UItbreiding Aalborg Hotel via crowdfunding

12 maart 2015
UItbreiding Aalborg Hotel via crowdfunding

Het Amsterdamse Aalborg Hotel in De Pijp gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Ewoud van Woerkom, de huidige directeur heeft in zeer
korte tijd een succesvolle crowdfinancecampagne voltooid via Collin Crowdfund om mede-eigenaar te worden en het hotel uit te breiden van 36 naar 43 kamers. In 4 dagen werd maar liefst 400.000,- euro opgehaald bij 125 particuliere investeerders.

*Van Woerkom nu mede-eigenaar*
Ewoud van Woerkom is al sinds 2006 verbonden aan het Aalborg hotel als directeur. Nu de huidige eigenaar met pensioen gaat, heeft hij de gelegenheid om mede-eigenaar worden van het succesvolle hotel. Om het eigendom voor 50 procent te verwerven, was een bedrag van 400.000,- euro nodig. Van Woerkom is overeengekomen dat dit totale bedrag wordt gebruikt voor een uitbreiding van de capaciteit van 36 naar 43 kamers. In vier dagen tijd staken 125 investeerders gemiddeld 3.200,- euro in het Amsterdamse hotel. Voor de lineaire lening met een looptijd van 60 maanden ontvangen zij een rente van 7 euro.

*Groeiend aantal gasten*
Over de laatste twee jaar had het Aalborg Hotel een gemiddelde bezettingsgraad van 90 procent. De verdeling tussen zakelijke en recreatieve gasten is ongeveer 40 procent zakelijk en 60 procent leisure gasten.

~Christel Tuin~

Overig nieuws