U heeft gezocht op : crowdfunding

27 januari 2021 Achtergronden Internationaal
Amsterdams gezin haalt anderhalve ton op voor de realisatie van hotel op Sardinië

De ondernemers achter Soul Valley hebben inmiddels ruim 150.000 euro opgehaald dankzij een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Hiermee is het minimale streefbedrag behaald en wordt het conscious hotel volledig duurzaam gebouwd en ingericht. Daarmee gaat hun droom om een plek te creëren ...

13 augustus 2020
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

11 februari 2020
Nieuwe eigenaren hotel Torenzicht in Kaatsheuvel

Hotel Torenzicht in Kaatsheuvel heeft nieuwe eigenaren. Het echtpaar Junior Eloise en Pearl Maasland kregen de kans om het familiehotel te kopen en hebben dit met beide handen aangegrepen. Hotel Torenzicht ligt op 500 meter afstand van de Efteling. Het is een perfect hotel om te overnachten na een d ...

1 oktober 2019
Crowdfundingrecord: een half miljoen binnen 16 minuten voor Rotterdams hotel

Voor de ondernemers van Excite Hotels is een droom in vervulling gegaan. In amper 16 minuten werd er vorige week via het crowdfundingplatform Horeca Crowdfunding Nederland maar liefst een half miljoen euro opgehaald. Met deze investering kan Excite Hotels hun plannen voor een tweede boutique hote ...

10 mei 2019 Interview Longread
Zussen nemen hotel over: ''Stel je voor dat we deze kans gemist hadden''

‘Prins Stefan 2019’ staat op het bordje dat op de gevel prijkt. En pal voor de deur, op een leuk pleintje met een prachtig stadhuis, ligt pontificaal een reusachtige koningskroon. Die prins Stefan hoort uiteraard bij het carnaval - net als Hotel de Kroon. Iedereen die even rondkijkt in d ...

3 april 2019 Interview
Interview Hotel In het huis van Deventer: "Hier geen tv's op de kamer"

Het mag best eens duidelijk gezegd worden: dankzij hoteliers is veel van ons nationale erfgoed bewaard gebleven. Hotel In het huis van Deventer kijkt uit op het Grote Kerkhof; dat zal menig ‘vreemdeling’ vreemd in de oren klinken, maar we hebben het gewoon over het plein waarop de groots ...

24 oktober 2018 Economie Achtergronden
Hotel Marquette in Heemskerk overgenomen met hulp van crowdfunding

Ondernemer Erik Kuiper- van den Berg neemt Hotel Marquette in Heemskerk over. Via een geslaagde crowdfundactie heeft de 45-jarige Haarlemmer € 400.000 opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor de exploitatie en de overname van het inventaris van het hotel en het statige kasteel uit 1225. Ook de a ...

26 juni 2018 Hotelketens Achtergronden
Haarlems hotel exclusief afgehuurd voor teams Haarlemse Honkbalweek

Ibis Styles Haarlem City Hotel is 13 tot en met 22 juli exclusief afgehuurd ten behoeve van één van Nederlands meest geliefde internationale topsportevenementen, de Haarlemse Honkbalweek. Eerdere jaargangen hebben toeschouwersaantallen laten zien van tienduizenden bezoekers. Zij moeten ...

15 november 2017
Hotelgasten testen eerste slaaprobot ter wereld in WestCord Hotel Delft

Somnox, 's werelds eerste slaaprobot die door vier studenten van de TU Delft is ontwikkeld, wordt de komende maanden getest in WestCord Hotel Delft. De slaaprobot helpt op non-medicinale manier mensen met slaapproblemen door ademhalingssimulatie, slaapbevorderende geluiden en zonsopkomstsimulati ...

15 september 2017
Foto's: Zo ziet het tijdelijke hotel in de Bijlmerbajes er uit

Volgende week vrijdag 22 september is de officiële opening van een tijdelijk hotel in de voormalige Bijlmerbajes dat wordt gerund door asielzoekers. Komende week wordt er al proefgeslapen in The Movement Hotel. In het hotel, dat is gevestigd in één van de torens van de beruchte ...

26 juli 2017 Wet- en regelgeving
Strengere regels rondom crowdfunding

Het is een moderne manier om geld bij elkaar te verzamelen voor het starten van een horecaonderneming: crowdfunding. De Autoriteit Financiële Markten heeft nu bekend gemaakt dat de regels omtrent crowdfunding worden aangescherpt. Volgens de AFM kunnen mensen die een investering doen middels ...

4 juli 2017
The Movement Hotel Bijlmerbajes wordt gerund door asielzoekers

Een deel van de voormalige en beruchte Bijlmerbajes wordt een tijdelijk hotel dat wordt gerund door asielzoekers. Hier kunnen zij werkervaring opdoen, om de kans op re-integratie te vergroten. Op dinsdag 4 juli is een crowdfundingcampagne gestart, om dit bijzondere project mogelijk te maken. Het is ...

3 mei 2017 Economie Longread
Waar letten banken op bij het financieren van hotels?

De gunst van de gast is voor een hotelier het hoogst haalbare. Maar daarna komt toch al snel de gunst van de bank: als er financiering nodig is voor een nieuw concept, nieuwe technologie of (nog) een eigen pand. ING, Rabobank, ABN AMRO en NIBC Bank investeren graag (zij het selectief) in de hoteller ...

3 maart 2017
Horeca & de verkiezingen: PvdA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D ...

16 november 2016
CityHub wint prestigieuze Worldwide Hospitality Award

Het succesvolle Nederlandse hospitality concept CityHub is maandagavond in Parijs bekroond met een Worldwide Hospitality Award. Het ‘hotel van de toekomst’ won de gerenommeerde prijs in de categorie Best Innovation in Hotel Concept. CityHub, een initiatief van Sem Schuurkes (33) en Piete ...

30 juni 2016 Economie
Hotel in Naarden roept hulp van crowdfunders in

Een kleinschalig boetiekhotel waar iedereen zich thuis kan voelen. Een plek waar goede service en kwaliteit worden geleverd tegen betaalbare prijzen. Waar je heerlijk kunt slapen, lekkere kleine gerechtjes kunt eten en vriendelijk bediend wordt. Laagdrempelig en toegankelijk voor jong en oud, toeri ...

24 februari 2016
Crowdfunding om Hotel Braams te redden

In januari werd Hotel Braams in Gieten failliet verklaard. Een doorstart bleek niet mogelijk, maar vanuit Tenerife Almar Luttie een crowdfuningactie gestart. Volgens de curator kon het hotel niet langer concurreren met de B&B's in de omgeving, waardoor de omzet stevig daalde. Actie loopt slech ...

21 oktober 2015
Meesterkok start restaurant via crowdfunding

Meesterkok Imko Binnerts kan nog voor de kerst starten met zijn nieuwe avontuur: een visrestaurant in Hotel Villa de Klughte in de duinen van Wijk aan Zee. Deze nieuwe onderneming is mede gefinancierd door middel van crowdfunding. Via zijn eigen netwerk haalde Binnerts al 137.000 euro op en via he ...

8 oktober 2015 Interview Longread
Interview: Over kroegbazen en ondernemers

Een oud kazernegebouw; vooral op een snikhete dag is het daar goed toeven. Hoezo? Vanwege de dikke muren en dito betonnen vloeren. (Ooit stonden hier rupsvoertuigen.) Lekker koel dus. In toekomstige zomers kunnen wanden weggeschoven worden, toegang verlenend tot culinaire bezigheden en een terras. ...

24 september 2015
Crowdfunding

De Telegraaf liet onlangs weten dat vorig jaar 51,1 miljard is opgehaald met crowdfunding. Overal op nieuwssites is te lezen dat dit de toekomst van financieren is. Zelfs banken zien het in. Een nieuw businessmodel van de banken is ‘het bij elkaar brengen van investeerders en ondernemers’. ...

28 mei 2015
Video: Horeca Crowdfunding

Dat banken de hand op de knip houden wanneer het leningen aan horeca betreft, dat was al breed bekend. Toch zijn er nog veel horecaondernemers die de vele voordelen en de mogelijkheden van crowdfunding niet op een rijtje hebben. Voordelen Mark Tamsma, een van onze columnisten, geeft in dit fil ...

24 april 2015
Stenden lanceert nieuw onderzoekslectoraat

Volgende week dinsdag 28 april 2015 wordt het lectoraat Hospitality Studies onder leiding van Prof. Conrad Lashley en het lectoraat Innovation in Hospitality onder leiding van Dr. Sjoerd Gehrels officieel gelanceerd binnen de Stenden Academy of International Hospitality Research (Stenden AIHR), ond ...

16 maart 2015
Hotel breidt uit dankzij crowdfunding

Het Aalborg Hotel in Amsterdam heeft middels crowdfunding geld opgehaald om uit te kunnen breiden. Het benodigde geldbedrag werd zelfs binnen vier dagen opgehaald. Directeur Ewoud van Woerkom kon op deze manier mede-eigenaar worden. Een bedrag van 400.000 euro werd opgehaald bij in totaal 125 part ...

12 maart 2015
UItbreiding Aalborg Hotel via crowdfunding

Het Amsterdamse Aalborg Hotel in De Pijp gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Ewoud van Woerkom, de huidige directeur heeft in zeer korte tijd een succesvolle crowdfinancecampagne voltooid via Collin Crowdfund om mede-eigenaar te worden en het hotel uit te breiden van 36 naar 43 kamers. In 4 dagen we ...

5 maart 2015 F&B
"Ik wil Hofftrammm op de kaart zetten"

In het Tobacco Theater in Amsterdam werd tijdens het jaargala van de AF&BM eind januari bekend wie zich F&B Professional of the Year 2015 mag noemen: Bobby van Galen. Hij is oprichter en eigenaar van het rijdende tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag. Wij spreken met Bobby over deze overwinni ...

28 november 2014
Crowdfunding voor horeca Den Bosch

Zes ondernemers in Den Bosch slaan de handen ineen en gaan middels een crowdfundingactie gezamenlijk een bedrag van 245.000 euro ophalen. Onder de deelnemers vinden we restaurant Het Strand en Mieters Coffee & Vintage. Onbeperkt opscheppen Restaurant Het strand bestaat inmiddels ruim 6,5 jaar ...

14 november 2014
AF&BM bestuur bedankt partners

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) is hèt netwerk voor eindverantwoordelijke Food & Beverage professionals. Zij organiseert hoogwaardige themabijeenkomsten en sociale evenementen voor haar 125 leden. Dit kan zij echter niet zonder de steun van haar 20 founding partners. Om de par ...

31 juli 2014
Crowdfunding populair onder horeca

Onder horeca-ondernemers is crowdfunding een nieuwe geliefde methode om geld bijeen te krijgen voor een nieuwe zaak, omdat het vaak lastig blijkt om een lening bij de bank te krijgen. Omroep Groningen meldt dat onder andere restaurant Oberland en restaurant Flinders op deze manier zijn gefinancier ...

8 januari 2014
Crowdfunding (in de horeca) werkt

Er is steeds meer bewijs dat crowdfunding, ook in de horeca, werkt. Onlangs is de eerste campagne die drie jaar geleden via CrowdAboutNow is gestart voor barista en horecacolumnist Wilco Admiraal met succes afgerond. Doelbedrag Eind 2010 leenden 62 investeerders een totaalbedrag van €5.000 ui ...

18 november 2013
Starter financiert uit eigen middelen

Wie een bedrijf opstart in Nederland doet dat meestal met eigen middelen. Voor 90 procent van de starters is eigen vermogen het meest belangrijke financieringsmiddel. Dit ondanks de introductie van alternatieve mogelijkheden zoals crowdfunding, zo concludeert het ING Economisch Bureau in de meest ...

9 augustus 2013
Bedient u de horeca voor een keertje?

U wordt gastvrij bediend bij uw vakbroeders in de horeca. Onder de huidige economische omstandigheden vraagt de branche of u uw collega-horecaondernemers voor één keer wilt bedienen. Hoe? Met crowdfunding! Speciaal voor horeca Binnenkort gaat het platform Horeca Crowdfunding Nederland live. ...

15 juli 2013
Crowdfunding speciaal voor de horeca

Nu de financieringsvorm van crowdfunding zijn werking aan het bewijzen is wordt binnen enkele weken het eerste crowdfunding-platform geïntroduceerd dat zich uitsluitend richt op de horecasector. De initiatiefnemers lanceren het platform onder de noemer Horeca Crowdfunding Nederland. Een van de par ...

5 april 2013
Download white paper crowdfunding

Download nu gratis de complete white paper crowdfunding in de horeca. In de horeca wint crowdfunding sterk aan populariteit. In de white paper legt Mark Tamsma van Horeca-advies.nl alles uit. Lees de paper nu. Deel 1 Het eerste deel geeft een introductie. Wat is crowdfunding? Zoals het woord a ...

26 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (6/6)

Sommige horecaondernemers die crowdfunding willen inzetten bieden rente, deels of volledig, in natura. Hoe vertaalt een naturabeloning zich in de praktijk en levert dat iets extra's? Voorbeeld Een ondernemer wil 50.000 euro aantrekken via crowdfunding met een looptijd van 5 jaar en geeft hiervo ...

18 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (5/6)

Indien u overweegt om crowdfunding in te zetten voor het aantrekken van kapitaal, dan dient u uiteraard ook aan uw verplichtingen te kunnen voldoen. Hoe kunt u zelf berekenen wat een dergelijke actie u kost? Rekenvoorbeeld Stel u wilt 50.000 euro aantrekken via crowdfunding. U kiest voor een vor ...

11 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (4/6)

Om succesvol te kunnen zijn met crowdfunding is het van belang dat de horecaondernemer zich op de juiste manier presenteert. Niet elke ondernemer is immers een geboren verkoper. Er zijn enkele basisprincipes die de kans op een succesvol crowdfunding-traject kunnen vergroten. Wij zetten de belangri ...

4 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (3/6)

Crowdfunden kan via een georganiseerd platform, maar u kunt het ook zelf organiseren. Wat zijn op hoofdlijnen de voor- en nadelen van deze beide varianten? In het derde artikel in de reeks zetten we dit uiteen. Administratieve rompslomp Indien u zelf een crowdfunding-traject via obligaties gaat ...

1 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (4/6)

Om succesvol te kunnen zijn met crowdfunding is het van belang dat de horecaondernemer zich op de juiste manier presenteert. Niet elke ondernemer is immers een geboren verkoper. Er zijn enkele basisprincipes die de kans op een succesvol crowdfunding-traject kunnen vergroten. Wij zetten de belangri ...

25 februari 2013
Crowdfunding in de horeca (2/6)

Crowdfunding vormt een alternatief in tijden waarin traditionele kapitaalverstrekkers vaker 'nee' verkopen. Hoofddoel is in beide gevallen kapitaalsverschaffing, maar de weg naar realisatie verschilt sterk. Bank Als u bij een bank een financiering aanvraagt, dan wordt deze als eerste beoordeeld ...

18 februari 2013
Crowdfunding in de horeca (1/6)

In de horeca wint crowdfunding sterk aan populariteit. Maar wat is het en wat kunt u ermee? In zes artikelen legt Mark Tamsma van Horeca-advies.nl alles uit. Het eerste deel geeft een introductie. Wat is crowdfunding? Zoals het woord al omschrijft 'funding' via de 'crowd'. Vrij vertaald; kap ...

12 november 2012 Columns Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: Hotel van de toekomst?

Rustig in het najaarszonnetje zittend, vloog een gedachte bij mij naar binnen. Ik probeerde deze 'ingeving' van mij af te schudden, maar hij bleef hardnekkig hangen. Hoe zou het hotel in de toekomst eruit zien? Basel 2 of Basel 3; welke richtlijnen zijn er nu? Welke hangen de financië ...

25 april 2012
Gast 3.0 centraal tijdens AF&BM-bijeenkomst

De hotelgast van nu – of beter gezegd de mens 3.0 – is goed geïnformeerd, maakt gebruik van sociale netwerken, fora en blogs. Hoe kunt u inzetten bij de marketing van het hotel? Maak gebruik van de mens 3.0 Social media heeft van consumenten 'pro-sumenten' gemaakt. Ze consumeren niet allee ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: