Stenden lanceert nieuw onderzoekslectoraat

24 april 2015
Stenden lanceert nieuw onderzoekslectoraat

Volgende week dinsdag 28 april 2015 wordt het lectoraat Hospitality Studies onder leiding van Prof. Conrad Lashley en het lectoraat
Innovation in Hospitality onder leiding van Dr. Sjoerd Gehrels officieel gelanceerd binnen de Stenden Academy of International Hospitality Research (Stenden AIHR), onderdeel van "Stenden Hotel Management School.":http://www.hospitality-management.nl/?q=stenden&x=zoeken De lectoraten dragen binnen de gastvrijheidsindustrie bij aan onderzoek op het gebied van innovatie en gastvrijheid in de culturele en sociale omgeving.

*Innovatie in de gastvrijheidsindustrie*
De consument van vandaag en morgen vraagt ??om consistente levering van de dienst en de merkbelofte. Vergelijkbaar met deze ontwikkelingen van consumenten is er een groep van talentvolle medewerkers die zich ook meer aangetrokken voelt tot een consistent werkgeversmerk. Een andere onderzoekslijn in het nieuwe lectoraat kijkt naar value-for-money en nieuwe business modellen zoals crowdfunding en crowdsourcing die steeds vaker in de markt worden ondersteund door de groeiende invloed van (mobiele) sociale media. Het lectoraat Innovation in Hospitality, onder leiding van Dr. Sjoerd Gehrels draagt met onderzoek bij aan de innovatieontwikkeling in de gastvrijheidsindustrie.

*Verschillende lagen in gastvrijheid*
Het lectoraat Hospitality Studies gaat dieper in op de verschillende lagen van gastvrijheid. Naast de commerciële gastvrijheid zoals we die in hotels, bars en restaurants zien, zal de samenhang in een culturele en huiselijke omgeving worden belicht. Beide lectoraten gaan in samenwerking met de horeca en de academische wereld deze ontwikkelingen ondersteunen en waar mogelijk bijdragen aan het uitbreiden van de kennis over gastvrijheid in het bedrijfsleven. Door onderzoek in dit gebied stimuleert en ondersteunt Stenden Hotel Management School de academische interesse van het werkveld.

*Over de Academy of International Hospitality Research*
International Hospitality Research (Stenden AIHR) is het onderzoeksorgaan van Stenden Hotel Management School, onderdeel van Stenden Hogeschool. Met campussen in Nederland, Qatar, Zuid-Afrika, Bali en Thailand is Stenden Hogeschool één van de meest internationale scholen wereldwijd. Dit profiel biedt het onderzoeksorgaan Stenden AIHR en de lectoraten een internationaal platform voor onderzoek. Doel is om bij te dragen aan het onderwijs in hospitality en dit te verbeteren. In nauwe samenwerking wordt de behoefte van het werkveld als uitgangspunt genomen. Stenden AIHR bestaat uit drie lectoraten die samenwerken om zo het maximale uit hospitality-onderzoek te halen.

*Over Prof. Conrad Lashley*
Prof. Lashley heeft een uitgebreid netwerk dat zich uitstrekt in verschillende academische vakgebieden en universiteiten wereldwijd. In Europa, Amerika en Australië heeft Prof. Lashley een grote bijdrage geleverd aan gastvrijheidsonderzoek waarbij perspectieven vanuit antropologie, sociologie, cultuur en filosofie zijn belicht. Lashley is onder andere editor voor boekenseries van Taylor and Francis. Naast co-editor van Research in Hospitality Management, is hij ook editor Emeritus voor Hospitality & Society geweest. Prof. Lashley bezit een Honorary Fellowship van de Council for Hospitality Management Education; is Fellow of the Hotel and Catering International Management Association; en is verbonden aan de British Institute of Inn-keeping. Hiernaast vervult Prof. Lashley de rol van examinator op universiteiten wereldwijd.

*Dr. Sjoerd Gehrels*
Dr. Sjoerd Gehrels is verbonden aan de Stenden Hotel Management School sinds 1989, na 10 jaar ervaring in de gastvrijheidsindustrie. Dr. Gehrels is programma manager voor de Master in International Service Management, en in het bezit van een MSc (University of Surrey), MBA (Oxford Brookes University) en promoveerde in 2013 aan de University of Stirling in de UK. Hij is co-editor van het blad Research in Hospitality Management en lid van de Editorial Board voor de European Journal of Tourism Research. Verder is Sjoerd Gehrels externe examinator voor de hospitality & tourism Masters in Sheffield Hallam University in Engeland en de BA in Culinary Entrepreneurship aan het Dublin Institute for Technology in Ierland.

*Over Stenden*
Aan Stenden studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1.000 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika) en Bali (Indonesië) met ieder hun eigen opleidingen. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit vijf associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 6 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 16 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld. Stenden’s Hotel Management School is met 2.500 studenten de grootste in zijn soort in Europa. Als eerste school in Nederland werd Stenden HMS in 2013 geaccrediteerd door THE-ICE (International Center of Excellence) en ontving in 2014 het NVAO speciale kenmerk ‘Internationaal’.

~Christel Tuin~



Overig nieuws