en SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, executive chef Ciel Bleu Okura Hotel, Alfred van Dijk, Chef de Cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek en lid van het Culinary Team The Netherlands en Waldrik Kremer, eveneens lid van dit team en patron cuisinier van Sogno Catering in Tilburg, beoordeelde de prestatie van de winnaar met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet. Ook de presentatie, de bereiding, de originaliteit en juist gebruik van ingrediënten waren van groot belang.

Gastronomisch Gilde
De wedstrijd is mede georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de grootste vakvereniging van professionals in eten, drinken en gastvrijheid in Nederland met 3400 leden.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: