Hotel Marquette in Heemskerk overgenomen met hulp van crowdfunding

24 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Ondernemer Erik Kuiper- van den Berg neemt Hotel Marquette in Heemskerk over. Via een geslaagde crowdfundactie heeft de 45-jarige Haarlemmer € 400.000 opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor de exploitatie en de overname van het inventaris van het hotel en het statige kasteel uit 1225. Ook de aankleding van het hotel, het restaurant en de trouw- en conferentieruimte wordt vernieuwd.

De vorige eigenaar – NH Hotels – gaf vorig jaar al aan dat dit hotel niet meer in hun nieuwe strategie past. Zij focussen zich op stedelijke gebieden. Een mooie kans voor Kuiper-van den Berg die al 18 jaar ondernemer is, en sinds drie jaar een hotel in de binnenstad van Haarlem heeft.

Personeel

Voor het huidige personeel (zo’n 25 man) verandert er verder niets. De overname biedt wel ruimte voor uitbreiding. Zo is het inmiddels al mogelijk om te dineren in het restaurant op het kasteel zonder dat men een kamer hoeft te boeken. Bovendien wordt het aantal evenementen en trouwerijen flink uitgebreid.

In totaal investeerden 413 mensen in de plannen van Kuiper van den Berg. De € 400.000 werd opgehaald via de crowdfundplatformen van Knab en Collin Crowdfund. Investeerders krijgen hun ingelegde bedrag in 60 maanden teruggestort, plus een rente van 8,5%.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: